Şimdi Ara

fx8350'yi 4,9ghz yapmak için yardım.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Herhalde bir heves bu overclock bende de h 70 var fx4100 ü voltajsız 4.50 de kullanıyorum.

Orijinalden alıntı: #ŞARBAY#

Herhalde bir heves bu overclock bende de h 70 var fx4100 ü voltajsız 4.50 de kullanıyorum.

Hem bi heves,hemde bi işlemcinin aynı model daha hızlı serilerine bi tomar para vereceğine ,o hızlı işlemciyi yakalayıp, sanal olarak da olsa ,paranın cepte kalması olayı.

Orijinalden alıntı: saimegeerden

bu söylediğiniz ayarları yapınca kaç ghz olması beklenir

1,465 voltaj ile 4.7 Ghz umuyorum. Olmadı, 1.47 volt.

sadece bclk değeri ile oynamak yeterli olur mu?

Hayır.
  • Bclk dedigimiz terim turbo oluyor sanirim. Dogru anladiysam. Easy tune de oc sekmesinde 2 secenek var easy/edvantage. Easy de sadece bclk ayari degisebiliyor ram i kendisi otomatik oc yapiyor. Bende denemek icin biosdan bclk ayarini biraz yukselttim suan 4.5ghz de stabil 1 saat kadar crises3 oynadim. Stress testi yaptim en sicak yer kuzey koprusu oda 40 derece oluyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Cpu yu stabil tutmak için , standart çarpan ve voltaj arttırma teknikleri yeterli gelmez. Kuzev ve güney köprüsüne de voltaj vermelisin fsbleri ayarlamalısın.

Ama sen ilk olarak çarpanı 23 yapıp voltajıda 1.45 olarak dene bakalım bir.

+1

İşlemciyi sırf daha yüksek hızda kullanıyorum diyebilmek için yapılan OC yi OC olarak görmüyorum. OC için kuzey,güney köprüleri ve dram mutlaka optimum şekilde ayarlanmalıdır. Her elektronik parça da kendi hükmü olduğu için bu iş ancak deneme yanılma geri sarma metoduyla yapılabilir. Baştan savma yapılan 5ghzlik OC isterse hiç kapanmasın standart 4ghz de çalışan işlemciden düşük performans verebilir.

Bu arada yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. Saygılar.

• gerçek oc nin volt vererek işlemci ram ve kuzey güney köprüsünden yapıldığını anladım. fakat benim şimdi merak ettiğim sadece turbo değerini yükselterek 4,5ghz getirdiğim işlemci gerektiğinde gerçek anlamda 4,5ghz kullanmıyor mu? aidata64 ü izlediğimde gerek yoksa işlemci düşük çalışıyor. fakat oyun açtığımda 4500mhz e kadar çıkıyor. şimdi aidata veya diğer benzer programlarda gördüğüm 4500mhz gerçek değilmidir.....
  • saimegeerden kullanıcısına yanıt
    Gerçektir. Ama OC niye yapılır? Size x fiyat karşılığı bir performans vaadedilir. Siz de OC ile o vaadedilen performansı aşıp daha yüksek bir fiyat karşılığı vaadedilen performansa erişmeye çalışırsınız. Şimdi elinizde OC yapmak için x,y,z,t değişkenleri olduğunu farzedersek niye sadece x değişkenini artırıp diğer değişkenleri sabit bırakasınız ki? Optimum OC işte bu tüm değişkenlerin dengeli bir biçimde yükseltilmesi işlemidir. Bunun için okumalı,denemeli ve tecrübe edinmelisiniz. Elinizdeki PSU yeterli ise 5,376 ghzde tavan yaptırabileceğiniz bir işlemciniz var neticede.

çok iyi anladım kardeşim seni.. fakat iş o değişkenleri ayarlayabilmek... çok fazla terim var.. mesela bir yerde okuyorum okuyorum hadi bakalım diyorum.. biosu açınca vaz geçiyorum

İşte bizleri usta OC cilerden ayıran nokta sadece onların sahip olduğu donanım değil bilakis bu tecrübe farkı... Yavaş yavaş hocam. Sabırla

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

dosrum easytune programı daha basit duruyor ordan olmazmı??

Olur ,ama ince ayarlar olmadığı için fazla gidemezsin,Kainatta en sağlam en stabil ve uç overclocklar her daim biostan yapılır.

aynen öyle şiddetle katılıyorum eğer sağlam ve stabil bir oc istiyorsanız biostan ince ince sınırları zorlayarak yapmanız gerekir zaten keyfi ve hazzıda burada
    Eagle58: XSPC Rasa işlemci bloğu - LAING DDC-1Plus T pompa - Darkstoon 25 cm lik Rezervuar

• bende de fx 8320 yaptım ama sadece çarpanı ve HT/NB değeleri oynadım yani 200x20 :) HT-/NB 2000 MHz. Dram 1600 mhz. (gSkill 1600 4gb) Voltajlar oto ne kuzey ne güney de batı köprülerinin ayarlarıyla oynadım . Aslında soğutucum h100 gibi bişey olsa daha fazla yükselteceğima ama stock fan ne olur ne olmaz
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.