Şimdi Ara

Full HD TV'ler Ne Kadar Gerekli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Full HD TV'ler Ne Kadar Gerekli ?

    Yapılan araştırmalar sonucu şu an kullanılan yayın platformları önümüzdeki 10 yıla kadar bırakın Full HD'yi tam anlamıyla vermeyi HD Ready yayına bile geçemeyecek peki ozaman neden FULL HD?

    Teknoloji ağacı gün geçmiyorki yeni bir meyve vermesin her sene alınan cihazlar bir sonraki yıl neredeyse hiçbir işe yaramayacakmış gibi gösterilmekte ve o şekilde donanımları değiştirilmekte örneğin 2007 yılında üretilen bir plazma tv kontrast değeri olarak 3000:1 olarak verilirken 2008 yılında bu oran 30.000:1 oranında değişmekte neden bu kadar fark var ?

    Aslında teknoloji bu kadar hızlı ilerlememekte fakat üretici firmalar ürettikleri cihazlarda değişik şekillerde ölçülebilen değerler ortaya çıkararak ürettikleri cihazları ön plana çıkararak pazarda büyük pay kapmaya çalışıyorlar. Bu durumun ciddi anlamda açığa çıkmasıyla birlikte dünya tüketicileri koruma kurumları tarafından bir çok dava açılmış durumda.

    Acı gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

    Firmaların buradaki asıl amacı bantlardaki üretim adet sayısını birşekilde artış göstermesini sağlayarak teknolojiyi ucuzlatıp daha fazla para kazanmak. Gelelim HD Ready mi ? Yoksa Full HD mi? Sorusuna
    ÜLKEMİZDE KULLANMAKTA OLDUĞUMUZ YAYINLAR, ÇEŞİTLİ MEDYA OYNATICILARI VE DESTEKLEDİĞİ SİNYALLER

    * UYDU SEÇENEKLERİ ( DSMART ,FREE TV , DİGİTÜRK DİĞER UYDU SİSTEMLERİ)

    Yukarıda isimleri yazılı platformlarda şu an genel anlamda izlemiş olduğumuz yayın kalitesi 800 x 600 ve 1024 x 768 çözünürlükte verilmekte sadece digitürk HD PLUS aboneleri 1280 x 768 yayın seyredebilmekteler

    * KABLO TV

    Ülkemizin şu an en yaygın kullanılmakta olan kablo tv uygulamsından aldığınız sinyal 640 x 480 lik bir ekran ihtiyacı gerektirmekte


    * DVD,VCD,DİVX

    Dünyada ve ülkemizde en yaygın şekilde kullanılan ek medyalardır ve çözünürlük ihtiyaçları 640 x 480 , 800 x 600 , 1024 x 768 dir.


    * BLURAY

    Dünyada yeni yeni tanıtımı yapılan ve az miktarda üretilen medya şu an yeterli yatırım ve kaynak olmadığından dolayı hem oynatıcıları hemde medyası pahalı olan bir kaynaktır. Gereksinimleri 1024 x 768 , 1280 x 768 ,1366 x 768 , 1920 x 1080 çözünürlüklerdir


    * PC

    PC için yapılmış ekran kartlarında genel anlamda kabul görülen çözünürlük 1024 x 768 ve 1280 x 768 dir

    HD READY Türkçe kelime anlamı yüksek tanımlama başlangıcı yani 576p ve i ( 1024 x 768 ) çözünürlüklü tv lerden başlayıp 720p ve i'ye ( 1.280 x 768 ) destekleyen görüntü teknolojisi.

