Şimdi Ara

FX 6100 4ghz de çakılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. Şu rome total var çıkışının şerefine 3-5 fps artsın diye işlemciye ilk defa o.c uyguladım. Çok anlamadığım için araştırıp Cpu ratioyu(multiplier oluyor galiba) biostan x20 yaptım ve turboyu kapadım.
    Sonuç olarak 4ghz oldu ve everestle 12 dk stabilite testi yaptım sıkıntı çıkarmadı. Sıcaklık cpu 56c çekirdekler ise 45 teydi max. Ama rome total war a giripte benchmark yaptığım zaman iki defa reset yedim, bende eski haline döndürdüm malesef.

Belirteyim anakart asus M5A97 R2.0, soğutma THERMALTAKE CONTAC30 , Psu Akasa 550w.

Anlamadığım millet stok fanla 4,2 lerde gezerken ben niye reset yiyorum sıkıntı nerde çözemedim.

• o.c ayarlarını tekrar gözden geçirmek gerek.voltaja dikkat
  • 4ghzda voltajlık bi durum yok oyun optimize özürlü olduğu için olabilir gereksiz sistemi yoruyor.Testi 45dk yapar mısın sıcaklıkları kontrol et sürekli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamyonmuro

4ghzda voltajlık bi durum yok oyun optimize özürlü olduğu için olabilir gereksiz sistemi yoruyor.Testi 45dk yapar mısın sıcaklıkları kontrol et sürekli

Hmm haklısın oyun cidden sıkıntılı. Bu arada benle aynı anakarta sahipsin, resimde gösterdiğim kuzey köprüsü oluyor sanırım, orası aşırı ısınıyor elimi bile tutamıyorum üzerinde. Bi kaç yerde daha okumuştum aşırı ısındığını, belki reset atmasıyla ilgisi olabilir. Seninki yük altındayken ısınıyormu bu kadar bakmışmıydın hiç. Ben bi ara bios update yapmıştım o yüzdenmi ısınıyor acaba diye kıllanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdass -- 13 Eylül 2013; 21:17:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asdass

quote:

4ghzda voltajlık bi durum yok oyun optimize özürlü olduğu için olabilir gereksiz sistemi yoruyor.Testi 45dk yapar mısın sıcaklıkları kontrol et sürekli

Hmm haklısın oyun cidden sıkıntılı. Bu arada benle aynı anakarta sahipsin, resimde gösterdiğim kuzey köprüsü oluyor sanırım, orası aşırı ısınıyor elimi bile tutamıyorum üzerinde. Bi kaç yerde daha okumuştum aşırı ısındığını, belki reset atmasıyla ilgisi olabilir. Seninki yük altındayken ısınıyormu bu kadar bakmışmıydın hiç. Ben bi ara bios update yapmıştım o yüzdenmi ısınıyor acaba diye kıllanıyorum.

bios updateyle ilgisi yok hocam aynı anakartı bende kullanıyorum bendede çok sıcak orası ama hiçbir sıkıntı yaratmıyor mimarisi böyle yapmış bu seriyi ısınıyr ama bir sıkıntı çıkarmıyor voltajla alakası olabilir ufak ufak volt verip deneyin çok az ama adım adım voltaj vererek deneyin biraj voltaj yiyince belki kapanma sorunu olmaz

• quote:

Selamlar. Şu rome total var çıkışının şerefine 3-5 fps artsın diye işlemciye ilk defa o.c uyguladım. Çok anlamadığım için araştırıp Cpu ratioyu(multiplier oluyor galiba) biostan x20 yaptım ve turboyu kapadım.
    Sonuç olarak 4ghz oldu ve everestle 12 dk stabilite testi yaptım sıkıntı çıkarmadı. Sıcaklık cpu 56c çekirdekler ise 45 teydi max. Ama rome total war a giripte benchmark yaptığım zaman iki defa reset yedim, bende eski haline döndürdüm malesef.

Belirteyim anakart asus M5A97 R2.0, soğutma THERMALTAKE CONTAC30 , Psu Akasa 550w.

Anlamadığım millet stok fanla 4,2 lerde gezerken ben niye reset yiyorum sıkıntı nerde çözemedim.

kardeş.. 20x200 . 4.o ghz de kullanmak için voltaj vermen lazım.. yoksa prime95 testinde çekirdekler durur.. ben fx6100 işlemcimi 25x200 . 4.5 ghzde 1.45 volt vererek prime 95 testinden geçirdim sorunsuz kullanıyorum ... sıcaklık stok fan 62dereceyi geçmedi.. power 500 watt cooler master marka.. tabi o.c yaparken daha saglam bi power lazım

• quote:

nasıl yok. 3.3 ten 4.0 a çıkmak için sıfır voltajsız olur mu bari bilmiyosun yanlış yönlendirme. dostum epey bi voltaj vermen gerek en az +0.50 v ya da + 0.75 v filan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

nasıl yok. 3.3 ten 4.0 a çıkmak için sıfır voltajsız olur mu bari bilmiyosun yanlış yönlendirme. dostum epey bi voltaj vermen gerek en az +0.50 v ya da + 0.75 v filan.

quote:

