Şimdi Ara

FX-8350 Stok fan ile oc ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • M5A97 EVO R2.0 anakartım var. Stok fan ile voltaj vermeden 4.2 ghz de çalıştırabilir miyim ? Eğer yapabilirsem nasıl olacak pek tecrübeli değilim. Çarpanı 21x yapsam yeterli olur herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çarpanı 21x yapmanız yeter,ben custom liquid parçalarım gelene kadar stok fan ile 4.4de kullanmıştım,fan sesi hariç ısınma yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavyClocker

Çarpanı 21x yapmanız yeter,ben custom liquid parçalarım gelene kadar stok fan ile 4.4de kullanmıştım,fan sesi hariç ısınma yoktu.

Hiç el atmadığım bir konu aslında ama oldukç basit görünüyor. Deneyeceğim 4.2 yi. Voltaj vermeme gerek yok değil mi? Vermediğim sürece pek ısınmayacaktır zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: msnnsm

quote:

Çarpanı 21x yapmanız yeter,ben custom liquid parçalarım gelene kadar stok fan ile 4.4de kullanmıştım,fan sesi hariç ısınma yoktu.

Hiç el atmadığım bir konu aslında ama oldukç basit görünüyor. Deneyeceğim 4.2 yi. Voltaj vermeme gerek yok değil mi? Vermediğim sürece pek ısınmayacaktır zaten

Voltaj vermenize gerek yok,voltaj arttırmadığınız sürece işlemcinin tdp değeri de çok artmayacaktır
  • quote:

quote:

quote:

Voltaj vermenize gerek yok,voltaj arttırmadığınız sürece işlemcinin tdp değeri de çok artmayacaktır

Kafamdaki soru işaretlerini kaldırdınız hocam :-) Hatta öyle emin oldum ki test programı kullanmayı bile düşünmüyorum

Bios menüsünde takıldığım yer olursa tekrardan sorarım işi yarına bırakıcam iyi geceler hocam

• Hocam yaptım ama oldu mu emin değilim açıkcası. Sadece windows 4.2ghz gösteriyor. Birde 7.8 olan puanımı 7.9 a çeker diye ummuştum Resime bir bakın hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msnnsm -- 6 Eylül 2013; 12:23:44 >
  • quote:

Hocam yaptım ama oldu mu emin değilim açıkcası. Sadece windows 4.2ghz gösteriyor. Birde 7.8 olan puanımı 7.9 a çeker diye ummuştum Resime bir bakın hocam

Olmuş hocam,Windows puanlarına hiç takılmayın,çok saçma bir derecelendirme sistemi var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Hocam yaptım ama oldu mu emin değilim açıkcası. Sadece windows 4.2ghz gösteriyor. Birde 7.8 olan puanımı 7.9 a çeker diye ummuştum Resime bir bakın hocam

Olmuş hocam,Windows puanlarına hiç takılmayın,çok saçma bir derecelendirme sistemi var

Peki hocam. Benim asıl takıldığım konu öteki programlarda 4.2ghz tarzında birşey yazmıyor. Ama bios dada 4.2 yazıyordu oldu de mi yani

• quote:

quote:

quote:

Peki hocam. Benim asıl takıldığım konu öteki programlarda 4.2ghz tarzında birşey yazmıyor. Ama bios dada 4.2 yazıyordu oldu de mi yani

CPU-Z de 7-21 çarpan yazıyor.Yani 21 çarpana kadar açmışsınız şu anda.
    21X200=4200
    Yük altına girdiğinde 4200'e çıkacaktır

• quote:

quote:

quote:

quote:

CPU-Z de 7-21 çarpan yazıyor.Yani 21 çarpana kadar açmışsınız şu anda.
    21X200=4200
    Yük altına girdiğinde 4200'e çıkacaktır

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. İlerde fan alırsam rahatlıkla 4.5ghz e falan çekerim sanırsam. Yardımınız için teşekkürler olayı kaptım sanırsam

• Hocam prime 95 le 5dklık bir test sonucunda mavi ekran yedim.
    Biosdan cool quite mi ne var onu kapattım ve tekrar deniyorum şuan cpu-z 21 çarpanından 20.5 a düşüp duruyor. Bir de prime 95 te Possible hardware failure, consult readme.txt file, restarting test.
    yazıyor ara sıra. sıcaklık max 57-58 oluyor normal mi bilmiyorum. Benim işlemci kaldırmadı sanki 4.2 ghzi ? Geri mi alıyım. Ha birde f10 a basınca biotan kaydetip yeniden başlatırdı artık makina direk kapanıyor ?
  • Bu arada cool quite ı always disabled değil de disabled by cpu yaptım. Ne terslik dönüyor tam anlamadım valla bir el atın hocam sinir oldum

Edit : Prime95 te de Worker8 not running diyor 12-13 dakikadır çalışıyor şuan test. Worker8 not running olduğu için mi bu sefer bu kadar dayandı acaba

Edit2 : Sanırım worker8 le alakası var cpu kullanımı hiç %100 olmuyor 89-93 arası gidip geliyor

Edit3 : çekirdek boşta sanki ? SS

Tekrar edit of : prime 95 i yeniden başlattım ve workerın biri gene durdu çekirdeğin birine gene tam yüklenemiyor.

