Şimdi Ara

Full Frame ya da APS-C Sensörlü DSLR hangisini önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
7.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, ben Pentax K-5 alma arefesindeyim. Fakat aklımdan full frame bir makine almak da geçiyor. Eğer bu konuda fikir verebilecek olan varsa çok mutlu olurum. Neden full frame alınmalı veya hangi ihtiyaca göre alınmalı?

Teşekkür ederim.

Full Frame ya da  APS-C Sensörlü DSLR hangisini önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 4 Mayıs 2011; 23:43:15 >

• Hobi için uğraşacaksanız Fotoğraf işi ile ilgili bence FF almak zorlar. Lensleri filanda DX lere göre çok pahalı... FF ler daha çok bu işten para kazanan kişiler için bence
  • Para varsa alın hocam fullframe
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasskabal

Hobi için uğraşacaksanız Fotoğraf işi ile ilgili bence FF almak zorlar. Lensleri filanda DX lere göre çok pahalı... FF ler daha çok bu işten para kazanan kişiler için bence

Dileğim FF makine ile iyi bir genel amaçlı lens alıp kullanmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oricin

quote:

Hobi için uğraşacaksanız Fotoğraf işi ile ilgili bence FF almak zorlar. Lensleri filanda DX lere göre çok pahalı... FF ler daha çok bu işten para kazanan kişiler için bence

Hocam K-5 al gitsin derim
    Ayrıca genel amaçlı kullanım lensi diye bir şey yok bence...
    Lens genel amaç dışında daha çok kalite istiyorsan 3 adet alman lazım.
    birisi portre için diğeri geniş açı manzara ve macro birde norma günlük tak gez ayağına işte...

Özelliklede mantıklı düşünürsek FF Alıp ona tek lens takıp gezmek Çöl Kartalı tabanca ile tek kurşunla gezmeye benzer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasskabal -- 4 Mayıs 2011; 15:27:26 >

• Şimdiden aklına FF girmişse, zaten bir gün elindekini satıp alacaksın.
    O yüzden imkanın varsa baştan FF al gitsin
  • quote:

quote:

quote:

Hocam K-5 al gitsin derim
    Ayrıca genel amaçlı kullanım lensi diye bir şey yok bence...
    Lens genel amaç dışında daha çok kalite istiyorsan 3 adet alman lazım.
    birisi portre için diğeri geniş açı manzara ve macro birde norma günlük tak gez ayağına işte...

Özelliklede mantıklı düşünürsek FF Alıp ona tek lens takıp gezmek Çöl Kartalı tabanca ile tek kurşunla gezmeye benzer

Canon 5D Mark II, Canon 24-70mm ve 70-200mm her derde deva Tabi hesaplamadım ama herhalde 7-8 bin tutar bu

Olmadı 5D Mark II 24-105mm ile tak gez bir set olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abi bütçeye bakıyor birazda. şimdi bende ...ok gibi para olsa dakika düşünmeden gider yalçınlardan basarım Türkiye garantili bir D700 FF alırım. yanına da dediğim gibi amaçları farklı 3 lens bakarım keyfime :) (20binmi tutar artık ne tutarsa)
    Ama şimdi ne yapıyorum bırak yalçınları hayyam dan bile direk değilde yurtdışından ucuz olsun diye makine aldırıyoruz hep kıtkanaat :) ama buda keyifli be öyle her istediğine hemen sahip olunca işin büyüsü kaçıyor böyle sabredip zor elde edince çok daha kıymetli oluyor
  • quote:

Abi bütçeye bakıyor birazda. şimdi bende ...ok gibi para olsa dakika düşünmeden gider yalçınlardan basarım Türkiye garantili bir D700 FF alırım. yanına da dediğim gibi amaçları farklı 3 lens bakarım keyfime :) (20binmi tutar artık ne tutarsa)
    Ama şimdi ne yapıyorum bırak yalçınları hayyam dan bile direk değilde yurtdışından ucuz olsun diye makine aldırıyoruz hep kıtkanaat :) ama buda keyifli be öyle her istediğine hemen sahip olunca işin büyüsü kaçıyor böyle sabredip zor elde edince çok daha kıymetli oluyor

Kesinlikle doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

quote:

