Şimdi Ara

FX x8 8320 mi i5 4440 mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ppierce34

quote:

Orijinalden alıntı: msahin55

quote:

Orijinalden alıntı: ppierce34

quote:

Fiyat farkına değmez gibi. FX 8320 alsam soğutucu almak zorundayım acaba intelde ısınma problemleri var mı

yanlış bir düşünce !

Hangisi?

8350'ye soğutucu alma zorunluluğu.

Genelde alınmalı diyorlar ama. Siz kullanıyor musunuz?
  • Fan bazen gürültülü olabiliyor. Özellikle aşırı şekilde yorucu programlarda. Kasa kötü ve soğutması da iyi değil ise ayrıca daha hızlı dönüyor fan. Sesi dert etmeseniz gerek yok.
  • Fx-8320 alacaksanız en az 300R 600W ayarında bir kasa+güzel bir işlemci soğutucu alın.
  • soul calibur S kullanıcısına yanıt
    Alacağım kasa zalman'ın ve dahili olarak 4 fanı var
  • Bilgi için teşekkürler
  • quote:

Alacağım kasa zalman'ın ve dahili olarak 4 fanı var

O da olur Z3 Plus+Corsair Vs 650.
  • Hiçbir marka,gerek Amd gerekse Intel stok fanlarıyla yüksek işlemci performansını ve sıcaklık değerlerini uzun süre koruyamaz.Öyle olsa Extreme işlemcilerin bile yanında stok fan verirler.Yani siz Intel işlemcide alsanız Amd de alsanız,stok fan bir süre sonra değiştirilmesi gerektiğini hatırlatacak.Zaten 80-120 lira arası bir cpu soğutucu her iki markanın da işlemcilerini hem serin tutmaya yeter hem de başınız ağrımaz.

Gelelim işlemci farklarına,Fx8320 ve Fx8350 8 çekirdek olarak geçiyor;ancak çoklu çekirdek destekleyen uygulamalar veya oyunlar hariç,salt tek çekirdek performansları düşüktür o nedenle oynayacağınız oyunlara göre işlemcinizi seçmenizde yarar var.MMO oynarken misal WoW,Aion,Rift vs bu tür oyunlarda genellikle çok çekirdek desteği olmaz ve yük tek veya en fazla iki çekirdeğe dağılır,kalabalık ortamlarda (bu multiplayer BF4 için de geçerli) performans kaybı yaşarsınız.

Fx serisinin avantajı hem işlemciler daha ucuz hem de işlemci değiştirirken anakart değiştirme sorunu yaşanmıyor(sonraki jenerasyon için garanti veremem)

Intel'in avantajı ise 4 çekirdek,fakat çekirdeklerin performansları Amd işlemcilere göre daha yüksek,o nedenle şu an günümüzde i3 gibi işlemciler bile zamanında para kıyıp aldığımız 4 çekirdekli işlemcilerden daha iyi performans veriyor.O nedenle I5 4570 gibi bir işlemci almanızda yarar var,eğer sonradan overclock yaparım derseniz 4570k da olabilir,zaten aralarında o kadar çok fiyat farkı bulunmuyor.

Seçim size kalmış;fakat eğer bulunduğunuz ortam yaz aylarında çok iyi soğutulmuyorsa,stok işlemci fanları her iki markada da sizin başınıza bela olacaktır.

Şöyle bir hatırlatma yapayım,yanlış anlaşılmasın.Sonradan Gtx770 SLI yaparım veya Gtx 780Ti gibi bir karta yükseltirim derseniz,her halükarda işlemcinizi o.c yapmanız gerekecek.

• soul calibur S kullanıcısına yanıt
    Alacaklarım bunlardı zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

Hiçbir marka,gerek Amd gerekse Intel stok fanlarıyla yüksek işlemci performansını ve sıcaklık değerlerini uzun süre koruyamaz.Öyle olsa Extreme işlemcilerin bile yanında stok fan verirler.Yani siz Intel işlemcide alsanız Amd de alsanız,stok fan bir süre sonra değiştirilmesi gerektiğini hatırlatacak.Zaten 80-120 lira arası bir cpu soğutucu her iki markanın da işlemcilerini hem serin tutmaya yeter hem de başınız ağrımaz.

Gelelim işlemci farklarına,Fx8320 ve Fx8350 8 çekirdek olarak geçiyor;ancak çoklu çekirdek destekleyen uygulamalar veya oyunlar hariç,salt tek çekirdek performansları düşüktür o nedenle oynayacağınız oyunlara göre işlemcinizi seçmenizde yarar var.MMO oynarken misal WoW,Aion,Rift vs bu tür oyunlarda genellikle çok çekirdek desteği olmaz ve yük tek veya en fazla iki çekirdeğe dağılır,kalabalık ortamlarda (bu multiplayer BF4 için de geçerli) performans kaybı yaşarsınız.

