Şimdi Ara

FX 8320 işlemci çekirdek karmaşası ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Windows 7 kullanırken derecelendirme bölümünde ayrıntılı bilgilerde çekirdek sayısını 8 olarak gösteriyodu.

Az önce Windows 8 kurdum ve 4 olarak gösteriyor. Fakat CPU-Z ile baktığımda ise 8 core 8 thread yazıyor. Görev yöneticisinde ise 4 çekirdek 8 mantıksal sanallaştırma etkin yazıyor.

bazı yerlerde okumuştum biostan ayar yapılarak çekirdekleri kapatabiliyoruz diye acaba format attığımda bende kendiliğinden mi oldu diye kafamı karıştırdı bunlar.

Bir sorunu mu var acaba ?
    Anakart Gigabyte 970A-DS3

CPU-Z ve Performans Bilgileri :

Görev Yöneticisi :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut17200 -- 21 Ocak 2014; 19:10:21 >

• up +
  • İşlemcin 4 çekirdekli ama yeni geliştirilen teknolojiyle 1 çekirdeği 2 çekirdek gibi kullanabiliyorsun.Windows 7 de bu direk 8 çekirdek(4 gerçek+4 sanal) olarak yazılırken windows 8de sadece 4 adet gerçeği yazar kullandığın programda windows 7nin mantığıyla işliyor aynı işlemci bendede var.Bir tavsiye windows 8.1e geç.
  • sepkov kullanıcısına yanıt
    o dediğin sistemi ben sadece intel de var diye biliyordum amd de öyle bi şey olduğunu ilk senden duydum.

8 ile 8.1 in farkı nedir ?
  • Sadece bir kaç yeni özellik ve windows 7'ye daha çok benziyor. O sistem amdedede var
  • sepkov kullanıcısına yanıt
    Reklamlarında bas bas bağırıyo gerçek 8 çekirdek diye demek ki değilmiş.

8.1 yerine yeniden w7 geçebilirim yardım için sağol dostum.
  • Bendeki amd fx6300 dede üç cekirdek yaziyor bunun sebebi uc cekirdek+uc modüler cekirdek olmasidir windows sacma bir şekilde modüler olanları saymiyor ama destekleyen oyunlarda alti cekirdek devreye giriyor rahat olun yani her fx alan ilkin boyle bir sasiriyor:) Bende ilkin oyle saniyodum cekirdek kapali diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    12 yıl önce açıldı
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    13 yıl önce açıldı
    SATILIK AMD FX-8350 İŞLEMCİ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yani islemci gercek sekiz cekirdek arastirin gorursunuz intelinki cok farkli bir durum intel olmayan cekirdegi varmis gibi gosteriyor.

• lalupa1907 L kullanıcısına yanıt
    Benim anlamadığım AMD'nin reklamlarda True 8 core yani gerçek 8 çekirdek diye reklam yapması ne kadar saçma :)

Yardım için teşekkürler. :)
  • Aslında gerçek sekiz cekirdek ama moduler olanlar biraz daha zayif gibi.iki modulun karsiligi bir gercek cekirdek gibi mesela.Bende ilkin korkup arastirmistim biraz.

• lalupa1907 L kullanıcısına yanıt
    Win7 ye göre performans düşüşü gözlemlersem hemen w7 geçicem tekrar zaten.

Yorumların için sağol dostum.
  • Rica ederim umarım bir faydam dokunmuştur.

• 4 cekirdek 4 sanal cekirdek degil o 4770k'da olan bir sey.amd'deki 4 cekirdek+4 modul.modul denen seyler de fiziksel yani 8 cekirdek diyebiliriz ama 4 tanesi biraz daha buyuk cekirdek oteki 4 tanesi biraz daha kucuk.hepsi ayni boy olsaydi 8 dogal cekirdek derdik.sanal filan degil yani fiziksel butun cekirdekler.

imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 21 Ocak 2014; 22:17:24 >
  • faydalı oldu bu konu tekrar etmiş olduk bizde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.