Şimdi Ara

FX-8350 Stok fan ile oc ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • eee ben boşuna soğutucu almıyım oc yapmayacaksam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msnnsm

eee ben boşuna soğutucu almıyım oc yapmayacaksam

Benimkinden alacaksan alma tavsiye etmiyorum, hoş.. normal programlarda oyunlarda render alırken 56 derecenin üstüne çıkmadı ama prim95 testinde 1.4 voltta sıcaklıklar 86 dereceye dayanıyor bir süre sonrada kapanıyoru.. bu prime 95 testi neden o kadar ısındırıyor anlamışta değilim gerçi(tamamiyle bilgisizliğim).
    bende yavaştan satma planları yapmaya başlayacağım anlaşılar, tabi su soğutma düşünüyorum direk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -kal-el-

quote:

Benimkinden alacaksan alma tavsiye etmiyorum, hoş.. normal programlarda oyunlarda render alırken 56 derecenin üstüne çıkmadı ama prim95 testinde 1.4 voltta sıcaklıklar 86 dereceye dayanıyor bir süre sonrada kapanıyoru.. bu prime 95 testi neden o kadar ısındırıyor anlamışta değilim gerçi(tamamiyle bilgisizliğim).
    bende yavaştan satma planları yapmaya başlayacağım anlaşılar, tabi su soğutma düşünüyorum direk.

kaç saat bıraktınız testte

• quote:

Orijinalden alıntı: HeavyClocker

0.030-0.035 voltaj artışı 4.2 için yeter.
    0.1-0.15 voltaj arttırıp 4.5-4.6 rahat çıkılması lazım.
    Benim 8350 +0.045 ile 4.6ya çıkıyordu

Overclock konusunda bilgin çok sınırlı maalesef. Bi kere her işlemci aynı değildir bu bir. seninki çıkıyodu diye hepsi çıkacak bi durum yok. Ayrıca voltajsız 4.2 olur demişsin olmaz. Voltaj vermek ve LLC ayarı yapmak zorunda. Ayrıca 4.5- 4.6 içinde baya voltaj vermesi gerek . Her işlemci tornadan çıkmış gibi aynı çıkmaz bunu asla unutma. Mesela ben 4.7 için 1.46 voltaj veriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 8 Eylül 2013; 20:50:25 >
  • quote:

quote:

quote:

kaç saat bıraktınız testte

Prime95 testi 35-40 dakikanın sonunda 1.4v 4.5ghz hızda işlemci kapandı yüksek sıcaklıktan..
    şuanda 1.38v 'a getirdim 4.4ghz, prime95 testi 1saat 30 dakikadır açık maksimum çıktığı sıcaklık 73 derece ve hiçbir çekirdekte problem çıkmadı.
    soğutucumun limitindeyim diyebilirim şuanda..
    after effects, 3dmax gibi programlarda render alırken 60 dereceyi görmedi soğutcu (belirtmek gerekirse) oyunlarda dahil buna, günlük kullanımda hiç bir sıkıntım yok soğutucu ile ilgili.
    ama söz konusu voltaj artışı ile 4.5ghz ve üzeri bir frekansta çalıştırmaksa işlemciyi, cooler master hyper 212x burada yarıda bırakıyor.

• Senin işlemcide sıkıntı var sanki hocam. Oyunlarda kaç derece görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msnnsm -- 9 Eylül 2013; 2:15:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

quote:

Overclock konusunda bilgin çok sınırlı maalesef. Bi kere her işlemci aynı değildir bu bir. seninki çıkıyodu diye hepsi çıkacak bi durum yok. Ayrıca voltajsız 4.2 olur demişsin olmaz. Voltaj vermek ve LLC ayarı yapmak zorunda. Ayrıca 4.5- 4.6 içinde baya voltaj vermesi gerek . Her işlemci tornadan çıkmış gibi aynı çıkmaz bunu asla unutma. Mesela ben 4.7 için 1.46 voltaj veriyorum.

Dostum her işlemci aynı çıkmaz,bunu bilmeyen var mı?
    Elime 10 taneden fazla FX8350 geçti,2 tanesi voltajsız 4.4 gördü. Onlar kuru buz ile yandı maalesef.
    Ben arkadaşa büyük ihtimal olanları yazdım.
    Kullandığım anakartların çoğunda llc Autoda idi,arkadaş hiç burnunu sokmasın diye söylemedim.
    Arkadaşı çok işin içine sokmadan yardım etmeye çalıştığım için bana bilgisiz demeniz hoşuma gitmedi,ancak sizin bileceğiniz iş.
    Ayrıca,elimdeki 8350lerin 1-2 tanesi hariç hepsi 4.2-4.3 voltajsız çıkabildiler. Size takozlar denk geliyor sanırım.

