Şimdi Ara

FX 6300 Geçişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok kişi hayal kırıkliliginin bu kadari adli konuyu gormustur...

Oradada bahsettigim anlik donma,kasma,takilma,stutter problemlerini yasadim...

Vede biraz amdden sogudum.1 sene boyunca midemi bulandirdi bu fx 4100...

Konumda bir cozum bulamadik ama metodlarimiz var sistemi denememiz gerekiyordu farkli anakart,islemci,ram maalesef bulamadim...

Vede cevremde pek deneyebilecegim sistem yok,Bende isterdim farkli islemcide fx 6300 3570k gibi islemcilerle denemeyi fakat pek ihtimal yok...

Vede sistemimi yazayim,

Gigabyte 990xa-ud3
    Islemci satildi (lanet olasi fx 4100 vardi)
    Hyper 212 evo dual fan CM cooler
    Corsair vengeance 4x2gb 1600 mhz RAM
    Seagate barracuda (1tb sata 3.0)St1000dm3
    Lg modisc 24x dvd writer
    Ocz fatality 550w +80 psu
    Corsair carbide 400r
    3x xigmatek 140mm white cooler.1x corsair air 140mm fan(Dip fan). Kendi fanlari 2 adet 120mm white cooler.Vede 1 adet egzos fanini hdd sogutucu yaptimToplam 7 fan var kasada...
    Ve gigabyte gtx 760 rev 2.0 wf3x ekran karti.

Sistem budur.

Su anda dusunce icerisindeyim;Fx 6300 alsam sorun cozulurmu ? Yoksa illada intel sistemmi toplamam gerek ?

Intel gerekiyorsa en az 5-6 ay beklemek zorundayim aldigim kartta sistemde bosa gidecek.

Ancak oyle intel 4670 ve bir z87 anakart alabilirim.Bende intele gecmek isterim fakat amd fx 6300 bende sorun yaratmayacaksa neden degiseyim o kadar para vereyim ???

Youtubede bir dolu video var adamlar fx 6300 le bildigin ucuyorlar.Youtubede birsuru bf4,crysis 3 high,very high,ultrada sorunsuz yağ gibi oyun oynarken video var...

Benim sorunumdan kisaca bahsetmek gerekirse oyunlarda surekli anlik takilma,Micro shutter sorununu yasiyorum.Bu anlik takilmalar 1 kere 2 kere degil surekli devam ediyor.Oyunda surekli bir sorun...

Vede oyun keyfinin icine ediyor.Shutterden adim atamiyorum.Hic bir zevk almiyorum oyundan.Vede bu anlik takilma aninda fps 1 saniyeligine 70-80 fps veriyorsa bir anda 67-68 e dusuyor Ve oyun mağfoluyor...

Zaten vsync actigimda stutterden hic oynanmiyor bile.60 fpsden 59 a dustugu an oyun anlik tekliyor.

Hep islemcinde sorun var dediler.Fx 4100 e hakaretler yağdı :D Bende intel istesemde maalesef imkanim yok.Zaten millet fx 6300 u sorunsuz kullaniyor.Forumdada en cok onerdiginiz islemci fx 6300..

Anakartim gigabyte 990xa-ud3 ude degistirecem.Belkide butun sorunlar bu anakarttan kaynaklaniyor.Vatan bana satarken bunu pci-ex slotu kirik satti.Daha dogrusu bana degil babama satti.Cevizlibagdan gecerken ben tarif telefondan elemana vermisler kirik anakarti babama yollamislar srfsiz herifler !!! Bende sorun yok diye kullandim.Pci-ex slotunun klipsi kırık bildiginiz...

Neyse konuya gecelim,Bu anakart 8 aylikta olsa ben bunu vatana iade edecegim zaten...eger fx 6300 oneriyorsaniz lutfen 350 tl sinirli adam gibi anakart onerin...

Islemciyide max fx 6300 alabilirim.Intel almami oneriyorsanizda 5-6 ay beklemem gerekecek.

Simdi arkadaslar ne yapmaliyim ??

Anakarti degistirip hangi anakarti Alayim ? Amd mi alayim intelmi ???

fx 6300 kullanan arkadaslarda yorum yaparlarsa sevinirim...

Simdiden tesekkurler, gercekten 3000 tl para verip oyun hic oynayamamak kotu durum...

Seagate barracuda hddde sorun olabilirmi acaba ??? HD Tune ile bad sector tarattirdim.1 tane bile bulamadi.Healt sekmeside hepsi OK durumunda...

