Şimdi Ara

FX 8320 için performanslı fan Tavsiyesi ve Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar 5 yıldır sunbeam ccf kullanıyordum fanı kırıldı yerine akasa viper fanlardan taktım ama memnun değilim ayrıca cok uzun süredir bu fanı kullanıyorum.

sizce başka bir fan alsam daha performanslı bi ürün alsam sıcaklıklarda düşüş görür müyüm?

yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-406E52D83 -- 5 Mart 2015; 21:39:34 >

• Viper serisi fanlar iyidir, memnun değilim derken sorun ne tam olarak, sesli mi çalışıyor ?

Bunun dışında 4 pinli pwm özellikli fanlar neredeyse elinde ki soğutucu fiyatında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Viper serisi fanlar iyidir, memnun değilim derken sorun ne tam olarak, sesli mi çalışıyor ?

Bunun dışında 4 pinli pwm özellikli fanlar neredeyse elinde ki soğutucu fiyatında.

cevap için sağolun hocam aslında memnun olmadığım fan değil de soğutucu sanki cok tozlanıyor o da sorun değil de

5 hatta 6 senedir kullanıyorum bu soğutucuyu. değişmesi gerekli olabilir mi sence? yoksa dediğin gibi başka bi soğutucu alsam

pek bir şey fark etmez mi performans olarak? aradan 6 sene geçti belki daha iyi soğutucular cıkmıştır diye merak ettim Overclock da yapıyorum cünkü
  • Bilgisayarımda 2 adet Akasa Viper 14 cm fan kullanıyorum ve gerek soğutması gerekse sessizliği harika. Yüksek devirlerde ses biraz çıkmakta ancak düşük devirlerde bile yeteri kadar soğutma sağlayabiliyor. Bence soğutma şuan için gayet iyi ancak bize sıcaklıklarınızdan bahsederseniz ona göre birşeyler önerebiliriz. Bu arada 4.5 ghz için 1.55v aşırı fazla hocam. Ben 4.6 ghz için 1.4 veriyordum
  • GuitarMania kullanıcısına yanıt
    hocam benim işlemci bırakın 1.4ü 1.5 ile bile stabil 4.5 ghz olmuyor neden bilmiyorum. direk mavi ekran alıyoruö. o yüzden en düsük 1.55 ile tutuyorum. herkes 1.4 lerden konusuyor demekki ben şanssızım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayarlarınızı söyler misiniz? Ben sadece çarpanı 23 yapıp voltajı 1.4 yapmıştım. NB frekansını hiç ellemiyorum.
    Bir diğer ayarım da 219x21: 4599mhz idi. NB frekansını da 2800'e almıştım. Bunları bi deneyin
  •  FX 8320 için performanslı fan Tavsiyesi ve Overclock

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SAT] Amd FX6300 işlemci ve fan
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Verdiğiniz fan harika ancak amazonda bile 35$. Bu fiyata Türkiye içinde başka soğutmalar da var sadece fan yerine.
    hocam kusura bakma simdi eve gelebildim. ayarlarda çarpan 22.5 voltaj 1.55 cpu ve cpu nb calibration kapalıydı. ram voltajı 1.6v dı cpu nb 2600dü ona da 1.4v voltaj vermiştim. şimdi cpu böyle arada 1.58v a kadar çıkıyor ve sorun olmuyordu

1.4 ve 1.5 ile pc kendi kendine kapanıyor donuyordu.

simdi senin ayarlarını yaptım 21x219 4599 mhz de açıldı bilgisayar. cpu nb yi ellemedim. ram frekansını cok az düşürdüm. 1333 mhz ramler.

suan bilgisayar açıldı ısınma da azaldı ancak oyun oynarken deneyeceğim bakalım mavi ekran alacak mıyım

bu cpu kalibrasyonunu açmak iyi olur mu onu da bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-406E52D83 -- 5 Mart 2015; 0:22:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

hocam bir de hangi site olduğunun linkini atsaydınız.

bir de bu fan benim soğutucuma uyumlu mudur suan 12 cm bir fan kullanıyorum bu 14 galiba uyumlu olur mu?

• Azıcık sesli, fakat katlanırım diyorsanız cm tpc812 iyidir baya.

Hem ultra sessiz hem de yüksek performanslı olsun diyorsanız noctua nh-u14s bakın.
  • quote:

hocam bir de hangi site olduğunun linkini atsaydınız.

Inventus.com.tr

quote:

bir de bu fan benim soğutucuma uyumlu mudur suan 12 cm bir fan kullanıyorum bu 14 galiba uyumlu olur mu?

120mm olanı alınabilir.

Inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6514
  • fan cok güzel ancak 87 lira biraz pahalı ama aklımda dursun ilerde alırım belki
  • Deneyin yorumlarinizi bekliyorum. Voltaj ve ısıları da yazarsan sevinirim. Ben sivi sogutmayla 45 zor goruyodum full yukte. Sizin bu sogutucu ile 55 i gecmemesi gerek bu ayarlarda.

• hocam olmuyor maalesef. senin ayarlarda pc yine çakıldı. bu arada sizin işlemciniz de fx 8320 değil mi?

1.5v ile 4.5 ghz olmuyor nb yi ellemediğim halde. en az 1.55-1.57 istiyor.

diğer her ayar default durumda ancak cpu kalibrasyonunu açınca da pc çakılıyor.

1.55v iken ısı biraz fazla boşta 46-47 derece 1.5v iken daha iyi ancak dediğim gibi pc kapanıyor o durumda.

maalesef bi cözüm bulamadım
  • Merhaba
    Aslinda genelde islemciniz takoz derdim de sizinki farkli sorun gibi cool and queit ve apm modunu kapattinizmi? Carpani 23 yapin ve voltaji 1.3 den baslayarak 0.2 0.2 artirin tabii biraz da sabir lazim. Nb ye veya ramlere dokummayin hic

• Termal macun yenilemesi, soğutucu bloğunu ve fanın temizliğini yapıp aynen kullanabilirsin.
  • Sorun işlemcinin takozluğu değil bence. Farklı birşey sorun var. Cool'n Quiet kapalıydı bende. Diğer hiçbirşeyi ellemedim. Evet işlemci FX 8320 Anakart Gigabyte 970A UD3P idi.
    hocam bana da farklı bi sorun var gibi geldi.

http://forum.donanimhaber.com/m_102366601/tm.htm

su konuyu okuduktan sonra cogu arkadas 1.380-1.4 ile durumu kurtarmış sanırım işlemci ile ilgili bi sorunum var. fotoğraflardaki Overclock ayarlarını deneyeceğim ama büyük ihtimal pc kapanacak veya mavi ekran verecek.

bir de senin anakart bildiğim kadarıyla faz değeri vs. olarak overclock için daha elverişli. ama denemelere devam edicem

işlemci fanı desem onun da tekrar montajını yaptım Noctua NT-H1 Termal Macun kullanarak hem de. bilmiyorum sanırım bu sekilde kullanmaya devam edicem. ramlerde sıkıntı olabilir mi diye düşünüyorum, power supply desen 650w corsair, aklıma başka bir şey gelmiyor.

• biostan 1-2 resim çektim arkadaşlar durum bu suan bilgisayar açıldı bir de oyunda deneyeceğim

https://store.donanimhaber.com/c3/37/29/c337296c46c5094e54a7f299e6d5a596.jpg
    https://store.donanimhaber.com/97/ec/21/97ec21f0ac23c40b3efab6a9f1b61fc6.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-406E52D83 -- 5 Mart 2015; 21:06:40 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.