Orijinalden alıntı: TAbutcuREis

kardeş.. 20x200 . 4.o ghz de kullanmak için voltaj vermen lazım.. yoksa prime95 testinde çekirdekler durur.. ben fx6100 işlemcimi 25x200 . 4.5 ghzde 1.45 volt vererek prime 95 testinden geçirdim sorunsuz kullanıyorum ... sıcaklık stok fan 62dereceyi geçmedi.. power 500 watt cooler master marka.. tabi o.c yaparken daha saglam bi power lazım

Voltajsız 4ghz şekilde kullananlar vardı diye biliyorum bende. Peki bu voltajı bios ekranında nerden yapmam gerekli ve 4ghz için ne kadar arttırmam lazım. Birde işlemciyi elime alırmıyım diyede tırsmıyorum değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdass -- 13 Eylül 2013; 23:09:20 >

• Her işlemcinin kapasitesi aynı değil , voltaj vermeden ben 4.0Ghz rahatlıkla çıkıyorum.4.0 için uğraşma turbo core açık yaparsan yük durumuna göre 3.9ghz çıkıyor zaten
    .
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Her işlemcinin kapasitesi aynı değil , voltaj vermeden ben 4.0Ghz rahatlıkla çıkıyorum.4.0 için uğraşma turbo core açık yaparsan yük durumuna göre 3.9ghz çıkıyor zaten
    .

turboyu enabled diyip açıyorum bios ekranında da target turbo speed 3.9 olarak gösteriyor. Stabilite testlerinde ve render alırkenki yükte bile 3.6 yı geçmiyor ne anladım ben öyle turbodan. Başka bi yerden ayarı dahamı var acaba.
  • quote:

quote:

Her işlemcinin kapasitesi aynı değil , voltaj vermeden ben 4.0Ghz rahatlıkla çıkıyorum.4.0 için uğraşma turbo core açık yaparsan yük durumuna göre 3.9ghz çıkıyor zaten
    .

turboyu enabled diyip açıyorum bios ekranında da target turbo speed 3.9 olarak gösteriyor. Stabilite testlerinde ve render alırkenki yükte bile 3.6 yı geçmiyor ne anladım ben öyle turbodan. Başka bi yerden ayarı dahamı var acaba.

Turbo ile falan uğraşma,onu disabled yap.
    C1e ,COOL'N Quiet,spread spectrum ,hepsini disable yap.
    işlemciye 1,38 voltaj ver. çarpanı 20 yap. Bas kırbacı.

• asdass kullanıcısına yanıt
    BIOS normal halinde bıraktım , oyunlarda 3.9ghz hızları görüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

quote:

.

Onları kapamam demek işlemcinin sürekli en yüksek hızda çalışması demek yani faturaya biraz daha külfet değilmi yanlışmıym. Neyse hocam zaten vazgeçiyorum şu o.c olayından voltaj falan bana gelmez, çarpanı arttırırken bile gerilen adamım. Çarpanı 18.5 yaptım 3.7 de takılıyorum temiz temiz.

• quote:

BIOS normal halinde bıraktım , oyunlarda 3.9ghz hızları görüyorum.

Turbo core auto mu yoksa enable damı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdass -- 14 Eylül 2013; 17:16:23 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

.

Onları kapamam demek işlemcinin sürekli en yüksek hızda çalışması demek yani faturaya biraz daha külfet değilmi yanlışmıym. Neyse hocam zaten vazgeçiyorum şu o.c olayından voltaj falan bana gelmez, çarpanı arttırırken bile gerilen adamım. Çarpanı 18.5 yaptım 3.7 de takılıyorum temiz temiz.

Sen bilirsin,ama korkuların yersiz. 1,5 voltu işlemciye göstermiş kişiler var karşında,hem de hava soğutma ile.Yıllardır bu işin içindeyiz.

Kontrollü yapılan bi şeyden hiç bi zaman çekinmiyeceksin.

Tabi ki 1,5 volt ver demiyorum, dikkat ettiysen cüzi bi voltaj önerdim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

.

Sen bilirsin,ama korkuların yersiz. 1,5 voltu işlemciye göstermiş kişiler var karşında,hem de hava soğutma ile.Yıllardır bu işin içindeyiz.

Kontrollü yapılan bi şeyden hiç bi zaman çekinmiyeceksin.

Tabi ki 1,5 volt ver demiyorum, dikkat ettiysen cüzi bi voltaj önerdim.

Ben daha biosta hangi kısımdan voltaj verilceğini dahi bilmiyorum hocam öyle diyim ben sana.

Şöyle bi ekran var karşımda. (benim bios değil netten buldum görseli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdass -- 14 Eylül 2013; 17:28:53 >

• asdass kullanıcısına yanıt
    Auto.Tüm ayarlar auto'da.
  • Geriliyosan yapma zaten 3.9 a çıkıyor kendisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THEKNIGHT kullanıcısına yanıt
    3.3ten 4e kadar voltaj mı vermek lazım?Stok hızı 3.3 turboyla zaten 3.8 olan bi işlemci hatırlatırım.Turboyu kapatıp istediğiniz sisteme koyun 4ghzde hertürlü stok voltajda çalışır.
  • fx 6100'ün default voltajı ne bilmiyorum.eğer söylersen yardımcı olabilirim.(1090t'yi çok kez oc yaptım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toytonum -- 15 Eylül 2013; 14:23:44 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.