Bildirim
Fx-6300 + R9 280x Darboğaz olasılığı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: UmutcanRTRK
Merhaba arkadaşlar fx 6300 işlemci r9 280x e darboğaz yapar mı?
Yapmayacağı kanaatindeyim ama genede daha bilgili birine danışayım dedim.
herkesin kafasına yerleşmiş darbogaz darbogaz diye. 280x CF yaparsanız işlemci kısıtlar ama tek karta yeterli olur. Siz genede işlemciyi overclock'lu kullanın -
quote:
Orijinalden alıntı: gtx295
quote:
herkesin kafasına yerleşmiş darbogaz darbogaz diye. 280x CF yaparsanız işlemci kısıtlar ama tek karta yeterli olur. Siz genede işlemciyi overclock'lu kullanın
CF Yapmayı düşünmüyorum.Zaten 8320 ye çıkabilirim ama darboğaz yapmayacaksa 150 tl fazladan vermenin bir manası yok diye açtım konuyu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UmutcanRTRK -- 23 Ocak 2014; 22:36:42 > -
bende diyorumki takmayın bu kadar kafanıza. tek kart için 6300 yeterli olur. Ama siz genede işlemciyi gıdıklayı verin. En fazla max fps'de kısıtlanırsınki average ve minumum fps sorun olmasın yeter -
8320 alabiliyorsan 8320 al. 100TL icin oyunda abuk sabuk FPS dusmeleri yasama.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok öyle bir darboğaz beyler darboğaz olayını çok yanlış anlıyorsunuz. Kendi işlemcimden örnek vereyim bendeki i5 760 2. nesil eski bir işlemci denebilir şu ana göre fakat ben OC hali ile GTX 780 Ti'da bile darboğaz etmiyeceğini düşünüyorum. Stok halinde GTX 760'ı bile çekebilir.
Darboğaz olayı INTEL Pentium G2020 ile GTX 660 Ti ya da GTX 680 bandındaki kartlar ile falan olur yani aradaki uçurumun ciddi olması lazım. 2000-2500 seviyesi oyun pc'lerinin gözde işlemcisidir FX6300 ki bence AMD F/P olarakta en iyi işlemcisi bu işlemci sınırının üstündeki AMD işlemciler parasının karşılığını vermez fakat FX 6300 gerçekten iyi. -
6300 oc ile 780 i rahat kaldırır.kafana takma.olmadı 4.2 yaparsın -
hiç okadar da emin olmayın ekran kartı GTX660 FX6100 crysis3 oynarken MSIAFTERBURNER ile baktım GPU kullanımı %70-80 i geçmedi.1 saat oynadım birkere %90gpu kullanımı oldu. işlemci kullanımı kaç idi bakamadım. ama bunu tam çözümüne bakacam. ha bu arada işlemci 3.8ghz de.
sakın demeyin fx6300, 6100 den %30 daha performanslı falan diye. 2 işlemci arasında aşırı bir fark yok -
Darboğaz yapmaz, ama işlemciye önem veren, hele 4 çekirdek kullanamayan oyunlarda 60 fps altı görmen mümkün. Ne kadar oc edersen o kadar iyi olur.
Mesela kalabalık SC2 maçlarında rezil olur FX6300, Intel seçmek gerekir. Ama bu, "FX6300 darboğaz yapıyor" anlamına gelmez. -
quote:
BF4 multiplayer 32 kişi üstü haritalarda yapar.(benim 7950'ye bile yapıyordu) Single playerda yapmaz. Yoğun işlemci gücü gerektirmeyen hiçbir oyunda darboğaz yapmaz. Yoğun işlemci gücü kullanan oyunlarda darboğaz yapar. Bunun lamı cimi yok, malesef böyle. Yoksa ben de isterdim 300liralık işlemcinin 900liralık karta darboğaz yapmamasını
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confuest -- 24 Ocak 2014; 0:21:07 > -
çözünürlük ve grafik ayarlarını yüksek tuttuğunuz sürece darboğaz falan olmaz. -
Tamam beyler 150 Tl için risk etmeye değmez 8320 yapalım işlemciyide. -
darboğaz olayı olmaz ancak 8320 ye oranla min fps biraz daha aşşağıda olur bunu düzeltmek için 100lira soğutucuya para verip o.c. yapman gerekir aynı hesaba gelir 8320 alıp voltaj vermeden çarpanı ufaktan artırıp kullanırım ben olsam -
arkadaş anlamadığın bir durum var , olay 8320 değil, olay singel core olan işlemlerde ve işlemciye çok yük bindiğinde göreceğin bir durum 8320 dediğin işlemci 6300 ün 2 çekirdek fazlası ve biraz daha hızlanmış hali, eee zaten 6300 te 4 gz e çok rahat çıkıyor . -
bence yapmaz ama ileriyi düşünerek 8320 al derim -
quote:
Orijinalden alıntı: daghan1997
6300 oc ile 780 i rahat kaldırır.kafana takma.olmadı 4.2 yaparsın
Şaka mı yapıyorsun ? Denedin ve ona göre mi yazıyorsun yoksa sırf birşeyler yazmış olmak için mi ? -
6300 için üst sınır nvidia tarafında gtx 760 amd tarafında ise r9 270x olmalı -
quote:
Orijinalden alıntı: daghan1997
6300 oc ile 780 i rahat kaldırır.kafana takma.olmadı 4.2 yaparsın
size göre titan kullansada arkadaş bu işlemciyle sorun olmaz zaten
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X