Şimdi Ara

Fullbright Bursu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son başvuru tarihi: 22 Mart 2013
    http://www.fulbright.org.tr/



    quote:


    Fulbright Programı, Amerika Birleşik Devletleri’nin en prestijli burs programıdır. Bu program sayesinde Amerikalı öğrenciler ve sanatçılar dünyanın her yerindeki eşsiz kaynaklardan faydalanabilmekte, dünyanın her yerinden gelen öğrenci, öğretmen ve akademisyenler Amerika’da eğitim alabilmektedirler. Fulbright Programı, ülkelerin giderek birbirine daha da bağımlı hale geldiği bir dünyada kişilere, kendilerini uluslararası alanda geliştirme fırsatını sunmaktadır. Fulbright Programı, Amerikan Kongresi tarafından 1946'da, 2. Dünya Savaşı bitiminde, eğitimsel ve kültürel değişim yoluyla ülkeler arasında ortak bir anlayış geliştirmek için oluşturulmuştur. Bu yasanın fikir babası olan Senatör J. William Fulbright, bu programı silahlı çatışmaya karşı atılan bir adım olarak görmüştür. Fulbright Programının 50. kuruluş yılı 1996’da kutlanmıştır.


    Bursun detayları
    quote:



    Fulbright Bursu, her öğrenci için (okul ücreti ve geçim masrafları dahil) yıllık maksimum $35,000 olarak belirlenmiştir.

    Ayrıca, gidiş-dönüş yol parası ve sağlık sigortası da Komisyonumuz tarafından karşılanmaktadır.

    Bursiyerlerin Amerika'daki üniversitelere başvuru ve yerleştirme işlemleri Amerika'daki Institute of International Education (IIE) tarafından yapılmaktadır.

    Fulbright bursiyerleri, pasaport ve vize işlemlerinden şahsen sorumludurlar. Pasaport ve vize alamayan öğrencilerin bursu iptal edilir.

    Bursların karşılığında zorunlu hizmet yoktur. Ancak; öğrencinin Amerika'daki öğrenimini tamamladıktan sonra, ABD J-1 Vizesi (Exchange Visitor Visa) kuralı gereği, Türkiye'ye dönmesi zorunluluğu vardır. Programını tamamlayarak Türkiye’ye dönen bursiyerler iki yıl süreyle Green Card veya Vatandaşlık alamazlar. Ancak turist vizesi için başvurabilirler.

    Burslar öğrencinin seçildiği ders yılı için geçerli olup başka ders yılına ertelenmesi ya da öğrencilerin programlarına erken başlamaları mümkün değildir.

    Yerleştirme sürecinde öğrenciler ABD’de bir başka akademik programa katılamazlar.

    Fulbright Yüksek Lisans bursu iki yıl süre ile verilir. Yüksek lisans derecesini aldıktan sonra doktoralarına devam etmek isteyen öğrencilerin, başka kaynaklardan yeterli burs sağladıkları ve Fulbright Eğitim Komisyonu uygun gördüğü takdirde, doktora derecelerini alıncaya kadar, Amerika'da öğrenimlerine devam etmelerine en fazla 4 yıl izin verilebilir. Ancak zorunlu hallerde bu süre 1 yıl daha uzatılabilir.

    Fulbright Doktora Bursunun süresi ve miktarı üniversiteden sağlanacak ek kaynak değerlendirilerek belirlenir. Öğrencilerin ABD’de en fazla 4 yıl kalmalarına izin verilebilir. Ancak zorunlu hallerde bu süre 1 yıl daha uzatılabilir.

    Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursu bir ders yılı için verilir. Birinci ders yılı sonunda öğrencinin Türkiye'ye dönmesi gerekir. Ancak, birinci yıldan sonra kişisel girişimi ile başka bir kaynaktan her türlü masrafını karşılayacak miktarda burs sağlayabilen başarılı öğrencilerin Amerika'da öğrenimlerine devam etmeleri Fulbright Komisyonu'nun iznine tabidir.





    BAŞVURU KOŞULLARI

    quote:

    Türk vatandaşı olmak şarttır. Green Card ya da Amerikan vatandaşlığı olan adaylar başvuramazlar. Türk vatandaşı değilseniz tıklayınız.

    Tıbbın klinik alanları (tıp, veterinerlik, hemşirelik, diş hekimliği, klinik psikoloji, eczacılık, vb.) DIŞINDA her alandan başvuru kabul edilmektedir.