Fx serisinin avantajı hem işlemciler daha ucuz hem de işlemci değiştirirken anakart değiştirme sorunu yaşanmıyor(sonraki jenerasyon için garanti veremem)

Intel'in avantajı ise 4 çekirdek,fakat çekirdeklerin performansları Amd işlemcilere göre daha yüksek,o nedenle şu an günümüzde i3 gibi işlemciler bile zamanında para kıyıp aldığımız 4 çekirdekli işlemcilerden daha iyi performans veriyor.O nedenle I5 4570 gibi bir işlemci almanızda yarar var,eğer sonradan overclock yaparım derseniz 4570k da olabilir,zaten aralarında o kadar çok fiyat farkı bulunmuyor.

Seçim size kalmış;fakat eğer bulunduğunuz ortam yaz aylarında çok iyi soğutulmuyorsa,stok işlemci fanları her iki markada da sizin başınıza bela olacaktır.

Şöyle bir hatırlatma yapayım,yanlış anlaşılmasın.Sonradan Gtx770 SLI yaparım veya Gtx 780Ti gibi bir karta yükseltirim derseniz,her halükarda işlemcinizi o.c yapmanız gerekecek.

İki ekran kartı kullanacağımı sanmıyorum. Ama ilerde kolay gelirse OC yapabilirim o yüzden fx8320'yi alayım. Çünkü intelin oc destekli işlemcileri pahalı geliyor. Ayrıca online oyun oynamıyorum. Oynasam da sistemi çok zorlayanları oynacağımı sanmıyorum genelde single player' oynarım. O zaman amd daha mantıklı gibi

• yıllardır süren kavga. bende i5 4440 kullanıyorum. bi zararını görmedim. stok fanla. ama aşırı oyun oynayan biri değilim onuda söyliyeyim. sağolsun zalman ms800 plus her yeri serinletiyo.
  • kmlhyt kullanıcısına yanıt
    Bu kavga hiç bitmez Ben çoğunlukla oyun oynayacağım
  • 1 sene önceye kadar AMD 6100 kullandım.O/C den anlamam , anakarttan OC açınca kendisi 3.3ten 4.0ghz a fırlatırdı.Herneyse, O/C ile uğraşmam derseniz bence AMD seçmeyin. Çünkü FX serisi işlemcilerin en büyük avantajı / özelliği budur. Çekirdek mevzusuna bakmayın, sonuçta çok çekirdeği sonuna kadar kullanan oyunlar bir elin parmağını geçmez. Kaldıki çekirdek başına performansta intel çok daha verimli. Şöyleki netteki Single Thread işlemci testlerine bakarsanız İ3 lerin 6300 seviyesine yaklaştığını görürsünüz. Sıcaklık konusunda aralarında çok fark yok (stok fanlarla) ama amd için soğutucu şart. Buda işlemci üzerine ortalama 100TL daha koymanız demek. Ben Intel diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvaLion

1 sene önceye kadar AMD 6100 kullandım.O/C den anlamam , anakarttan OC açınca kendisi 3.3ten 4.0ghz a fırlatırdı.Herneyse, O/C ile uğraşmam derseniz bence AMD seçmeyin. Çünkü FX serisi işlemcilerin en büyük avantajı / özelliği budur. Çekirdek mevzusuna bakmayın, sonuçta çok çekirdeği sonuna kadar kullanan oyunlar bir elin parmağını geçmez. Kaldıki çekirdek başına performansta intel çok daha verimli. Şöyleki netteki Single Thread işlemci testlerine bakarsanız İ3 lerin 6300 seviyesine yaklaştığını görürsünüz. Sıcaklık konusunda aralarında çok fark yok (stok fanlarla) ama amd için soğutucu şart. Buda işlemci üzerine ortalama 100TL daha koymanız demek. Ben Intel diyorum

Pekala yorum için sağol bakalım durum ne gösterecek

• işlemci fanı hakkında abartmıyorlar oyun oynarken fan 6000 devire cıkıyor buda elektirik süpürgesi gibi ses çıkarıyor oyundan keyif alamıyorsun.
  • heavenandhell1234 H kullanıcısına yanıt
    İlk başta almayacağım sonradan dediğiniz kadar varsa alırım takarım o zaman
  • FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    +1 yerinde tespit fx serisinin fanlarinin cok gurultulu oldugu yadsinamaz bir gercek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.