Şimdi Ara

FX-6300 Overclock'um Neden stabil değil?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlar o.c. konusunda acamiyim. Anakartım Asus M6A97 R2.0 işlemcim fx-6300. Bios'a girip çarpan sayısını 22 yaptım.(4.4 ghz) Ayrıca cpu voltajını 1.381v yaptım daha sonra kaydedip çıktım. Prime95 testinde önce 5 ve 6. workerlar duruyor sonra mavi ekran geliyor. Bu stabilite sorununun nedeni nedir? Voltaj boşta (yükte mavi ekran veriyor) neden 1.3500-1.3800v dolaylarında? NB voltajı gereğinden az mı?

Edit: voltajı 1.387 yaptım (1.39da geziniyor) Cpu/nb voltajını 1.27 yaptım. Mavi ekran vermiyor artık. Ayrıca @metin abi 52 nin altta belirttiği bazı ayarları yaptım ve spread spectrumları kapattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgt.Gaz -- 16 Ocak 2014; 18:59:20 >

• Hocam naptın 1.81 voltaj mı olur?!!!!

Hemen eski haline al voltajı, CPU'yu öldürebilirsin!
  • voltaj çok fazla. default değerlere alıp çarpan sayısını yine 22 voltajı 1.3 1.4 aralığında deneyerek yükseltin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

Merhaba dostlar o.c. konusunda acamiyim. Anakartım Asus M6A97 R2.0 işlemcim fx-6300. Bios'a girip çarpan sayısını 22 yaptım.(4.4 ghz) Ayrıca cpu voltajını 1.81v yaptım daha sonra kaydedip çıktım. Prime95 testinde önce 5 ve 6. workerlar duruyor sonra mavi ekran geliyor. Bu stabilite sorununun nedeni nedir? Voltaj boşta (yükte mavi ekran veriyor) neden 1.3500-1.3800v dolaylarında? NB voltajı gereğinden az mı?

ben fx6300 x21 yapıyorum.
    Herşey auto voltaj filan 4.5 ghz sonra için hocam aman ya yakmayın işlemciyi

• Yanlış yazmış. 1.381 yazacağına 1.81 yazmış.
    Azbiraz daha voLtajı gıdıkla.

Gıdıkla derken biosa gir, işlemci voltajının yanındaki değere bak. O voltajın üzerine bi 0.05 ilave et. Ama aman dikkat. 0.05 . 0.5 değil.
    cpu/nb voltajını da aynı miktar arttır.

dıgı conntrolda ;
    cpu load line calibration,enabled.
    cpu/nb load line calibration enabled yap.
    Testte sıcaklıklara dikkat. HWmonitör programını kullan. 65 'i geçerse sıcaklık ,durdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Yanlış yazmış. 1.381 yazacağına 1.81 yazmış.

Gıdıkla derken biosa gir, işlemci voltajının yanındaki değere bak. O voltajın üzerine bi 0.05 ilave et. Ama aman dikkat. 0.05 . 0.5 değil.

dıgı conntrolda ;
    Testte sıcaklıklara dikkat. HWmonitör programını kullan. 65 'i geçerse sıcaklık ,durdur.

Teşekkür ederim voltajı 1.387 yaptım. Cpu Nb voltaj 1.18 auto daydı 1.27 yaptım. Mavi ekran hatası kalktı. Boşta 34 derece, prime95 ile 3 dakika test ettim 63 derece oldu. Şimdi stabil kalana kadar Sıcaklıkların azalması için voltajları 0,5er azaltacağım değil mi?

cpu/nb load line calibration enabled yaptım ayrıca tüm spread spectrumları kapattım.

Edit: 8 dakika test ettim 68 dereceye ulaştı. Ben de durdurdum. Hyper 212 soğutucu ile fazla değil mi? Cpu/nb voltajını fazla mı yaptım acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgt.Gaz -- 16 Ocak 2014; 20:13:06 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Yanlış yazmış. 1.381 yazacağına 1.81 yazmış.

dıgı conntrolda ;

Teşekkür ederim voltajı 1.387 yaptım. Cpu Nb voltaj 1.18 auto daydı 1.27 yaptım. Mavi ekran hatası kalktı. Boşta 34 derece, prime95 ile 3 dakika test ettim 63 derece oldu. Şimdi stabil kalana kadar Sıcaklıkların azalması için voltajları 0,5er azaltacağım değil mi?

cpu/nb load line calibration enabled yaptım ayrıca tüm spread spectrumları kapattım.

Edit: 8 dakika test ettim 68 dereceye ulaştı. Ben de durdurdum. Hyper 212 soğutucu ile fazla değil mi? Cpu/nb voltajını fazla mı yaptım acaba?

cpu/nb yi 0.05 arttır. yani.1.23 falan olsun. Bunun sıcaklığa pek etkisi olmaz ama 2-3 derece farkettirebilir diye düşünüyorum.
    işlemci voltajını da 1.36 yap.
    Tekrar dene.
    Fakat sıcaklıklar biraz yüksek geldi banada bu voltajlarda. Hyperin montajında kaliteli bi macun kullanmışındır umarım.Ve macun sürüm şeklide önemli tabi ki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakalım düşmezse ben termal macun sürerim çok seviyorum zaten sürmeyi. Garanti gider mi?
    Cpu/nb artır demişsin ama 1.23 demişsin.
    Bir de iki yıllık zalman zm-stg2 macun var zamanla bozulmuş mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgt.Gaz -- 16 Ocak 2014; 21:31:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bakalım düşmezse ben termal macun sürerim çok seviyorum zaten sürmeyi. Garanti gider mi?
    Cpu/nb artır demişsin ama 1.23 demişsin.
    Bir de iki yıllık zalman zm-stg2 macun var zamanla bozulmuş mudur?

O macunu yenile,farkeder. garanti ile macunun bi alakası yokki.

cpu/nb yi defaultta 1.18 okuduğunu yazmıştın. onun üzerine 0.05 ekledim . 1.23 oluyor.
  • Teşekkür ederim hocam bu defa da 6. worker durdu. Rounding was 0.46 expected less then 0.4 hatası verdi. Voltajı 1.37 yapmama rağmen (1.36 az olur dedim şimdi onu deneyeceğim) test sırasında 1.40daydı. Sanırım cpu load line calibration özelliğinden dolayı bunu yapıyor değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.