Şimdi Ara

Futbolda Teknik Gelişimi İçin Bir Yol (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
38.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DieselTRoniC


    Önemli olan , bileklerdir . Ve iki ayağını da kullanabilmen lazım ki , tekniğinin sağlamlığı tam olsun . Teknik olanlar yavaş olur diye bi kanı var genelde . Hızlı ve teknik olan oyuncuyu havada kapıyolar o ayrı mesela tabi :D Yine de geliştiricem diyorsan , youtube'den bol bol küçük hareket izle. Skılls diye geçer . Sonra yapmaya çalış . Bileklerine hakim olmaya başladığına inandığın an , özgüvenin de olursa teknik kendiliğinden gelişir . Şu adamı nasıl çalımlıcam falan . . olumsuz şeyler bunlar . Düşünme , yap hareketini geç .



    hoca bu yazı tipi nedir ya? parşomen mi yazıyorsun

    farewell




  • Adamı Aragones' e benzettim başta ; dedim emekli olup ticarete mi atıldı dedecim.
  • Teknik gelişmez Allah vergisidir. Sen istediğin kadar çalış tekniğin yoksa yoktur.. güç, kondüsyon, hava topu, top kontrolü, hızlanma vs.. bunlar geliştirilir.
  • Gerçekten allah vergisidir.Top sektirerek buna katkı yapabilirsin.Bi nokta belirle ve topu oraya nişanlamaya çalış.Her vuruşunda biraz daha yaklaşmaya çalış hedefe.Vura vura topa alıştığını hissedeceksin.Bunun gibi bi çok alternatif var ama sende ki yetenek önemli.

    Bi de bol bol ip atla....teknikle alakası yok ama maçlarda çok katkısını görürsün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

    Bak şimdi arkadaşım sana tavsiyem nette freestyle hareketleri izle.
    Ve o hareketleri yapmaya çalış.Zordan kolaya doğru git.

    Eğer bu hareketleri 1 gün çalışıp düzgünce yapabiliyorsan sende yetenek var.Yapamıyorsan öyle mükemmel bir top oynayamazsın ne kadar geliştirsende kendini.

    Konuyla alakası yok ama yeteneği ölçmek istiyorsan bu yöntemi dene.

    Şimdi soruna gelirsek top tekniğini geliştirmek istiyorsan düz ve boş bir alanda topu çok hızlı sürmeye çalış.Hızını hiç kesmemeyi dene.Ve elinden geldiğince topu ayağından aşma(Burda yetenek önemli)

    Ayrıca hafif tempoda topu sektirerek koştur.Daha sonra biraz daha hızlan.

    Yerinde top saydırarak teknik geliştirilmez.

    Şunu demek istiyorum eğer freestyle hareketleri çok uğraşmadan iyi yapıyorsan sen yeteneklisin.Buna rağmen iyi futbol oynayamıyorsan veya çalım atamıyorsan ya kendine güvenin yok yada kondisyon eksikliği var.

    Bu hareketleri yaparak bileğinin kıvraklığını,bacaklarının hızını ölçebilirsin.

    Futbolda yetenek pas,şuttan ziyade dar alanda çalımdır.Pas ve şutu çok çalışarak bir oranda düzeltebilirsin ancak çalım doğuştan yetenek gerektirir.Yanlış anlaşılmasın pas ve şut yetenek gerektirmez demiyorum.

    Çok çalışarak iyi orta yapılır,50-60 metreye iyi paslar atılabilir xavi gibi,iniesta gibi(iyi bir altyapı eğitimi almak şartıyla).Ancak asla Messi gibi çalım atamazsın.

    free style hareket hariç ben de hepsini yaptım bu aralar bi-iki harekette denedim mesela Ronaldinho'nun top havadayken bacağını topun etrafında döndürme hareketini 13. denemede başardım.Ronaldo'nun her maç yaptığı topuk hareketini 7. denemeden sonra çok rahat yapmaya başladım.
    Problem şu hız konusunda inanılmaz hızlıyım.(Top ayağımdayken özellikle)Fakat çalım konusunda o kadar iyi değilim ben daha çok Messi gibi koşarken çalım atıyorum.Vede hiç hareket yapmıyorum.Daha çok topu sağa-sola çekerek adamları geçiyorum.Soru şu:
    Koşarken en iyi nasıl çalım atılır?




