Şimdi Ara

Fundamentals Biyoloji ve Selin Hoca Hakkında İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
23
Cevap
4
Favori
18.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İki hocadan da uzun süredir ders dinleyen biri olarak(fazla da uzun değil ya neyse) naçizane fikirlerimi belirtip diğer arkadaşlara da yardımcı olmak amacıyla böyle bir başlık açtım. Umarım yararlı bir yazı olur. İlk olarak Fundamentals Biyoloji ile başlamak istiyorum.

Fundamentals Biyoloji, Youtube'da Selin Hoca'dan 4 ay önce video atmaya başlayan bir kanal. Haliyle bu yüzden Selin Hoca'ya göre daha fazla abonesi var.

Genel anlamda hocamız Selin Hoca'ya göre konulara yüzeysel bir şekilde, ayrıntılara girmeden, elinden geldiğince derine inmemeye çalışarak anlatıyor. Nerelerde hangi soruların çıkacabileceğinden tutun da biyoloji ile alakalı terimleri nasıl kodlayabileceğimize kadar birçok konuda bizlere yardımcı oluyor. Yani tam YGS-LYS çalışanlar için Selin Hoca'ya göre daha ideal. Tabi bunları yaparken anlatımına pek duygu katmadığı için bazı zamanlar dikkatimin dağılmasına engel olamadım bu yüzden sessiz bir ortamda kulaklıkla dinlemenizi öneririm.

Ders videoları Konu Anlatımı + Soru Çözümü Serisi, Kısa Kısa Serisi, Bir Tutam Biyoloji Serisi, YGS veya LYS Deneme Serisi olmak üzere 4'e ayrılıyor. Bunlar arasında Konu Anlatım Serisi'ni anlatmama gerek yok sanırım. Konuyu enine boyuna öğretmeye dayalı bir seri. Eğer konuyu hiç bilmiyorum diyorsanız bu serideki konu anlatım videolarını izleyebilirsiniz. Yeri gelmişken söyleyeyim biyolojideki bazı kritik konuların konu anlatımları diğer videolara göre önce atıldığı için notları da eski olabiliyor bunu zaten izleyeceğiniz konuların notlarını pdf olarak indirdiğinizde anlarsınız. Kısa Kısa Serisi ise üniversite sınavı öncesinde veya yazılaya girecekler için yazılı öncesinde ''Lan son bi kere hatırlayım.'' demek için hazırlanmış bir seri. Videoların uzunlukları adından da anlaşılacağı gibi baya kısa. Bu serideki videolarda yazılı bilgiler mevcut. Hocamız bu serileri kendisi şöyle açıklamış: Kısa kısa serisinde sizlere birkaç dakika içerisinde konuyu özetleyecek, görsellerle desteklenmiş olan konuları aktarmaya çalışıyoruz. Kısa Kısa serisinin amacı özellikle sınava az zaman kaldığında, bilgilerinizin taze kalmasını sağlamaktır. Bir Tutam Biyoloji serisi ise Kısa Kısa Serisi'ne göre biraz daha ayrıntılı ve sınava biraz daha yönelik hazırlanmış bir seri. Konuyu okuyarak tekrar etmek istemeyenler bu videolarla tekrar edebilirler. Son olarak YGS veya LYS Deneme Serisi için birkaç kelam etmek istiyorum. YGS için hazırlamış olduğu denemelerdeki sorular YGS'ye göre biraz kolay sorular. Bazı sorular tekrar eder nitelikte. Ama sonuçta maddi bir çıkar amacıyla yapılmadığı için daha fazlasını beklemek zaten olmaz. LYS ile ilgili hazırladığı sorular ise güzel hazırlanmış ve kaliteli sorular. LYS için bu sene de Geri Sayım Denemesi hazırlayacak mı bilmiyorum. LYS için dediklerim geçen sene için geçerlidir.

Fundamentals Biyoloji hakkında yazdıklarım şimdilik bu kadar. Şimdi de Selin Hoca hakkında birkaç kelam etmek istiyorum.

Selin Hoca ile bu sene yani mezuna kaldığım sene tanıştım. Kendisi Fundamentals Biyoloji'deki hocaya göre genç biri. 1990 doğumlu olduğunu ve 5 yıllık biyoloji öğretmeni olduğunu biliyorum. Kendisi biyoloji bölümü mezunu biri ve de MEB'de öğretmenlik yapıyor. hocanın kendisiyle alakalı bilgilerden sonra asıl konuya girelim.

Selin Hoca konu anlatımı ve konuyu kavratma açısından bence Youtube'daki en iyi biyoloji hocası. Bu kanıya varma nedenim dersleri anlatırken konuyu bir ders kitabından okuyormuş gibi değil de kendi duygu ve düşüncelerini de katarak samimi bir şekilde anlatmasıyla beraber; konuda gereksiz olmayan ayrıntılara girip en ince ayrıntısına kadar her şeyi kişiye kavratması diyebilirim. Her konuyu anlatırken nerede ne gibi değişiklikler olmuş MEB kitabından nereler çıkarılmış nereler eklenmiş hepsini konu anlatımları arasında bahsediyor. Tabi bunları yapan bir kişinin videoları da maalesef kısa olamıyor. Bu yüzden zamanı olmayan ve konu eksiği fazla olan kişilere Selin Hoca'yı önermiyorum. Benim gibi mezuna kalmış ve de zamanı bol olan kişiler için daha uygun olabilir.

