Şimdi Ara

FX8350 HIZ kesiyor GHZ Düşüyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama birden bire bilgisayarımın oyundaki kasmalarıyla şüphelenip bir kaç ölçüm yapayım dedim ve sonuç içler acısı .
    işlemcim 4.0 ghz den stock o.c suz hem çok ısınıyor hemde 3.4 ghz ye düşüyor.. muhtemelen bu ya anakart yada işlemci arızası.. Bilgi sahini olan arkadaşlar yönlendirirse garantiye başvuracağım.

Teşekkürler beyler. Allah kimsenin başına vermesin çok canım sıkıldı. Milyarlık parçalar ama başıma gelene bak. Buda görüntü arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekohuso33 -- 29 Mart 2014; 22:41:27 >

• Hocam oncelikle gecmis olsun sorun ne zaman basladî

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HPC mode enabled yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: dxdiag12

Hocam oncelikle gecmis olsun sorun ne zaman basladî

Hocam yaklaşık bir kaç saat önce başladı çok can sıkıcı bir durum ve inanılmaz ısınıyor. eskiden o.c lu 4.5 ghz ile en ağır yükte 3 gün kapanmadan çalıştığında bile 60 dereceyi geçmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

HPC mode enabled yap

Aa hocam sizinle sistemimiz çok benziyor. HPC modu deneyeceğim şimdi. Sizin fx8350 hangi soğutcuyla 4.6 da çalışıyor ?
  • sekohuso33 kullanıcısına yanıt
    212evo
  • Bios'tan APM mode var kapadınız mı onu? Throttle deniyor bu olaya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

212evo

Hpc mode düzeltmedi :S lanet olsun bu hayat lanet olsun böyle sevgi :( abi galiba yedik işlemciyi ya.. başka bir fikrin varmı ?
    bendede olmuştu biosu kurcaladım en sonunda hpc mode enabled yapınca düzeldi sende bi kurcala istersen az bilgin varsa.
  • quote:

bendede olmuştu biosu kurcaladım en sonunda hpc mode enabled yapınca düzeldi sende bi kurcala istersen az bilgin varsa.

Durduk yere neden yaptı ki şimdi ? biostan anlarım az çok ama bu asus un bios çok karışık be abi. Defaulta çekiyorum herşey tamam işlemci yüke binince ghz düşüyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekohuso33

quote:

Durduk yere neden yaptı ki şimdi ? biostan anlarım az çok ama bu asus un bios çok karışık be abi. Defaulta çekiyorum herşey tamam işlemci yüke binince ghz düşüyor..

Kitapcığı felan yokmu anakartın orda terimlerin işlevleri yazar onlardanda cıkartabilirsin.sorunun biosdan kaynaklandığını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 29 Mart 2014; 23:43:05 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sekohuso33

quote:

Kitapcığı felan yokmu anakartın orda terimlerin işlevleri yazar onlardanda cıkartabilirsin.sorunun biosdan kaynaklandığını düşünüyorum

Hocam uğraşmaya devam edicem peşinide bırakmayacağım. Çünkü sistemim gerçekten çok güzel ve ben hiç randuman alamadım. Muhtemel bir arıza durumu sizcede söz konsu olabilirmi ? Birde bir arıza olma durumunu en iyi nasıl anlarım ?

Prime dısında testlerde yapıyor mu bu olayı? bazı prime versiyonları sorunluymuş cünkü..aida64 extreme edition deneyin bi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 30 Mart 2014; 0:14:05 >
  • quote:

Prime dısında testlerde yapıyor mu bu olayı? bazı prime versiyonları sorunluymuş cünkü..aida64 extreme edition deneyin bi

aidada aynen yüklü bende aynı sorun ondada mevcut.
  • bende de fx 8350 var bir ara benim de 1.4 ghz de çalışıyordu işlemcim baya bir geç fark etmiştim :) biosa reset ( pili çıkar yada jumperdan reset at) at daha sonra asus all suit programını sil pc yi baştan başlat bir dene benimkinin nedeni all suit çıkmıştı sildim güncel versiyonu indirdim kurdum sıkıntı kalmadı. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emhhre

bende de fx 8350 var bir ara benim de 1.4 ghz de çalışıyordu işlemcim baya bir geç fark etmiştim :) biosa reset ( pili çıkar yada jumperdan reset at) at daha sonra asus all suit programını sil pc yi baştan başlat bir dene benimkinin nedeni all suit çıkmıştı sildim güncel versiyonu indirdim kurdum sıkıntı kalmadı. :)

vallahi benimde all suit problemim olmuştu bendede uzun zamandır yüklü değil. pil çıkarmayı deneyeceğim :)
  • APM master mode ayarını disable, HPC modeyi enable yapın.
    Yanlış hatırlamıyorsam bu iki ayar advanced>CPU configuration menusu altındaydı.
  • İşlemciniz yük esnasında 82 dereceyi görüyorsa 83 olacağı anda hızını otomotik düşürür ve işlemcinin bir miktar soğumasına kadar geçecek sürede tekrar asıl hızına döner.Bu esnada siz oyundaysanız bu işlemci hız düşüşü ile aynı anda fps düşüşü yaşamanızda normaldir.Öncelikle yük esnasında yada bu düşüşü yaşadığınız esnadaki cpu sıcaklığınızı kontrol ediniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

İşlemciniz yük esnasında 82 dereceyi görüyorsa 83 olacağı anda hızını otomotik düşürür ve işlemcinin bir miktar soğumasına kadar geçecek sürede tekrar asıl hızına döner.Bu esnada siz oyundaysanız bu işlemci hız düşüşü ile aynı anda fps düşüşü yaşamanızda normaldir.Öncelikle yük esnasında yada bu düşüşü yaşadığınız esnadaki cpu sıcaklığınızı kontrol ediniz.

zaten son zamanlarda değil bu pc yi topladım toplayalı tek şikayetim anlık fps düşüşleri ve ciddi düşüşler. birde işlemci soğutucum gerçekten başarılı bilakis kasa içi soğutmamda tepede 2---- 1adet büyük egzoz 1adet kasanın ön tarafında olan o devasa fan yeteli hava akışı sağlıyor. ve o.c yapılı halde bile işlemcim 65 dereceyi asla geçmiyor. Dün söylenenleri yaptım bios pilini çıkardım ettim ama nafile şuanda stock halde tamamen hemde ve prime açtığımda yada aidada yük bindirdiğimde yine işlemci 3.4 ghz ye çakılıyor yükseliyor ve bu sürekli..

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir

APM master mode ayarını disable, HPC modeyi enable yapın.
    Yanlış hatırlamıyorsam bu iki ayar advanced>CPU configuration menusu altındaydı.

Vaayy be. Aynen şuanda daşş gibi stabil çalışıyor sistem. Aynen o ayarları değiştirince düzeldi. Günün 2 tane sorusu kaldı geriye. ÖNCELİKLE YORUM YAZAN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER !

Sırada günü 2 sorusu. Şuan tamamen stock ayarda neden 40 dereceye kadar ısınıyor ki ? Yükte tabiki bu değer. Bir ikincisi ben bugune kadar bu işlemciyi bu şekildemi kullandım ? Yazıklar olsun bana nasıl farketmedim ki ?

Dipnot 15 dk sonra 41 derece şuanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekohuso33 -- 30 Mart 2014; 12:42:17 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.