• quote:

quote:

quote:

Elime 10 taneden fazla FX8350 geçti,2 tanesi voltajsız 4.4 gördü. Onlar kuru buz ile yandı maalesef.
    Kullandığım anakartların çoğunda llc Autoda idi,arkadaş hiç burnunu sokmasın diye söylemedim.
    Arkadaşı çok işin içine sokmadan yardım etmeye çalıştığım için bana bilgisiz demeniz hoşuma gitmedi,ancak sizin bileceğiniz iş.
    Ayrıca,elimdeki 8350lerin 1-2 tanesi hariç hepsi 4.2-4.3 voltajsız çıkabildiler. Size takozlar denk geliyor sanırım.

Dostum bilgisiz demedim bunları açıklayarak yapsan daha iyi olurdu anlamında dedim bi nevi ;) şimdi dediklerin oldu. Ama dediğim gibi çoğu voltajsız çıkmaz ha ona bakarsan ben voltaj vermeden 4.5 te açıyorum sorunsuz çalışıyor, ama prime 95 testinde çekirdekler kapanıyo. 4.2 voltaj vermeden de çalışır sorunsuz ama prime da 1 saat çalıştır çekirdeklerden biri kesin çöker. onun için ekisk bilgi verdiğinden yanayım. ama benim işlemci takoz değil olsa zaten 4.9 a kadar çıkamam :) sadece biraz daha fazla voltaj gerekiyor ve onu da soğutucumla en aza indiriyorum verdiği ısıyı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum bilgisiz demedim bunları açıklayarak yapsan daha iyi olurdu anlamında dedim bi nevi ;) şimdi dediklerin oldu. Ama dediğim gibi çoğu voltajsız çıkmaz ha ona bakarsan ben voltaj vermeden 4.5 te açıyorum sorunsuz çalışıyor, ama prime 95 testinde çekirdekler kapanıyo. 4.2 voltaj vermeden de çalışır sorunsuz ama prime da 1 saat çalıştır çekirdeklerden biri kesin çöker. onun için ekisk bilgi verdiğinden yanayım. ama benim işlemci takoz değil olsa zaten 4.9 a kadar çıkamam :) sadece biraz daha fazla voltaj gerekiyor ve onu da soğutucumla en aza indiriyorum verdiği ısıyı

Tamamdır hocam şimdi olduBen ürünleri göndermeden önce prime+Burnintest ile gpu+cpu 12 saat teste sokarım.İlk çıktığı hafta almıştım işlemcileri Amerika'dan,bendekiler rahat çıkabiliyordu.Sanırım şimdikiler biraz daha zorlanıyor.

• quote:

Senin işlemcide sıkıntı var sanki hocam. Oyunlarda kaç derece görüyor

neden işlemcimde sıkıntı olduğunu anlamadım? cidden bilmediğim birşey varsa öğrenmek isterim.
    oyunlarda ve benzeri yük altına sokan uygulamalarda 4.4ghz de 60 dereceye gelmiyor bile işlemci, yalnızca prime95 testi fazla ısındırıyor işlemciyi ve
    dediğim gibi stok voltajı arttırdığımda ise prime 95 testinde ısınıp kapanıyor buda işlemci soğutucusu ile ilgili bir konu. yani bu soğutucu ile stabil 1.38v 4.4ghz hızda sorunsuz çalışıyor pc.
  • quote:

quote:

Senin işlemcide sıkıntı var sanki hocam. Oyunlarda kaç derece görüyor

neden işlemcimde sıkıntı olduğunu anlamadım? cidden bilmediğim birşey varsa öğrenmek isterim.
    oyunlarda ve benzeri yük altına sokan uygulamalarda 4.4ghz de 60 dereceye gelmiyor bile işlemci, yalnızca prime95 testi fazla ısındırıyor işlemciyi ve
    dediğim gibi stok voltajı arttırdığımda ise prime 95 testinde ısınıp kapanıyor buda işlemci soğutucusu ile ilgili bir konu. yani bu soğutucu ile stabil 1.38v 4.4ghz hızda sorunsuz çalışıyor pc.

Hocam bir gün bi temiz 6 saat ayıracan crysis 3 yada sağlam bi uygulama gta 4 de olur o da belliyor işlemciyi oynayacan. 6 saat falan kesintisiz. 60 lı değerlerde kalırsa yemişim prime 95 ini

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.