Şimdi Ara

Fx-3650P de bir işlemi yapmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Fx-3650P de bir işlem yapmak istiyorum. Yeni aldıgımdan alışmakta güçlük çekiyorum.

Yapmak istediğim şu işlem...x1,x2,x3,x4,y1,y2,y3,y4 değerlerim var ve bunları

P= (x2-x1)(y3-y4)-(x3-x4)(y2-y1)

şu denklemi kurarak P sonucunu bulmak istiyorum.

O degerleri nasıl kaydedebilirim veya denklemi nasıl kaydedebilirim kısa bir bilgi verirseniz sevinirim.

• ON
    mode
    mode
    mode
    1
    1 //bu adımdan sonra programlama modunda yazabiliyor olman gerekir

shift 3 1 shift 3 2 alpha A EXE // bu ?->A işlemidir, yani A değişkenine klavyeden veri girmen için bekler, bir daha tuş kombinasyonu olarak değil göründüğü gibi yazacağım. EXE araya : işareti koyar, işlemleri birbirlerinden ayırmak için. Shift 3 4 ile çıkan kapı takozu işareti ise o sıradaki işlem çıktısını ekrana yansıtır, herhangi bir tuşa basınca devam eder. Makina toplam 7 serbest değişkene sahip ve direkt formül içine veri giremiyorsun, önce değişkenlere yüklemek gerekiyor. Bu yüzden iki parça halinde işlemek gerekir. Programa devam ediyorum:

?->B:?->C:?->D:(A-B)*(C-D)->X:?->A:?->B:?->C:?->D:X-(A-B)*(C-D) shift 3 4

Shift Del ile Insert özelliğine geçebildiğini unutma. Ayrıca kullanma kılavuzu:

http://www.mediafire.com/file/nj2ztrwtjgx/fx3650_3950P_manual_pdf.rar

Kolay gelsin

http://www.mediafire.com/file/nj2ztrwtjgx/fx3650_3950P_manual_pdf.rar

• Kardeş eline koluna sağlık yemin ederim çok yardımcı oldun. Yani etmediğim dua kalmadı sana... Allah senden razı olsun. Makineyi kullanmak biraz karışık oldugu için burada bir yardım almak istedim. Gerçekten çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.