Şimdi Ara

FX 6300 sistem kilitlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim sıkıntım bilgisayar her gün ortalama 10-15 defa aniden donuyor ve arka planda şarkı çalıyorsa çırrr diye bir ses geliyor. Bazen birkaç saniye bekledikten sonra kendine geliyor ama çoğunlukla reset atmaktan başka çare olmuyor. Daha önce başına gelmiş ve durumu düzelten arkadaşlar veya tavsiyesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Sistem özelliklerim şu şekilde
    FX6300
    RX 470
    120 GB SSD (Sandisk)
    1 TB Harddisk (Seagate)
    Bilgisayarda yaptığım işlemlerde şunlar
    Format
    Ramleri değiştirdim
    Harddiski ve ssdyi ayrı ayrı formatladım ve windowsu ikisinide kurdum. Bad sectör taraması temiz çıktı.
    Psu 600w Bronz 80+ sertifikalı
    Ekran kartını yükte çalıştırdım.

HDTUNE ile bad sector taraması yap fast scan hızlı taramayı kapat
    Asus Tuf Gaming B450-Plus|| AMD Ryzen 2600 4.0 ghz ||MSI Armor GTX 1060 3GB|| Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB DDR4 3200 Mhz|| WD Black 7200RPM 1TB||HyperX Cloud Silver || CM CK530 V2 TKL- Logitech G203|| Cooler Master ML240 V2 RGB|| Samsung 970 Evo Plus Nvme m2|| Cooler Master MB511 RGB || Cooler Master 750W +80 Bronze PSU||Asus TUF VG259QM 280hz- Fujitsu SL23T-1 60hz||
    Steam: chropy|| Origin: chropy
  • %90 anakart arızasıdır.

Orijinalden alıntı: start_system

%90 anakart arızasıdır.
    anakart arızası olup olmadığını nasıl test edebilirim işin garip kısmı havalar soğuduğu için daha donma sorunu yaşamıyorum. Fakat aida64 programındaki değerler yaz ayındakiyle aynı olmasına rağmen... gerçekten hiçbirşey anlamadım bu işten
    Ryzen5 3600,Ga x470 aorus ultra,2x8:16corsairddr4 3200mhz ram,msı 5700xt mech oc,castle 240 rgb,rampage carbon kasa,asus 27 inç 144 hz 2k, fsp 1000 watt psu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.