Abi bütçeye bakıyor birazda. şimdi bende ...ok gibi para olsa dakika düşünmeden gider yalçınlardan basarım Türkiye garantili bir D700 FF alırım. yanına da dediğim gibi amaçları farklı 3 lens bakarım keyfime :) (20binmi tutar artık ne tutarsa)

Kesinlikle doğru

Ayrıca şöyle düşünüyorum. başlangıçta normal digitallerden aldığımda süper diyordum kullana kullana artık tatmin olmamaya başladım. Ve gittim DSLR Like aldım ayarlardı filan iyice pekiştirdim compact tan sonra like çok zevk verdi. sonra baktım artık beni like filanda kesmez oldu dedim DSLR işine girişmem lazım. Gittim Giriş seviye KX aldım 1,5 2 seneye yakın kullandım ve lens değiştirme olsun tam olarak fotoğraf ayarlarını kavrama olsun çok şey öğrendim artık dedim bunun iyisi olamaz :P sonra baktım KX de kesmedi beni ve Orta segment sınıfa geçmem gerektiğine karar verdim. Şimdi D7000 Bekliyorum :) artık orta segmentten sonrasını düşünmüyorum şimdilik

Böyle adım adım gitmek keyifli oluyor. Birden basamağın en tepesine çıkarsan düşüş çok sert olur
    Yani girişi ortayı atlayıp direk en üst seviyeden oyuna başlarsan zorlanırsın bence. Bu Fotoğraf işi öyle en iyi makineyi ve en iyi lensi alayım takayım kolum dünyanın en güzel fotolarını çekeyim. Yok böyle bir şey :)
    Digital Rev videosu vardı bir tane. Kai tipitipi :) hiç fotoğraf makinesinden alnlamayan bir hatunun eline D3 veriyordu kız akşama kadar foto çekti en sonunda çektiği fotoları görsen sanki compact makine ile çekmiş dersin :)

Mesela ( koptum bu arada ) Benim kuzen var panasonicin şu en iyi compact olan makinesini aldı paso foto çekiyor hep bulanık çıkıyoruz dedim ver şunu bana bi bakayım. Dedi hep bulanık çekiyor anlamadım gitti... Baktım makinede ayarları manuele almışlar f5.0 da perde hızıda 1/8 de kalmış iç mekanda paso bulanık çekip duruyor. aldım f2.8'e çektim 1/50 yaptım dedim şimdi çek verdim makineyi çatır çatır kareler çekti dedi nasıl yaptın :) dedim bir iki ayarını bozmuşsun sen bunu böyle kullan hiç elleme

Sonsöz olarak bence FF alma hadi girişi geçte bari orta seviye bir makine al iyice pekiş derim...

Saygılar.

Diye düşünüyorum ben

• Para sorun değilse en iyisini almanın zararı yok bence.
    K-5 + 3-4 lens yerine 5DMarkII + 24-105 tercih ederim.
  • "Olmadı 5D Mark II 24-105mm ile tak gez bir set olur. "

Satın almak istediğim de bu set işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 5 Mayıs 2011; 19:17:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Para sorun değilse en iyisini almanın zararı yok bence.

Tam da bu tercihteyim aslında. Bir yıldır Pentax K-x kullanıyordum. Sattım. Şimdi paraya kıyıp FF (Canon EOS 5D Mark ii) mi ASP-C (Pentax K-5) mi alayım, karar veremedim bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 4 Mayıs 2011; 21:32:18 >
  • quote:

"Olmadı 5D Mark II 24-105mm ile tak gez bir set olur. "

Satın almak istediğim de istediğim de bu set işte.

Abi ben daha yazmıyorum :D bu nasıl bir kararsızlıktır yahu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Para sorun değilse en iyisini almanın zararı yok bence.