    İşletme masteri (MBA) ve işletmenin finans, pazarlama, muhasebecilik gibi alt dallarında master yapmak isteyenlerin mezuniyet sonrası bir yıllık tam zamanlı iş tecrübesi ile başvurmaları, Amerika'ya gidene kadar en az 2 yıl tecrübeleri olması açısından şarttır. Turizm Otelcilik bölümleri ile Ortak Eğitim veren üniversitelerden gelen adaylarda, yaptıkları uzun süreli stajlar nedeniyle bu koşul aranmaz.

    İyi derecede İngilizce bilgisi gereklidir. Bunu bir sınavla kanıtlamak başvuru için gerekli değildir. Ancak özellikle Türkçe eğitim verilen okullardan gelen adayların TOEFL veya IELTS sınavına girmesi önerilir.

    Akademik başarı: Yüksek Lisans için başvuranların lisans ortalaması en az 3,00/4,00 veya 75/100, doktora için başvuranların ise yüksek lisans not ortalaması en az 3,50/4,00 veya 85/100 olmalıdır. Doktora için başvuran lisans öğrencilerinin veya mezunlarının ortalaması ise en az 3,00/4,00 veya 75/100 olmalıdır.

    3. sınıf, 4. sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezunlar başvurabilir. Doktora Tezi araştırma bursu için Türkiye'de bir üniversitede doktora programına kayıtlı, tez konusu belirlenmiş adaylar başvurabilir. Doktora yeterlik almış olmak dikkate alınmamaktadır.

    Bir Amerikan üniversitesine kabul almış olmak gerekli değildir. Çoğu Fulbright bursiyeri okullara henüz başvurmamış kişilerdir. Yerleştirme süreci ile destek sağlanacak akademik yıl, bir başvuru döneminde başvuran tüm adaylar için aynıdır.

    Yaş sınırlaması yoktur.

    Üniversite öğrenimlerini lisans veya yüksek lisans düzeyinde ABD’de yapmış veya ABD’de 6 aydan uzun süreli Değişim Programlarına katılmış olanların Fulbright Bursuna başvurabilmeleri için, yurda kesin dönüş tarihinden itibaren, en az 3 yıl geçmiş olması şarttır.

    Başvuru zamanında, ABD’de yüksek öğrenim yapmakta olan kişiler burslara başvuramazlar.

    Amerikan okullarına kendileri başvurup kabul almış adaylar, 2014-2015 akademik yılına kadar kabullerini erteleterek Fulbright bursuna başvurabilirler.


    Yüksek Lisans Burslarına; üniversite öğrenimi süresince aldıkları notların ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.00 ya da 100 üzerinden en az 75 olan;

    i) 4 yıllık üniversite mezunları,
    ii) 4 yıllık üniversitelerde halen okumakta olup, en geç Temmuz 2013’de mezun olacaklar,
    iii) 4 yıllık üniversitelerde halen okumakta olup, en geç Temmuz 2014’de mezun olacaklar başvurabilirler.

    İşletme dalında (MBA) ve işletmenin muhasebe, finans (MS in Finance dahil olmak üzere), pazarlama gibi alt alanlarında burs almak için başvuran adayların başvuru tarihinde en az bir yıllık tam zamanlı, fiilî iş tecrübesi olması zorunludur.

    Doktora Burslarına; Yüksek Lisans öğrenimi süresince aldıkları notların ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.50 ya da 100 üzerinden en az 85 olan;

    i) 4 yıllık üniversite mezunları,
    ii) 4 yıllık üniversitelerde halen okumakta olup, en geç Temmuz 2013’de mezun olacaklar,
    iii) 4 yıllık üniversitelerde halen okumakta olup, en geç Temmuz 2014'de mezun olacaklar,
    iv) Yüksek Lisans derecesini almış ya da en geç Temmuz 2014’de yüksek lisans derecesi alacak kişiler başvurabilirler.

    Doktora Tezi Araştırma Burslarına; Türkiye'de bir doktora programına kayıtlı bulunan ve son başvuru tarihinde tez aşamasına gelmiş olan doktora öğrencileri başvurabilirler. Bu öğrenciler için belli bir not ortalaması başvuru için gerekli değildir. Doktora yeterliğinin alınması de değerlendirme kriteri olmayıp, tez konusunun belirlenmiş olması gerekmektedir.







  • İyi günler;
    Konuyu hortlatmış olacağım ama fulbright programı ile ilgili bir şeyler danışmam gerekiyor. Kişisel mail adresinizi verebilmeniz mümkün mü?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.