Şimdi Ara

fx 6300 r9 270x vs fx 8320 r7 265 sizce hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MSI 970A-G43 anakarta bu iki seçenekten birini yapacam bütçem ancak böyle bir şeye yetiyor. sizce hangi ikilisini almalıyım bilgisayar hem oyun hem genel amaç için kullanılıyor ev bilgisayarı ileride soğutucu alıp oc yapabilirim ikisine de.

• Online oyun çok oynuosan bf3 bf4 gibi fx8300-8320 r9 270 fena olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    oynamıyorum pek o tarz online oyunlar
  • fen0men0 kullanıcısına yanıt
    6300 + 270X DAHA Mantıklı olur zira amaç oyun ise farkı yaratan ekran kartıdır günlük kullanımda iki işlemci arasındaki farkı hissetmezsiniz lakin oyunlarda iki gpu arasındaki fark bariz oc yapmak gece gündüz farkı yaratmaz ama bir miktar performans kazanımı olur soğutucu yerine ssd yok ise ssd almanızı öneririm
  • duru kırtasiye D kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam tavsiyenizi göz önüne alacam
  • O anakarta pek oc tavsiye etmem. Yapacaksanız da çok iyi bir soğutucu almayın tam randımanlı kullanamazsınız büyük ihtimal karttan dolayı.
  • ekstra bir 200 lira daha yarlayabildim işlemciyi 8350 alıp ekran kartını r9 270x yapabiliyorum şu an elimdeki imkanla :)
    şöyle bir sistem yaptım beğenilerinize ileride 4gb ram ekleyip ucuz bir soğutucyla belki ya da stok fanıyla çok küçük O.C ler yapabilirim

fx 6300 r9 270x vs fx 8320 r7 265 sizce hangisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fen0men0 -- 21 Ocak 2015; 13:14:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fx 8350 vs 6300
    10 yıl önce açıldı
    [ALINIR] AMD FX 6300 ( 6100 8320 )
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fen0men0 kullanıcısına yanıt
    Genel kullanımda FX 6300 ile FX 8320'nin arasında hiç bir fark olmaz. Farkı internette gezinirken 2-3 tane programı aynı anda kullanırken falan fark edemezsin ancak Render,Benchmarklar da falan görürsün. Ama Ekran kartında öyle değil 5-6 FPS bile fark yaratır çünkü normal sahnelerde 40 FPS de ise biraz zorlandımı 30 altına inebilir ama 40 FPS değilde 50 FPS de oynarsan düştümü anca 40 FPS ye iner bu sayede daha akıcı bir oyun deneyimi sunar.( 40 FPS akıcılık için ideal bir değer) r7 265 ile 29 270x in arasındaki farkı hissedebilirsin yani.
  • SS10 kullanıcısına yanıt
    4Ghz'lerde stabilizasyon sağlar diye düşünüyorum ama yanılıyor muyum acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet hocam ben de öyle düşünüyorum şu anki sistemimde mesela x4 620 ile hd 4770 var bir de i7 işlemcili gt740m li laptopum var ve fps farkı olmuyor neredeyse bu iki bilgisayar arasında oyunlarda
  • Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    FX 6300'ün Turbo Frekansı 4.1 Ghz zaten sen hiç bişey yapmazsan 4.1 Ghz'e çıkıyor :) Genelde FX 6300'ü 4.5 Ghz OC li olarak kullanıyorlar.
  • Bilgilendirme için teşekkürler

• 8350 yerine 8320, 270x yerine 270 tercih edebilirsin ram miktarını 8gb yap.
  • Evde kullanacaksanız amd lerin stok fan sesinden durulmaz zaten fan almak zorundasınız
  • hocam işlemciydi ekran kartıydı tekrar değiştirmek zor rami ilerde yanına bi tane daha 4gb takarım hallederim diye düşündüğüm için böyle yapıyorum.

evet evimde amd var ve ses 2 yan odadan duyuluyor alıştık artık şimdi ilk etapta böyle deneyeyim olmazsa soğutucuydu fandı alacam inşallah :)
  • olmamış başkan tüm parayı ekrankartı ve işlemciye gömmüşsün. o kadar para yatırmıssın milyarlık sistemini o dandik psuya mı emanet ediyosun.

ayrıca 4gb ram bişiye yaramaz işlemci ise abartı olmus. 8 çekirdeğide kullanabileceğine inanıyomusun.

bence işlemci fx6300 olsun yanına bide fan alırsın. 350 360 flan ttutmus olur
    artan para kasa psu değiştir. o ramde mutlaka 8 e çıkmalı ama soradan çıkarcam demişsin ona bişi demiyorum.

NOT: Sistemde en çok gürültü yapan parçalardan biri psu fanıdır.
  • Fx 6300nile 270x çok iyi Seçim olacaktır. Illa amd Alacaksaniz fx 6300den yukarısini almayın. Çok ısınıyorlar.

2. Seçimi yqpmayi düşünürsen hata edersin. ;

Çok isinan bir işlemci alacaksın ve 270xden kötü bir ekran karti alacaksın. Fx 6300 daha cok performans verecektir hemde darbogaz olacakmi, ısınacak mi gibi sıkıntı yasatmaz size.

• o zaman hocam şu iki sistemden birini yapacam kasaları hangisini beğenirsem tip olarak onu alacam ama işte işlemci kafamı karıştırdı biraz.

fx 6300 r9 270x vs fx 8320 r7 265 sizce hangisi fx 6300 r9 270x vs fx 8320 r7 265 sizce hangisi

• quote:

Orijinalden alıntı: fen0men0

o zaman hocam şu iki sistemden birini yapacam kasaları hangisini beğenirsem tip olarak onu alacam ama işte işlemci kafamı karıştırdı biraz.

fx 6300 r9 270x vs fx 8320 r7 265 sizce hangisi fx 6300 r9 270x vs fx 8320 r7 265 sizce hangisi

2. Secim çok iyi olacaktır. Kasayi tipine gore psusuz, psuyuds 550w civarında kaliteli bir marka alabilirsin.

• hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam gönlüm amdden yana ama galiba artık intelin üstünlüğünü kabul etmek lazım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.