Şimdi Ara

FX 8350 OVERCLOCK İLE OYUNLARDA İLGİNÇ SORUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR ASUS CROSSHAIR V FORMULA Z ANAKARTINA TAKILI OLAN FX 8350 İŞLEMCİMİ 4.3 ghz. 4.4ghz 4.5ghz HIZLARINA ANAKARTIN KENDİ OVERCLOCK PROGRAMLARI OLAN

AMD VISION ENGINE CONTROL CENTER DAN YADA AL SUITE TEN OC YAPTIĞIMDA OYNAMAK İÇİN AÇTIĞIM OYUNLAR ADETA DVD İZLERKEN 2x İLERİ HIZLI SARMA GİBİ OYUNDA ÇOK HIZLI HAREKET ETMEYE BAŞLIYOR.

AYNI ŞEKİLDE BIOS ÜZERİNDE OC.YAPTIĞIMDA DA AYNI SORUNLA KARŞILAŞIYORUM.

AMD VISION PROGRAMINDA OC. BAŞARIMI KENDİSİ 4.6 ghz HIZLARA KADAR TEST EDİP UYGUN BULUYOR.AMA HER 2 PROGRAMLADA VE BIOS DAN YAPILAN OC.DE OYUN HIZLI SARMA GİBİ ÇOK HIZLI HAREKET EDİYOR.

BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN YARDIMLARINI BEKLİYORUM.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

• quote:

Orijinalden alıntı: AYIN KARANLIK YÜZÜ

ARKADAŞLAR ASUS CROSSHAIR V FORMULA Z ANAKARTINA TAKILI OLAN FX 8350 İŞLEMCİMİ 4.3 ghz. 4.4ghz 4.5ghz HIZLARINA ANAKARTIN KENDİ OVERCLOCK PROGRAMLARI OLAN

AMD VISION ENGINE CONTROL CENTER DAN YADA AL SUITE TEN OC YAPTIĞIMDA OYNAMAK İÇİN AÇTIĞIM OYUNLAR ADETA DVD İZLERKEN 2x İLERİ HIZLI SARMA GİBİ OYUNDA ÇOK HIZLI HAREKET ETMEYE BAŞLIYOR.

AYNI ŞEKİLDE BIOS ÜZERİNDE OC.YAPTIĞIMDA DA AYNI SORUNLA KARŞILAŞIYORUM.

AMD VISION PROGRAMINDA OC. BAŞARIMI KENDİSİ 4.6 ghz HIZLARA KADAR TEST EDİP UYGUN BULUYOR.AMA HER 2 PROGRAMLADA VE BIOS DAN YAPILAN OC.DE OYUN HIZLI SARMA GİBİ ÇOK HIZLI HAREKET EDİYOR.

BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN YARDIMLARINI BEKLİYORUM.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

oyunların çok hızlı hareket etmesi yada yavaşlaması fps düzensizliğindendir genel olarak eski oyunlarda olur bu olay ama sizinki biraz daha farklı sanırım ilginç gerçekten

• bu adeta izlediğiniz filmi ileri sarmak gibi.inanılmaz hızlı geçiyor.oc yi iptal edince normale dönüyor.ne yaptıysam olmuyor.
  • biosunuz son surum ve turbo core + cooln quiet kapali mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

biosunuz son surum ve turbo core + cooln quiet kapali mi?

evet onları kontrol ettim.
    ama sorunu da çözdüm.biosu sıfırladım.biosun son sürümüne tekrar güncelledim.sorun çözüldü.
    ama nedenini bulamadım.
    keşke bilseydim çünkü aynı oyunda ki ileri sarma gibi hızlandırmayı tüm işlemlerde yapıyordu.pc ye sanki turbo takılmış üstüne os verilmiş gibi uçuk hızlarda işlem yapıyordu
  • milyonda bir çıkan işlemci o, AMD'nin sahibi kaybetmiş olabilir.
  • dostum işte daha ne istiyosun uçuyo oyunlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD ATHLON 2000 OC İLE NE OLUR.
    20 yıl önce açıldı
    Hızlı bir AMD overclock.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

ama sorunu da çözdüm.biosu sıfırladım.biosun son sürümüne tekrar güncelledim.sorun çözüldü.
    ama nedenini bulamadım.
    keşke bilseydim çünkü aynı oyunda ki ileri sarma gibi hızlandırmayı tüm işlemlerde yapıyordu.pc ye sanki turbo takılmış üstüne os verilmiş gibi uçuk hızlarda işlem yapıyordu

Zamanlayıcı (HPET) problemi bu.

Oyunlar hareketleri işlemci frekansından bağımsız olarak uygun hızda yapmak için zamanlayıcıları kullanır.
    Sanırım size OC yapınca HPET sayacı limiti aşıyordu. Bu da zamanlayıcı kesmelerinin gereğinden fazla yapılmasına neden oluyordu.

BIOS ile sanırım HPET hatası düzelmiş oldu böylece.

• quote:

quote:

ama nedenini bulamadım.

Kendiliginden hackliymis desene gir bf3 e yardir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• O HIZI ARAR OLDUM
  • biosun son sürümmü ben biostan yaptım 5ghz e kadar 6ghz de olmuyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr123456

biosun son sürümmü ben biostan yaptım 5ghz e kadar 6ghz de olmuyor :)

evet bios son sürüm yükledim.peki 5 ghz.de prime 95 te stabil oluyormu.bende 5 ghz.yapıyorum ama prime 95 e dayanamıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tr123456

biosun son sürümmü ben biostan yaptım 5ghz e kadar 6ghz de olmuyor :)

evet bios son sürüm yükledim.peki 5 ghz.de prime 95 te stabil oluyormu.bende 5 ghz.yapıyorum ama prime 95 e dayanamıyor.

prime 95 testinde stabil oluyor ancak soğutma yönünde 5ghz le hava soğutma çok ısınıyor birde stok fan var ondan dediğim gibi stabil oluyor ancak ısınma sorunu var

• agalar biosu nasıl güncellelyecez bi yardım edin...şimdiden teşekkür anakartım asus formula z...
  • quote:

Orijinalden alıntı: imam003

agalar biosu nasıl güncellelyecez bi yardım edin...şimdiden teşekkür anakartım asus formula z...

al suite II programından update bölümünde asus update bölümüne gir ve update BIOS from ınternet bölümden otomatik olarak güncelleyebilirsin.altta çalışan tüm programları kapatmayı unutma.olmazsa diğer seçenekleri yine buradan bildiririz.
  • teşekkürler sonucu bildiririm saygılar..
  • üstad teşşekür güncelledim saygılar emeğinize
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.