Şimdi Ara

FX6300 OC Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar Gigabyte 990XA-UD3 anakart ve AMD FX 6300 işlemcim var. Bu overclock olayına baya merak saldım abartmadan biraz deniyim dedim. Videolar yazılar ölçümler vs sonunda biosa girdim ve başladım. İşlemcinin normal hızı 3.5 ghz ben Oc ile 4.5 ghz yaptım voltajı da +300 de bıraktım. Masaüstüne geldim herşey güzel hızı falan 4.5 olmuş sıcaklığa baktım stres tesinde 64-65 derece falan çıktı ki izlediğim videolarda okuduğum yazılarda bunun normal bi sıcaklık olduğu yazılmış.Neyse reset atıp bios a bidaha girdim voltajın yavaş yavaş arttırılması tavsiye edilmiş ısıyı biraz daha düşürmek adına voltajı 375 yaptım (bu arada bir öncekinde NB Core yazan yerdeki değeride +275 yapmıştım) NB core u da +325 yaptım kaydedip çıktığımda pc açılmadı. Kasayı söktüm soğumasını bekledim , bios pilini çıkarıp taktım belki resetler diye fakat pc yi açıyorum 4 5 saniye çalışıp kapanıyor. Biosa girebilsem eski ayarlarına döndürücem falan giremiyorum. Yardımcı olabilicek birileri varsa çok sevinirim , teşekkürler.Bu arada stock fan kullanmıyorum soğutucum COOLER MASTER HYPER 212

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut__ozi -- 6 Kasım 2016; 17:51:49 >

• Arkadaşlar hallettim bios pilini çıkarınca yeterince beklememişim fakat nerde yanlış yaptım anlamadım
  • Benim bildiğim kadarıyla çözüm voltajı fazla arttırmak değil az ve stabil şekilde kullanmak.
  • Benim de çok fazla bilgim yok aslında ama çok ufak bir artışa böyle bir tepki beklemiyordum :D
  • Voltaj arttırmak ısı düşüşüne değil aksine ısının yükselmesine neden olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam peki Northbridge Core u ellemeden voltajı kaç yapmam lazım 4.5 ghz de kullanmak için FX6300 ü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut__ozi -- 10 Kasım 2016; 18:53:7 >
  • Hatta beklemedim denedim 4.3 ghz yaptım suan sitress aldında 48 derece işlemci sıcaklığı :D bakalım birkaç saat oyun falan oynayıp bi stabilite kontrolu yapıcam sanırım başardım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut__ozi -- 23 Mart 2017; 0:17:0 >
  • Aynı işlemci aynı anakart bende işlemcimi +0,50v vererek 4.2Ghz de stabil bir şekilde çalıştırıyorum. 9 saatlik prime 95 testi sonucu gördüğüm max değer 50 derece. Soğutucum CM hyper 212.Attığım link sana bayağı yardımcı olur. Linkte kullanılan anakart gigabyteın 970 chipsetli bir anakartı fakat bios menüsü aynı. Videoda ht link freq 2400 gözüküyor ben anakartımda 2600 yaptım. Onun dışında herşeyiyle aynı.
    https://www.youtube.com/watch?v=O5V-h5oab1E
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkunduman

Aynı işlemci aynı anakart bende işlemcimi +0,50v vererek 4.2Ghz de stabil bir şekilde çalıştırıyorum. 9 saatlik prime 95 testi sonucu gördüğüm max değer 50 derece. Soğutucum CM hyper 212.Attığım link sana bayağı yardımcı olur. Linkte kullanılan anakart gigabyteın 970 chipsetli bir anakartı fakat bios menüsü aynı. Videoda ht link freq 2400 gözüküyor ben anakartımda 2600 yaptım. Onun dışında herşeyiyle aynı.
    https://www.youtube.com/watch?v=O5V-h5oab1E

Bence daha fazla overclock yapmalısın en az. 4.5 ghz gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.