Şimdi Ara

FX 6100 Programlarda İşlemci Kullanımı %17

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fx 6100 model işlemciye sahibim fakat çalıştırdığım programların neredeyse hepsi tek çekirdek kullanıyor.Yani işlemci kullanımı %17'den yukarı çıkmıyor.Mesela şuan mp4 dosyalarımı mp3 formatına çeviriyorum ve format factory isimli programı kullanıyorum.İşlemci kullanımı %17'den yukarı çıkmıyor.Ayrıca CPU-Z ile baktığımda işlemci 3.9 ghz de çalışıyor.Yani turbo etkinleşmiş.Buda işlemcinin tek çekirdek kullanıldığı konusunda bir ipucu

Windows 7 Ultimate x64 işletim sistemi kullanıyorum.Bu sorunun kaynağı kullandığım programlar mı yoksa işletim sisteminin suçu mu ? Herhangi bir yama ile bu sorun aşılabilir mi yoksa windows 8'e terfi etmek çözüm olur mu ?

Edit:Oyunlarda sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 11 Eylül 2013; 9:41:20 >

• demek iyi işlemci ))) daha tek cekirdegi bile geçirememişsin bas gaza yoksa sistem boşta ))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkay11

demek iyi işlemci ))) daha tek cekirdegi bile geçirememişsin bas gaza yoksa sistem boşta ))))

?
  • sen işlem yaptıkça diğer çekirdekler açılacak diye düşünüyorum....
  • quote:

sen işlem yaptıkça diğer çekirdekler açılacak diye düşünüyorum....

Zaten işlem yapıyorum.Mp4 dosyalarını Mp3'e çevirmek çok mu basit bir işlem acaba ? Athlon 64 5600+ işlemcili bilgisyarda yapmaya çalışınca işlemci kullanımı %90 ları görüyor ve benim pcden yavaş çeviriyor Yani sorun olmadığını düşünüyorsunuz değil mi hocam ?
  • aynen sorun yok diye düşünüyorum daha onun yanına visual basic 6 ve 3-5 adet photo shop bir kactanede call of duty açsan belki olur ))) 8 çekirdek HAHAHAHA
  • quote:

aynen sorun yok diye düşünüyorum daha onun yanına visual basic 6 ve 3-5 adet photo shop bir kactanede call of duty açsan belki olur ))) 8 çekirdek HAHAHAHA

İ7'nin havasını mı atıyorsunuz hocam Her çekirdeğe bir işlem mi açalım yani
    Benim daha çok kafama takılan bunun sadece bir programda olmaması genelde dikkat ediyorum 17 lanetli bir sayı gibi sürekli %17 sayısını görüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla iste arap gibiyiz işlemciyi bol bulunca sıvazlıyoruz bendekide i7 sandy bridge 88 işlem var cpu %1 fiziksel bellek %29 %50 cpu görmedim ki daha ))ARABA gibi sağır kalacak işlemci tam gaz yapamıyoruz...
  • quote:

valla iste arap gibiyiz işlemciyi bol bulunca sıvazlıyoruz bendekide i7 sandy bridge 88 işlem var cpu %1 fiziksel bellek %29 %50 cpu görmedim ki daha ))ARABA gibi sağır kalacak işlemci tam gaz yapamıyoruz...

İşlemcinin sağırkalması

Güzel bir deyim oluşturdunuz helal olsun
  • dimi ))) son model arabaya biniyorum arabayı açmamışlar 5. vites 120 geçmiyor ))) hahahha
  • yeni işlemciler convert işlerini daha kolay yapıyor.
    Bu arada
    100/6= 16,6 bu yüzden 17

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hp2010

yeni işlemciler convert işlerini daha kolay yapıyor.
    Bu arada
    100/6= 16,6 bu yüzden 17

=Tek çekirdek :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.