Şimdi Ara

Fx8350 2 çekirdek kapatıp 6300 performansını öğrenebilirmiyiz..(ilk sonuçlar içerde) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim merak ettiğim 4 çekirdek kapatıldığında acaba her modülden bir çekirdekmi kapatılıyor yoksa, 2 modül komplemi kapatılıyor. Her modülden bir çekirdek kapatılıyor ise daha çok verim alınır diye düşünüyorum.
  • O cevabı bende bilmiyorum biosdan yaptım dediğim gibi.
  • Çekirdekleri kapattıkça, herbir çekirdeğe binen yük artmaya başlamış.

Oyun tüm çekirdekleri kullanıyor ama her bir çekirdeğe yüzde 100 yüklenen bi oyun değil.

4 çekirdekte ,gpu kullanımını azda olsa frenlemeye başlamış.

2 çekirdekte zaten ne işlemci yetmiş,ne de ekran kartı darboğazdan çıkamamış.
  • Cpu z den anladığım kadarıyla modül modül kapatıyor. Modül başına bir çekirdek düşecek şekilde kapataydı iyiydi
  • Aynı modüldeki çekirdekleri kapatırsan benzeri olur. 3 modül 6 çekirdek şeklinde olur yani (her modülde yine 2 çekirdek olacak). sen 6. ve 7. çekirdekleri kapatacaksın (anakart farklı bi şekilde isimlendiriyorsa core7 core8 de olabilir).

Önbellek modüle özel, sadece o modüldeki çekirdeklere özel olduğundan diğer çekirdekler kullanmaz.

Kendine eğlence olsun diye 4 çekirdek / 4 modül şeklinde ayarlayıp performans denemesi yapabilirsin. Her modülden 1 çekirdek kapatarak bunu elde edersin. fx4300'den daha yüksek perf vermesi lazım o halde. Bazı oyunlarda da 8 çekirdeği bile geçebilir(core 0 2 4 6 açık kalacak diğerlerini kapatacaksın mesela, her modülde 1 çekirdek kalacak o zman. Bazı anakartlar core0-1'i ellemene müsade etmiyor. O zaman görev yöneticisinden benzeşimi ayarlamayı deniyebilirsin, belki bi miktar fark yaratır 4 çekirdek/4 modüle benzer).

• Modul başına bir çekirdek ayarıda varmış biosta, şimdi öyle yaptım. Biraz kurcalıyım bakıyım
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Bilginize yetişemediğim için direk şu soruyu soruyoum..6 çekirdek performansım 3 modül şeklindemi oldu yani 6300 e yakın bi değerdemi seyrediyor..
    Yaptığım yer burası belki tamamen alakasız bi olay sadece aklıma geldi ve denemek istedim.
     Fx8350 2 çekirdek kapatıp 6300 performansını öğrenebilirmiyiz..(ilk sonuçlar içerde)
    Burada auto eight six four two ve one seklinde vardı..Resim alıntı sadece yaptığım yeri göstermek istedim.Teşekkür ederim şimdiden yorumunuz için

• Hocam sende bi yap istersen şimdi dışarı cıkcam akşam bakarım tekrar.
  • Hemen hızlıca cinebench r15 testi yaptım. 2 modul 4 çekirdek açıkken 4.5 ghzte 358, 4 modul 4 çekirdek açıkken yine 4.5 ghte 415 puan aldı.
  • CPU core Control: Manual
    One Core Per Compute Unit: Disabled >> Enabled

böyle bişey yapılabilio mu? yoksa Advanced BIOS Features altında bi yerde varmı böyle ayar?
  • 4m/4Ç zaten 2m/4Ç'e göre %2-20 oranında daha iyi perf veriyor. Senin bi işine yaramıyor bu orası ayrı. AMD'nin 1 modül içinde 2 çekirdek, onların ayrı ayrı versiyonlarının yaptığı işin %80'inini yapabiliyor derkenki çıkış noktası ile örtüşüyor zaten. İlk bulldozer çıktığında bu CMT'denen şeyin verimi nedir diye bakmışlardı(CMT >> bi sürü çekirdekten oluşan bi grup, sonra o gruplardan oluşan CPU yapısı gibi bişey. AMD'nin modülü gibi ).

