Bildirim
fx8350'yi 4,9ghz yapmak için yardım..

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
İyi bi soğutucun yoksa, hiç deneme derim. -
h100i sıvı soğutucum var -
,Çok güzel.
Anakartının manuelinden ,biosuna bi bakayım.
Sende bir-iki fotoğraf koyabilirsen çok daha iyi olur. -
Anakartın hangi revizyon. -
re.4 -
H100i ile %99 ihtimalle 4.9Ghz de stabil tutamayacaksın işlemciyi. Günlük kullanımda 4.5 yada 4.6Ghz uygun ama esasında beslemek zorunda olduğun ekran kartın yada yetişmesi gereken renderin yoksa bırak kendi halinde serin serin çalışsın. Çünkü 4.6Ghz için bile 1.5v civarı vermen gerekli buda cpu nun ekstradan 80W civarında tüketmesi demek yani esasında FX8350 ile Oc yapmak çokta gerekli birşey değil. -
-
Gtx 770 4gb sli yapmak istiyorum o yuzden islemciye oc yapmak ayni zamanda oc isinide ogrenmek istiyorum..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cpu yu stabil tutmak için , standart çarpan ve voltaj arttırma teknikleri yeterli gelmez. Kuzev ve güney köprüsüne de voltaj vermelisin fsbleri ayarlamalısın.
Ama sen ilk olarak çarpanı 23 yapıp voltajıda 1.45 olarak dene bakalım bir. -
Gtx 770 4gb sli yapmak istiyorum o yuzden islemciye oc yapmak ayni zamanda oc isinide ogrenmek istiyorum..
Advanced Bİos'un içinde C1E,Eist. cool'n quiet gibi şeylerin hepsini disabled yapın.
AMD turbo core veya core boost ,onları da.
M.I.T menüsünde cpu core voltajı 1.46;
nb core voltajı;1.25;
nb voltajı 1,15.
cpu PLL voltajı 2.55;
cpu load line calibration %100 görünüyor. Ona bi tıklayın .En yüksek değeri kaça kadar gidiyor.
Onu bi söyleyin.
%100 'ün aşağısı da varmı,yoksa 100 den mi başlıyor artmaya. -
Sayi olarak degil normal auto extreme medium low standart olarak degisiyor
Sayi olarak degil normal auto extreme medium low standart olarak degisiyor
En üst seviye etreme dir, Bi altı ultra hıgh falan varsa ,ultra hıgh yap. Bir altı ,standart veya medium ise ,extreme yap.
Çarpan 23.5
Stabilite testi, prime 95.
prime çalışırken hwmonitör ile de,bi gözün işlemci sıcaklığında olacak.
H100i canavardır ama ,ne olur ne olmaz.
Ramleri manuel 1600 yap. Zamanlamaları da elle gir.Ramlerin hangi marka ve model. 1600 de 1,65 volt isteyen ramlarde var piasada. 1,5 Volt verir genelde, yeni nesil anakartlar. Kingstonlar genellikle 1,65 volt ister. -
1*8GB DDR3 1600MHz CORSAIR CL10 -
-
Tamam,voltajı 1,5 volt. Biosta da o civarda bi voltaj verdiğini göreceksin zaten.
Zamanlamaları da ilk üç değeri 10-10-10 yap.
İşlemci voltajının az daha yükseltelim.
1.465. volt.
Yalnız üzülerek bi konuya değinmek istiyorum,Giganın, overclock serisi anakartları UD5 ten başlar. Daha alt seviye anakartları bazen problem çıkarabiliyor,Güç devreleri yönünden. Şansımıza artık.
Dedikllerimi teyid eden bi link, aşağıda. Cons kısmında yazıyor.
Voltaj regülasyonunun ,overclock'u limitlediği .
http://www.futurelooks.com/gigabyte-ga-990fxa-ud3-am3-atx-motherboard-review/4/
-
dosrum easytune programı daha basit duruyor ordan olmazmı?? -
quote:
Orijinalden alıntı: saimegeerden
dosrum easytune programı daha basit duruyor ordan olmazmı??
Olur ,ama ince ayarlar olmadığı için fazla gidemezsin,Kainatta en sağlam en stabil ve uç overclocklar her daim biostan yapılır.
Benzer içerikler
- radyatör suyunda beyaz köpük
- perçin nasıl sökülür
- noctua nt h1
- peltier sogutucu kaç derece soğutur
- saf su nerede satılır
- sıvı metal
- termal macun önerisi
- overclock nasıl yapılır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X