Tam da bu tercihteyim aslında. Bir yıldır Pentax K-x kullanıyordum. Sattım. Şimdi paraya kıyıp FF (Canon EOS 5D Mark ii) mi ASP-C (Pentax K-5) mi alayım, karar veremedim bir türlü.

bütçe meselesi, eğer birşeylerden kısmadan alıp gönül rahatlığı ile kullancaksan FF almakta da bir sorun yok. tamamen bireysel bir tercih, ben alamam mesela. makinaya 10.000 lira verdim desem hanım beni kesin boşar :)
  • @ oricin ,
    Aşağıda verdiğim linkte çok güzel bilgiler var bir göz atmanız iyi olur.
    http://forum.donanimhaber.com/m_48516379/tm.htm
    Maddi sorun olmadığına göre sizin için benimde sıkıntı duyduğum bir sorunu konu edeyim. Genel kullanım amaçlı lens istediğinize göre bu makina biraz gezi amaçlı tak-gez için kullanılacak gibi geldi bana. Burada sorun makinanın ağırlığı ve büyüklüğü. Gövde bataryasız 810 grm. battery grip+şarjlı AA piller+ battery=1.100 gr. + Almayı düşündüğünüz Canon EF 24-105mm f/4L IS USM (670 gr.) Toplam 1.770 kg. ağırlığı boynunuzda taşıyacaksınız. Bu ağırlık bir süre sonra özellikle sıcak havada 1 tonluk ağırlık gibi oluyor. Diğer taraftan mangal kadar bir fotograf makinası bazen insanları ürkütüyor ve tedirgin ediyor. Özellikle bizim gibi rutubetten nem kapan ve gittikçede kapanan toplumlarda. Kısaca çok rahat gezemiyorsunuz. Tabi diğer ekipmanları da taşıyacak bir çanta ağırlığını ve gerektiğinde bu gövde ve lensi belki flaş ağırlığını taşıyacak rüzgardan etkilenmeyen kaliteli bir tripotu da hesaba dahil edin.
    Şahsen benim Canon 40D+lensler 4 Adet- BatteryGrip +Yedek piller +filtreler+ Slix U212 Deluxe Tripot+flaş Çantalar 2Ad. toplam 4.560 gr. ağırlık beni yıldırdı açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 5 Mayıs 2011; 14:56:19 >

• Eger parasal acidan sorun yoksa ve genel amacli fotolar cekilecekse FF olarak leica M9+35mm f1.4 summilux'de uygun bir secenek, agirligi 1kg'dan az olur.

Benim alma kriterlerimden biriydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@ oricin ,
    Maddi sorun olmadığına göre sizin için benimde sıkıntı duyduğum bir sorunu konu edeyim. Genel kullanım amaçlı lens istediğinize göre bu makina biraz gezi amaçlı tak-gez için kullanılacak gibi geldi bana. Burada sorun makinanın ağırlığı ve büyüklüğü. Gövde bataryasız 810 grm. battery grip+şarjlı AA piller+ battery=1.100 gr. + Almayı düşündüğünüz Canon EF 24-105mm f/4L IS USM (670 gr.) Toplam 1.770 kg. ağırlığı boynunuzda taşıyacaksınız. Bu ağırlık bir süre sonra özellikle sıcak havada 1 tonluk ağırlık gibi oluyor. Diğer taraftan mangal kadar bir fotograf makinası bazen insanları ürkütüyor ve tedirgin ediyor. Özellikle bizim gibi rutubetten nem kapan ve gittikçede kapanan toplumlarda. Kısaca çok rahat gezemiyorsunuz. Tabi diğer ekipmanları da taşıyacak bir çanta ağırlığını ve gerektiğinde bu gövde ve lensi belki flaş ağırlığını taşıyacak rüzgardan etkilenmeyen kaliteli bir tripotu da hesaba dahil edin.
    Şahsen benim Canon 40D+lensler 4 Adet- BatteryGrip +Yedek piller +filtreler+ Slix U212 Deluxe Tripot+flaş Çantalar 2Ad. toplam 4.560 gr. ağırlık beni yıldırdı açıkçası.

Çok güzel yazmışsın abi aynen katılıyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@ oricin ,

Çok güzel yazmışsın abi aynen katılıyorum

@oricin

Bu arada bütçe ne kadar yazmamışsınız bir yazarsan çok daha iyi olacak yoksa bütçe sınırsız dedinmi 20bin liraya leica al daha iyi tabiki :)

• ff makinaların gövdelerini büyük ve ağır yapmak zorundalarmı?

standart ebattaki makinalara'da ff sensör koyabilirler.ön planda marka dslr üreticilerine duyurulur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.