    FULL HD Türkçe kelime anlamı tam yüksek tanımlama 1080i ve p ( 1920 x 1080 ) çözünürlüğün desteklediği görüntü formatı. Yukarıdaki kaynaklardan çıkarmamız gereken açık ve net sonuş şudur . Bir televizyon almaya gittiğinizde plazma tv olsun lcd tv olsun ihtiyacınız olan en yüksek çözünürlük 1366 x 768 dir. Fakat genel anlamda bakıldığında ortalama 1024 x 768 lik bir ekran şuan için ve önümüzdeki 10 sene için en iyi sonuç verecek ekran seçimidir. Yani Full HD bir televizyon için ödemiş olduğunuz ek rakamlar hem cebinize hemde 2 veya 3 kat downscale yapacağı için gözünüze zarar (düşük kaliteli görüntü ) verecektir.

    Not : Bir plazma veya lcd televizyonun nekadarlık bir sinyali karşıladığını öğrenmek için alcağınız ekranın yatay çözünürlüğünü 1.7775 rakamına bölmeniz size netcevabı verecektir

    Örnek : 1024 x 768 lik bir tv yatay olanı ilk söylenen rakamdır 1024 : 1.7775 = 576 dır. Buda demektirki aldığınız tv 576 satır sinyal taramsını en iyi şekilde desteklemektedir.







  • Playstation3 oynamak için güzel oluyor yoksa tabii ki tv yayınlar için çok gereksiz.
  • Ben TV izleyen birisi değilim. Geri kalan hemen tüm TV kullanmalarımda 1080p kullanıyorum. O yüzden bence gerekli. Acı gerçek falan da yok ortada.
  • şu anda bu mesajımı 1080p hdtv den yazıyorum. zannedersem çok gerekli
  • bence kesinlikle gerekli arkadaşlar. zaten hayatımızda zamanımızın çoğunu çalışarak geçiriyoruz haliyle eve gelip tv açma zamanımız kısıtlanıyor açsakta zaten düzgün bir yayını bırakın program bile karşımıza çıkmıyor. haliyle bizlerde gidip film dizi filan alıyoruz e para veripte bişeyler izliyorsak kalite isteriz dimi ama
  • Bu arz talep meselesi gibi bisey. Eger film izleyen , ps3 sahibi birisi icin FHD lazim. Ama benim gibi normal bir receiver la yalniz sd yayin alan birisi icin gereksiz ben FHD aldim ama su anda hic bir ise yaramiyor. Bende FHD ozelligini tam kullanmak icin HD bir receiver, PS3 ve DVD ve Blue ray olayina giriyorum. Gordugunuz gibi firmalarin ihtiyac olmasada cikarttiklari teknolojinin amaci farkli yayin yok ama FHD ozelligine uygun equipmentlar mevcut. Yeni ozellikler yeni urunleri sattiriyor.
  • Arkadaşların dediği gibi ihtiyaca göre değişir.

    Bilgisayar, PS3 falan bağlamayacaksanız full hd'ye gerek yok.

    Ama ben bilgisayar monitörü olarak kullanmak amacında olduğum için çözünürlük benim için önemliydi internette rahat dolanmak için falan. Bu sebeple full hd tercih ettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir itirafta bulunayim ben FHD LCD kurulunca ilk bakista icimden 3800 ü bunami verdim dedim sonra kuran elemana bu nasil olur dedim cocuk abi bunlar boyle dedi Allahtan scart kablo kötüydü renk ayarlari yeniden yapildi anten kablosu cok uzundu 10 metreye indi goruntu duzeldi ama beni en cok mutlu eden iste budur dedigim bilgisayari HDMI ile tv ye baglayinca 1920 ye 1080 cozunurlukte 40'' bir ekranimin olmasiydi ve istedigim hersey karsimdaydi.


    quote:

    Orjinalden alıntı: afacan1984

    Arkadaşların dediği gibi ihtiyaca göre değişir.

    Bilgisayar, PS3 falan bağlamayacaksanız full hd'ye gerek yok.

    Ama ben bilgisayar monitörü olarak kullanmak amacında olduğum için çözünürlük benim için önemliydi internette rahat dolanmak için falan. Bu sebeple full hd tercih ettim.




  • Üst konu olan listeden :

    - Full HD'ye Gerek Yok(muş)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.