Oc u geri alırım neyse benim kafam biosun restart yapamamasına daha çok sıkıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msnnsm -- 6 Eylül 2013; 18:03:26 >

• quote:

Bu arada cool quite ı always disabled değil de disabled by cpu yaptım. Ne terslik dönüyor tam anlamadım valla bir el atın hocam sinir oldum

Edit : Prime95 te de Worker8 not running diyor 12-13 dakikadır çalışıyor şuan test. Worker8 not running olduğu için mi bu sefer bu kadar dayandı acaba

Edit2 : Sanırım worker8 le alakası var cpu kullanımı hiç %100 olmuyor 89-93 arası gidip geliyor

Edit3 : çekirdek boşta sanki ? SS

Tekrar edit of : prime 95 i yeniden başlattım ve workerın biri gene durdu çekirdeğin birine gene tam yüklenemiyor.

Oc u geri alırım neyse benim kafam biosun restart yapamamasına daha çok sıkıldı

Hocam 2 ihtimal var.
    1-Voltaj yetmemiştir ancak bu düşük bir ihtimal,+0.025 voltaj arttırarak deneyebilirsiniz.
    2-Soğutucu problem çıkarmıştır.HWMonitor ile bakmanızı öneririm çünkü CoreTemp AMD'de yanlış sensör okuyabiliyor.

• Hocam 2 farklı programdan kontrol ettim sıcaklık 62 dereceye kadar geldi. Bios u default ayarlarına aldım ve sadece docp profilini açtım ramin stock hızı için. Şuan bios restart problemi düzeldi. Ama oc dan gözük korktu ne diyim yani. Sanırsam voltaj yetmedi çarpan sıklıkla 20.5 e düşüyor sanki 21 de durmak istemiyormuş gibi ve internette worker durmasının sebebinin voltaj olabileceğini yazan forumlar gördüm. Ben de stock fanla voltaj vermeyeceğimden oc u kapattım.

Şimdi işlemcim garanti dışı mı bu arada ?
  • quote:

Hocam 2 farklı programdan kontrol ettim sıcaklık 62 dereceye kadar geldi. Bios u default ayarlarına aldım ve sadece docp profilini açtım ramin stock hızı için. Şuan bios restart problemi düzeldi. Ama oc dan gözük korktu ne diyim yani. Sanırsam voltaj yetmedi çarpan sıklıkla 20.5 e düşüyor sanki 21 de durmak istemiyormuş gibi ve internette worker durmasının sebebinin voltaj olabileceğini yazan forumlar gördüm. Ben de stock fanla voltaj vermeyeceğimden oc u kapattım.

Garanti dışı değil hocam içiniz rahat olsun
  • quote:

quote:

Hocam 2 farklı programdan kontrol ettim sıcaklık 62 dereceye kadar geldi. Bios u default ayarlarına aldım ve sadece docp profilini açtım ramin stock hızı için. Şuan bios restart problemi düzeldi. Ama oc dan gözük korktu ne diyim yani. Sanırsam voltaj yetmedi çarpan sıklıkla 20.5 e düşüyor sanki 21 de durmak istemiyormuş gibi ve internette worker durmasının sebebinin voltaj olabileceğini yazan forumlar gördüm. Ben de stock fanla voltaj vermeyeceğimden oc u kapattım.

Garanti dışı değil hocam içiniz rahat olsun

Teşekkür ederim hocam. Ben akıllanmadım yalnız soğutucu alırsam voltaj vericem gene deneyecem

• bu arada voltaj 0.6 lık basamaklar halinde arttırılıyordu. Benim böyle bir durumda ne kadar arttırman gerekir tam anlamadım
  • 0.030-0.035 voltaj artışı 4.2 için yeter.
    0.1-0.15 voltaj arttırıp 4.5-4.6 rahat çıkılması lazım.
    Benim 8350 +0.045 ile 4.6ya çıkıyordu

• quote:

0.030-0.035 voltaj artışı 4.2 için yeter.
    0.1-0.15 voltaj arttırıp 4.5-4.6 rahat çıkılması lazım.
    Benim 8350 +0.045 ile 4.6ya çıkıyordu

Yorumlarınızı okuyunca birkaç şey sormak istedim size, bende overclock konusunda darboğaza düştüm..
    İşlemcim FX8350 - Soğutucu olarak Cooler Mater Hyper 212X kullanıyorum.

Şu anda işlemci 22x çarpan 200 bus speed ve 1.38v ile 4.4 ghz de çalışmakta ve 1 saatlik prime 95 testinden işlemci sıcaklığı max 72 derecelere gelerek sıkıntısız çalıştı.
    işlemciyi 22x .arpan 205 bus speed ve 1.393v ile 4.5 ghz de çalıştırdığımda, prime 95 testinde yaklaşık yarım saat geçtiğinde sıcaklıklar 86 dereceye geliyor ve bilgisayar kapanıyor, bir yerde bir yanlış mı yapıyorum
    yoksa artık soğutucunun sınırlarına gelmiş mi bulunuyorum?

not olarak 4.5ghz de voltajı 1.393v a çekmemin sebebi ise 1.380 voltu yavaş yavaş arttırdım ve prime 95 testinde hiçbir çekirdeğin hata vermediği tek voltaj 1.393 olduğu için bu seviyeye kadar çıkarttım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -kal-el- -- 8 Eylül 2013; 8:13:10 >

• soğutucunun sınırlarına gelmişssin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.