Şimdi Ara

FX 6300 için soğutucu bakıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu fanboyu engelleyin geçin her konunun içine ediyor kimseye kulak asma sen contac30 stokta var gözüküyor ama sanırım senin bulunduğun yerde yok evo212 de iyidir pek olumsuz yorum görmedim şimdiye kadar o soğutucu hakkında rahatlıkla tercih edebilirsin
  • Arkadaşlar bu soğutucuyu aldıktan sonra işlemciyi stok hızında kullanacağımımı düşünüyorsunuz? şu anda 3.5 ghz hızında ama bunu soğutucu ile birlikte rahatça 4.3 veya 4.5 yapıcam. Sizin önerdiklerinizde soğutucu almadan böyle birşey yapmam mümkünmü? ayrıca işlemci 290 tl + soğutucu 125 tl = 415 tl. i5 4570 520 tl. Bi zahmet aradaki 100 tl lik bir performans farkıda olsun yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

şu fanboyu engelleyin geçin her konunun içine ediyor kimseye kulak asma sen contac30 stokta var gözüküyor ama sanırım senin bulunduğun yerde yok evo212 de iyidir pek olumsuz yorum görmedim şimdiye kadar o soğutucu hakkında rahatlıkla tercih edebilirsin

• Contac30 tam alayım dedim aynı gün stok tükenmiş teşhir ürünleri kalmış. Bende araştırdım 212 evo yu buldum. Salı günü alıcam zaten araştırmıyorum artık.
  • ForBlack kullanıcısına yanıt
    İstanbul da 5 ilçede var gözüküyor sen hangi mağazaya gittin 212 evo zaten iyi pişman olmazsın
  • Vatan bilgisayarın müşteri hizmetlerini aradım o mağazalarda gözükenler teşhir ürünleri dedi.
    COOLER MASTER RR-212X-20PM-R1 Hyper 212X
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5710
  • Bende bu siteden alıcaktım zaten, dün akşam bakmıştım 125tl yazıyordu. Şimdi 110 tl olmuş hemen alayım bari.

edit: bu 212x miş ya benim baktığım evo modeliydi. Hocam ne fark var acaba? Ben direkt evo alayım diyorum.

212x max. gürültü 36 db, evo max. gürültü 31 db. 15 tl fazla verip sessizlik için evo daha mantıklı galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForBlack -- 18 Mayıs 2014; 14:03:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForBlack

Bende bu siteden alıcaktım zaten, dün akşam bakmıştım 125tl yazıyordu. Şimdi 110 tl olmuş hemen alayım bari.

edit: bu 212x miş ya benim baktığım evo modeliydi. Hocam ne fark var acaba? Ben direkt evo alayım diyorum.

212x max. gürültü 36 db, evo max. gürültü 31 db. 15 tl fazla verip sessizlik için evo daha mantıklı galiba.

212X daha güncel versiyon soğutma olarak biraz daha iyi deniyor evoya göre ses konusunda çok farketmez diye tahmin ediyorum
  • inventus sitesindeki teknik özelliklere göre arada max. hızda arada 5db fark var. Hocam benim tek derdim ses, cpu 2-3 derece az sıcak olsun veya olmasın önemli değil şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForBlack -- 18 Mayıs 2014; 14:09:22 >
    Cok iyi olur alabilirsin o sogutucuyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    o zaman karar senin içine hangisi siniiyorsa onu al sonuçta hemen hemen aynı ürünler benim contac30 da max 33 db ses yapıyormuş şuan fan 1300rpm hızda dönüyor işlemci havaya göre 27-29 derece civarında çalışıyor internet müzik kullanımda ses sıfır diyebilirim örnek olması açısından
    O 125tl evet.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4982

Şimdi ses seviyesinin yüksek olabilmesinin nedeni 212x max. 2000rpm devire çıkabiliyor bu devirdeki hava akımı 82.9 CFM oluyor, hyper 212 evo da ise max. 1600rpm dönebiliyor fan ve 66.3 cfm hava akımı oluyor. Bu da performansa kötü yansıyor. Ancak fx6300 çok ısınan bi işlemci değil bu devire çıkması zor çıkarsa da 36db çok değil. Emin ol ekran kartının fanından ya da kasanın fanlarından, bu işlemci soğutucusunun sesini duymazsın. Performans olarak karşılaştırmalı testlerini bulamadım. Aralarında çok fark olduğunu sanmıyorum CFM değerleri farklarına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 18 Mayıs 2014; 14:17:58 >

• Hocam tam satın alma işlemini yaparken baktım şimdi mesajınıza yine kararsız kaldım, ekran kartı ve kasa fanından daha az ses çıkar dediğiniz için bendeki asus r9 270x'in max. yükteki sesine baktım ve 38db miş. Ve yük altındayken dikkat etmiştim ekran kartının fanları hiç rahatsız etmiyordu. Galiba 212x alıcam
    4.5 ghz yapsan 4570 performansı alamayacaksın.

birşeyin mantığını anlatmak istedim. sende 8320 al. yani.
  • Doğrudur alamam, sonuç olarak dediğim gibi arada 100 tl fark var. Aynı fiyata gelse sizin dediğiniz çok mantıklı olurdu ve bende pişman olurdum ama şuanda pişman değilim. İşlemciye 500tl bütçe ayırsaydım tabiki intel alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForBlack -- 18 Mayıs 2014; 15:34:00 >
  • Xigmatek Achilles al.İlla cm diyorsan da 212 evo yerine 212x al.212 evodan daha yeni ve klipsleri daha sağlam.Bildiğim kadarıyla Türkiyedeki 212 evolar 1600rpmdi.Eudakiler 2000.212xlerin hepsi standart 2000
  • 212 evo siparişini verdim hocam. Ses konusunda 212x e göre daha iyi olduğu için bunu tercih ettim. Soğutma için olsaydı tabiki 212x i seçerdim.
  • Doğrudur.Bu tarz programlar tam bir bilgi vermiyor maalesef.HwMonitor kışın bende çekirdekleri 10 derecenin altında göstermişti.En iyisi bios tan bakmak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka bir yerde bulabilirsiniz bence CONTAC30 en iyi seçenek şu an bence.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.