Montajımdada bir sıkınt yoktur,Sorunsuz sekilde bilesenleri baglayip kasaya takmadan test ettigimde durum aynı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolftired -- 21 Aralık 2013; 17:24:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sakin ol.
    FX 6300 , GİGA 970A -UD3 al.. Sorunsuz mutlu yaşa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Sakin ol.

Alirsam daha iyi bir anakart alirim.Gigabyte 990xa-ud3 var zaten o anakarttan daha ustun bir anakart.Fakat sanirim sorunlu...Anakart konusunda Gigabyte almayi dusunmuyorum pek.Fx 6300 bu sorunlari asabilirmi ?

• bence anakartıda değiştir garanti olsun

git m5a97 r2.0 al üstüne 6300 al
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

bence anakartıda değiştir garanti olsun

Peki sorunun cozuleceginin garantisini kim verecek bir aciklama yapabilecek ? Ben cok kararsiz kaldim acikcasi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

quote:

Sakin ol.

Alirsam daha iyi bir anakart alirim.Gigabyte 990xa-ud3 var zaten o anakarttan daha ustun bir anakart.Fakat sanirim sorunlu...Anakart konusunda Gigabyte almayi dusunmuyorum pek.Fx 6300 bu sorunlari asabilirmi ?

990XA-UD3, önenerdiğim 970A-UD3 ten üstün değil. PAra ve teknoloji olarak üstün görünsede.
    Bi bildiğimiz var yani.

• quote:

quote:

quote:

Sakin ol.

990XA-UD3, önenerdiğim 970A-UD3 ten üstün değil. PAra ve teknoloji olarak üstün görünsede.
    Bi bildiğimiz var yani.

aciklarsaniz guzel olur,Bizde bilmedigimiz bir seyi ogrenmis oluruz hem :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX8320 & FX8120 SİSTEMLER
    6 yıl önce açıldı
    [ALINIR] AMD FX 6300 ( 6100 8320 )
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Peki sorunun cozuleceginin garantisini kim verecek bir aciklama yapabilecek ? Ben cok kararsiz kaldim acikcasi.

kimse veremez ki sadece çözüm yolunu söylüyoruz yapacak birşey yok.
  • 970A UD3 kendini kanıtlamış sorunsuz bi anakarttır. XA-UD3 te bi tomar sorunlu. Forumda konu çok.
  • quote:

970A UD3 kendini kanıtlamış sorunsuz bi anakarttır. XA-UD3 te bi tomar sorunlu. Forumda konu çok.

bu anakart yerine m5a99fx almami onerirmisiniz ?

• quote:

quote:

970A UD3 kendini kanıtlamış sorunsuz bi anakarttır. XA-UD3 te bi tomar sorunlu. Forumda konu çok.

Hayır,onda da bi çuval ısınma sorunu olduğunu yazdılar. Sabertooth alacak gücün varsa sabertooth al veya ASUS M5A99X EVO R2.0 al.Kullandığım anakart. Buz gibi.
  • ben fx6300 asus m5a97 R.2 ve asus7950 kombinasyonunu kullanıyorum bahsettiğin takılmalar donmalar yok ne işlemciye nede ekran kartına O.C da yapmadım stok halde
  • quote:

quote:

Fx 4100 ile çatır çatır oyun oynanabildiğini gözlerimle gördüğüm için bende katılıyorum bu tavsiyeye, fakat sadece anakart konusunda. Bir hafta kadar önce dediğim gibi anakartın için Vatan'a bir git, değişim gelsin sonra seçtiğin (970 evo, 990xa ud3, 970a ud3, 990fxa gd65 senin kartının fiyat aralığındaki kartlardan) sağlam bir anakart ile sistemini dene, aynı sorun devam ederse ya da içine sinmezse yine yükseltirsin i5'e Fatality'e. Üstelik kutusu yeni açılmış, bir iki hafta kullanılmış bir anakartı satman daha kolay olur .

• Wolftired kullanıcısına yanıt
    6300ü extreme kullananlardan biriside benim

3d oyun oynama meraklısıyım

batman arkham origins 2dde ne yapsan kasmıyor fakat 3dde son ayarda kasıyor

crysis 3 ultradan 1-2 ayar highda btirdim

battlefield 3-4 zaten nerde oynarsan oyna sorunlu oyunlar napsan kasıyor farklı pcde de denedim aynı halt oyundan soğudum

lost planet 3 3d de bile yağ gibi akıyor hatta vsync açtığımı bile bilirim

ps2 emulatoründe amd çok başarılı çekirdek sayısından epeyce kazanıyor

hawx 2 8x antialiasing ile 3d oynadım

gta 4 söylemeye bile gerek yok sanırım

splinter cell blacklist son ayar fxaa kaymak

kısacası 6300 işlemci olarak epey iyi hatta ben bi sonraki ekran kartımı bunun üzerine alacağım