Kısmi olarak 8xxx kullananların işine yarayacak olan şey, 4m/4ç olarak kullandıklarında bazı oyunlarda %5 civarlarında faln ilave perf alabiliyorlar. Starcraft 2, Crysis 2, f1 2011 faln gibi.
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Baktım malesef hocam biosumda bunlar yok attığım resimdeki gibi bi olay var sadece.
  • Bu vesile ile throttling sıkıntısının anakarttan kaynaklandığına emin olmuş oldum.
  • Fx 8350 4.4 e oc liyip yanina 780 ti takacam.
    KediQ cok guzel inceleme yapmış eline sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağlıklı bir deneme olmamış bence çünkü fx serisi phenomII gibi doğal çekirdek değil biosa girip iki çekirdeği kapatayım diyemezsiniz.core 7 ve 8'i kapat dedin mesela.bu ikisi 4 çekirdek içindeki modüller ise o iş olmaz.bir çekirdek bir modül kapat diyeceksiniz onu da yaptıracak bios yoktur bence çünkü biosta bu dördü çekirdek bu dördü modül diye geçmez hepsine core der.belki 8 ile 6'yi kapatmak lazım benim dediğim için.çekirdek gücü ile modül gücü farklıdır iki tane modül kapatırsanız 6300'den daha güçlü bir işlemci olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: white_predator
    Hemen hızlıca cinebench r15 testi yaptım. 2 modul 4 çekirdek açıkken 4.5 ghzte 358, 4 modul 4 çekirdek açıkken yine 4.5 ghte 415 puan aldı.

APM master mode açık sanırım.
    Skor düşük gibi geldi bana hatırladığım kadarıyla daha yüksek skor alman lazım.
    APM'yi kapatınca %9-10 gibi performans artışı söz konusu:
    Açık>> Fx8350 2 çekirdek kapatıp 6300 performansını öğrenebilirmiyiz..(ilk sonuçlar içerde) Kapalı>> Fx8350 2 çekirdek kapatıp 6300 performansını öğrenebilirmiyiz..(ilk sonuçlar içerde)
    Merak eden varsa arşivimden Phenom 2 x4 vs FX-8350 4m/4C @4.00ghz Cinebech R11.5 ve R15 SS'lerini de paylaşabilirim.

• Performansı düşürecek herhangi bir ayar açık ya da kapalı değildi (her iki testtede)
  • 6300 ile 8350 arasında sadece çekirdek değil hem önbellek hemde frekans farkı war işin içine turboda girince yaklaşık bi değer alman bile zor yanlış yoldasın
  • Anakartlar sana core 0 1 2 3 vs. şeklinde kapatma imkanı veriyor. hangi çekirdeği kapatacağını kendin belirleyebiliyorsun. veya ayarlardan modülde 1 çekirdek çalışsın şeklinde ayarlayabiliyorsun. Anakart ve bios ile alakalı. Kimsi sana esnek olarak bütün çekirdeklerden istediğini kapatma müdahele imkanı veriyor, kimisi core0-1 haricinde diğerlerini kapatma imkanı veriyor.

@enoes 1 Modüldeki 2 çekirdeği kapatırsan modülü kapatmış gibi olursun. L1 çekirdeğe özel, L2 cache modüle özeldir, diğer çekirdekler ile direk paylaşımı yoktur. L3 ortak gibi bişeydir (tam olarak olmasada). 6300 ile 8350 arasında modül sayısı dışında bi fark yok. çekirdekleri kapatıp modülü çalışmaz yaptığın zaman ikisi arasında bi fark olmuyor donanım olarak. Geriye frekans vs. kalıyor sadece.

@Executor Arhêntir O tarz karşılaştırmalar yapan deneyen çok fazla insan yok. Eğer ekler isen insanlara ilave kaynak olur. Kimsenin fazla bi işine yaramaz ama yine de kaynak olur. Benim hatrladığım aklımda kalan hardware.fr vardı 8150 ilk çıktığında o tarz detaylı aynı frekansda deneyini yapmış olan :

Bilmeyenler için Deneb Phenom 2 X4, Thuban X6 , Yorkfield Core2 Quad , SNB i5 2500 i7 2600.
    2m/4c 4m/C 'ler fx 8150

http://www.hardware.fr/articles/842-11/tests-3-2-ghz.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 25 Nisan 2014; 22:37:36 >

• Niye bu kadar kasıyorsun söyle bana yapayım istediğin testi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.