  • @ HumanKilleR

    topu rakibin bi tarafından atıp diğer tarafından geçme
  • onu uyguluyorum.Hızım sayesinde baya rahat bir şekilde geçiyorum ama 2 kişi birden gelirse olmuyor.
  • Önerisi olan?
  • Kimsenin önerisi yok mu? yaf en kolay nasıl çalım atabilirm rakiplerime
  • harry kewell demek istiyorum. herkes bilir ne kadar iyi şut attığını. ligimizden herkesin bildiği biri olduğu için örnek veriyorum. kewell 8 yaşında altyapıdayken çok berbat şut atıyormuş. hocası ondaki yeteneği gördüğü için ona bilardo ve tenis oynamasını söylemiş. bilardo oynayanlar çok iyi bilir bilardoda topa nerden vurduğunuz neresine vurduğunuz çok önemlidir. tenis içinde gelen topu karşılamak için pozisyon almalısınız. bu sayede bu öğrendiklerini futbola aktarmış. yani önemli olan biraz da zeka. oyun zekası olmayan birisi ne kadar da yetenekli olsa pek işe yaramaz. mesela kazım ve serdar özkan. neyse asıl konuya gelirsek ben basketbolcuyum aslında boyum 185 yani çalım atıp klas hareketler yapmak için kısıtlı biraz. e yaşımda geçmiş 17 yaşından sonra altyapının ne anlamı kalır. ama tam bir futbol hastasıyım. geçen sene arkadaşlarımla başladım futbol oynamaya zevk olsun diye. beden derslerinde falan. bunlardan ziyade futbol maçlarını dikkatle izlerim. izleye izleye zamanla bişeyler gelişti bende. belki yeteneğim vardı ondan geliştirdim. halısahada güzel oynamak istiyosan illa çalım atmak önemli değil çalımda şart tabi ama günümüz futbolunda artık çalımdan çok futbolcular topu ayağıdan hemen çıkarmaya bakıyor.
    maçlarda futbolcuları izle topu nasıl sürüyolar topa nasıl vuruyolar topu önlerine nasıl alıyor. vücudu kullanmakta önemlidir futbolda. yalandan hareketlenmede diyebildiğimiz fake atmalar tam dönüş yarım dönüş dedikleri. yani topa sahip olmak falan.
    halısaha futbolunda kısa ve çabuk paslarla ve sonuca giden sert şutlarla oyunu alabilirsiniz.
    ama illa ben çalım atıcam zevk alıyom diyorsan topla idman yap bileklerine ve bacaklarına esneklik kazandır ve en önemlisi izle, izlemeden öğrenemezsin kanımca. basit hareketlerle başla zora doğru git. yukarda bi arkadşın dediği gibi nasıl çalım atsam diye düşünme bas çalımı geç. bende ilk zamanlar düşünüyodum top ayağıma dolanıyodu bi ara farkettim çok fazla düşnemeden oynayınca dar alanda bile 3-4 kişiye çalım atabiliyom.
    neyse üstad inşallah ulaşırsın emeline yardımcı olabildiysem ne mutlu :)




  • kardes gıt duvarla sabahtan aksama paslaş duvarla butunles o zmn top teknıgın nasıl yukselıyor futbol artık takım oyunu oldu bak xavı-ınıesta sade messıye bakmıyor artık yada ronaldoya onlara pası atan oyuncular araspalarını atanlar da onun kadar değerlı pas yap sureklı pas yapmaya calıs
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.