şimdiki ekran kartım gtx 650 ti oc msi 1gb

gtx 760 a fx 4100 elbette az gelecektir ama 6300 yeterlidir alabilirsin

gtx 760 kullanıyorsun

• Wolftired kullanıcısına yanıt
    anakartta problem olduğunu sanmıyorum ani donmalar ya harddisk hatası yada işlemci veya ekran kartı ısındığından dolayı yapar bende hd 6850 vardı fanı bozulmustu sıcaklık normal gözüküyordu ama oyunda problem olduğunu anlıyordum sende de böyle bir sorun vardır ısı değerlerine bak kasandan ses geliyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

ben fx6300 asus m5a97 R.2 ve asus7950 kombinasyonunu kullanıyorum bahsettiğin takılmalar donmalar yok ne işlemciye nede ekran kartına O.C da yapmadım stok halde

Hocam Bende asus m5a99x evo vede sizde onerirseniz bir fx 6300 almayi dusunuyorum.

Oyunlarda aldiginiz performansi yazarsaniz cok iyi olur...Memnunmusunuz islemciden ve hd 7950den ???

Hd 7950 ve gtx 760 wf3x asagi yukari esit kartlardir.karsilastirma yapabiliriz...

• quote:

Orijinalden alıntı: theoden541

quote:

quote:

Fx 4100 ile çatır çatır oyun oynanabildiğini gözlerimle gördüğüm için bende katılıyorum bu tavsiyeye, fakat sadece anakart konusunda. Bir hafta kadar önce dediğim gibi anakartın için Vatan'a bir git, değişim gelsin sonra seçtiğin (970 evo, 990xa ud3, 970a ud3, 990fxa gd65 senin kartının fiyat aralığındaki kartlardan) sağlam bir anakart ile sistemini dene, aynı sorun devam ederse ya da içine sinmezse yine yükseltirsin i5'e Fatality'e. Üstelik kutusu yeni açılmış, bir iki hafta kullanılmış bir anakartı satman daha kolay olur .

fx 4100 alicisi ciktigi an sattim 150 Tle... fx 6300 ortalama 300-320 tl araliginda.

Alirsamda m5a99x evo alayim diyorum ne diyorsun ? Yarin olmazsa alacagim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

ben fx6300 asus m5a97 R.2 ve asus7950 kombinasyonunu kullanıyorum bahsettiğin takılmalar donmalar yok ne işlemciye nede ekran kartına O.C da yapmadım stok halde

Hocam Bende asus m5a99x evo vede sizde onerirseniz bir fx 6300 almayi dusunuyorum.

Oyunlarda aldiginiz performansi yazarsaniz cok iyi olur...Memnunmusunuz islemciden ve hd 7950den ???

Hd 7950 ve gtx 760 wf3x asagi yukari esit kartlardir.karsilastirma yapabiliriz...

dediğim gibi herhangi bir o.c yapmadım ne işlemciye nede ekran kartına kaç fps alıyorum diyede bakmadım hiç ama şöyle anlatayım bf3, bf4, mw3 oyunlarını tüm ayarlar ultrada 4msaa mı neyse işte takılma donma olmadan akıcı bir şekilde oynuyorum birde o.c yaparsam gel görki performans çok daha iyi olacaktır fx6300 şu an piyasada bulabileceğin en iyi fiyat performans işlemcisidir kesinlikle

• quote:

quote:

quote:

Hayır,onda da bi çuval ısınma sorunu olduğunu yazdılar. Sabertooth alacak gücün varsa sabertooth al veya ASUS M5A99X EVO R2.0 al.Kullandığım anakart. Buz gibi.

Hocam bende yarin almayi dusunuyorum bu anakarti.Oneriyorsaniz,Overclock performansindan memnunmusunuz ? Siz hangi islenciyi kullaniyorsunuz..

• Fx 4100 (4300oc) kullanıyorum. Bu işlemciyle dünya kadar oyun bitirdim ve işlemciden yana hiç sorun yaşamadım.ONline epey BF3 oynadım gene sorun yoktu.Single olarak BF4, BF3, Far cry 3, Bioshock İnfinite, Son çıkan Tomb Raider ve nicelerini oynadım gene şikayetçi olduğun sorunu hiç yaşamadm.Sürekli olarak online dota2 ve cs go oynuyorum hiç bir sorunum yok .Bence diğer bileşenleri bi kontrol et.Anakart misal.
    Tamam işlemci pek iyi olmayabilir ama fiyatına göre bence gayet iyi iş çıkartıyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.