Videolarını kendisi yeniden düzenlemeye başlamış bir şekilde. Salt konu anlatımı ve soru çözümü içeren videoları haricinde şuanlık çektiği video yok. Adım Adım YGS-LYS Serisi için önceden çektiği videolarını tekrardan editleyip kısaltıp yüklüyor. Bunun haricinde sistemlerden çekmediği birkaç konuyu da çekmeye devam ediyor.

Kendisinin önerdiği 2 adet kitap var. Bunları Youtube sayfasından kendisinin anlatımıyla öğrenebilirsiniz.

Son olarak özet geç diyenlere özet olarak şunları demek istiyorum. Eğer ben ''Sıfırım lan bu konuda. Hiçbir halt bilmiyom. Ne yapacam yeaaa'' diyorsanız Selin Hoca'yı izleyebilirsiniz. Fakat ben konuyu az buçuk biliyom lan sadece oturtmak istiyorum diyorsanız Fundamentals Biyoloji'yi izleyebilirsiniz.

Yazıyı okuyan herkese teşekkürler. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Herkese başarılar.

(Yazılanların hepsi kişisel düşünce ve görüşleri yansıtmaktadır. Ha bi de copypaste değil Alın Teri)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babasınaotostopçekenadam -- 20 Mart 2017; 18:18:27 >

• Selin hocanın ygs denemeleri çok kaliteliydi. En zor biyoloji denemelerinden birisiydi bence. Lys için yaparsa deneme almam, sırf onları çözerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu yazmanız iyi olmuş hocam. Az önce baktım yazmayı unutmuşum.
  • Salih hoca ikisine de tek atar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SalimAydogdu

Salih hoca ikisine de tek atar.

Salih hocayı bilmiyorum. Ben iki kanal arasında inceleme yaptım. Şuan biyolojide bu iki hoca gibi güncel olarak ders anlatan ve kar amacı gütmeyen bölüm hocalarına rastlamadım.
  • fundamentals tan dinlemiştim cok önceden 1 2 videosunu sonra tüm videolarını indirdim belki izlerim diye.ama bir tanesini açıp bakmadım daha ilk dakikada sıkmaya başlıyor.kağıttan okuyacaksan altını çizeceksen ne anlamı var anlatmanın?aynı şeyi ben kendim kitap üzerindede yapıyorum

diğer taraftan selin hocayıda seri çekerken ortalarında rastladım ve gerçekten çok beğendim.videoları uzun ama konuyu kavratıyor ve güzelce anlatıyor.tek sorunu tüm sistemlerin videosunun olmaması.zamanla yükleyecek ama insan önceden bitirmek istiyor.
  • quote:

cok merak ettim bu hocayı bir bulamadım :) tek atmak nedir yaa silkroad mı oynuyoruz :D :D: D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakmak isteyenler biyoloji sınıfı diye de bir kanal var bence çok iyi bir hoca baya da videosu var işinize yarıyabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TM'den mezuna kalıcam bu sene biyoloji için sadece selin hoca ile çalışsam 5 net gelirmi kafadan ? (ciddiyetle calısıcam çünkü çalışmaktan başka bir durumum yok malesef)
  • biyolojide ders izleyen çöptür açın okuyun kardeşim
  • Benim favorim bu hoca:

LYS için Biyolojiden neler yapılmalı? Sistemler Nasıl Çalışılır ?
    https://www.youtube.com/watch?v=2Kh6XIL_w5o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EF0AE070D -- 20 Mart 2017; 19:51:28 >
  • quote:

Hocalara Geldik Salih hoca mı? Eğer o ise kesinlikle tek atar.
  • Biyoloji kanalları cidden çok iyi ya keşke kimya için de böyle kanallar olsa.

• Ben anlamıyom ya adam daha yazdığım hocalardan doğru düzgün ders bile dinlemeden atıp tutuyor.
  • Fundamentals candır
  • hepsi salih hocanın bi ultisine bakar
  • Selin Hoca is the best

Duck the rest

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doctor Duck -- 20 Mart 2017; 21:9:7 >
  • İkiside iyi keşke diğer derslerde de böyle kaliteli kanallar olsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitmar48 -- 20 Mart 2017; 21:23:13 >
  • Fundamentals biyolojiyi birçok konuda tek geçiyorum çünkü tam olarak sınavda çıkma ihtimali olan yerlere değiniyor. Böylece gereksiz bilgiden uzak duruyor. Diğer kanallar gibi araya sürekli olarak şaka veya boş konuşma sokmadığı için dikkatim dağılmıyor.
  • Bekir hocayı tek geçerim ben de yukarıda da bir kardeşimiz videosunu paylaşmış

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.