Şimdi Ara

fx 5500 ve resetleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk ekran kartım gf4'ü uzun süre kullandıktan sonra fx5200'e geçtim. sorun çok az yaşadım. fakat elime fx 5500 geçti ve bilgisayara monte ettim. sorunum resetleme, windows ortamında sorun yok, istersen 1 hafta açık bırak. fakat oyunların oynandığı direct x platromuna girince ekran kartı makineyi resetliyor.
    bu zamandan sonra 1 hafta boyunca forceware versiyonları denedim. ama resetlemeye devam etti. sözgelimi gf4'te sorunsuz oynadığım Battlefield 1942 artık sorunlu ve oynanmıyor. en stabil olan 84.21'i bile denedim forceware'in. ilk başta fx5200'de de resetleme sorunu vardı ancak sorun kendiliğinden düzeldi bir süre sonra.
    bu arada anakartım 4x agp destekli. ama bildiğim kadarıyla 5500 4x'i destekliyor.
    bir çözüm aklına gelen varmı?
    yoksa power sub'ın gücümü yetersiz geliyor?

konfigürasyon:
    i850 intel board (GA-8ixte) p4-1,7 intel işlemci,1gb rdram, 3 harddisk, 1dvd yazıcı, 2 adet pci usb kartı, 1 skystar2, 1 sb creative ses kartı, 350W power.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutuk000 -- 25 Ağustos 2006; 14:44:55 >

• Bence power, dan kaynaklanıyor gibi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gündoğdu -- 25 Ağustos 2006; 17:50:33 >
  • Hocam ben olsam güç kaynağından önce RAM ekran kartı ve anakart dan şüphelenirdim.Öncelikle donanım değişikliğinden sonra yapılan temiz windows yüklemesi daha stabil sonuç veriyor.ekran kartının sürücüsü önemli.önce kartla birlikte gelen sürücüyü deneyip olmazsa daha sonarki versiyon sürücüleri deneyebilirsin.ekran kartı değiştikten sonra bu sorunun başlamış olması şüpheleri ekran kartı üzerinde topluyor.Kartta donanımsal bir sorun olabilir.mümkünse sağlam olduğundan emin olduğun bir kart dene.Hatta eski kartın elinde ise onunla dene reset olmazsa sorun kartta demektir.Ekran kartından sonra ikinci şüpheli RAm bellekler.Ram bellek arızası kendini sık resetleme ile belli ediyor.Ama masaüstü başka işlem yaparken de olur bu resetleme.Sadec dierct x isteyen oyunlarda yapması ram olasılığını azaltıyor.İşlemci hatta power supply sorunu bence en son planda geliyor.Tamam her sorunda önce power supply aklımıza geliyor ama bence elindeki power supply çok dandik bir şey değilse hemen onu suçlamamak lazım.350 watt power supply senin donanımındaki bilgisayar için yeterli olmalı.işlemci anakart sorunu en zor ihtimal zaten nlarda sorun varsa bilgisayar ya hiç açılmaz ya da açılsa bile doğru dürüst çalışmaz.
    Ekran kartı ve DDR ramlarini iyice kontrol et.sorun %90 olasılıkla bu iki parçadan birindedir.

Benzeri bir sorun bende de vardı aslında.Ben de fx5200 den sonra radeon 9600pro ve 512 mb ilave ram taktım.(512+512+256 oldu)Ama bu sefer oyunlarda donmaya başladı.3 yıldır önce 256 mb ram sonra da 768mb ram ve 128mb(64bit)gfx5200 ile kullandığım ve oyunlarda hiç donma resetleme yaşamadığım makinemde bu sorunun başlaması soğuk duş etkisi yaptı.Ramlari söktüm yerlerini değiştirdim yeniden windows yükledim falan şimdilik iyi gidiyor gibi...Zaten devam ederse ben de sorunumu yazıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 26 Ağustos 2006; 17:16:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.