Şimdi Ara

Fukuşima'daki nükleer sızıntıya robotlar bile dayanamadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
1
Favori
3.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fukuşima'daki nükleer sızıntıya robotlar bile dayanamadı
    2011'de, Japonya'nın Tohoku bölgesinde gerçekleşen depremin sonuçları maalesef çok ağır olmuştu. Tarihin kaydedilen en büyük depremlerinden birisi olan Japonya depremi 10 metre yüksekliğinde dev bir tsunamiyi tetiklemiş ve bu tsunami de Fukuşima'daki nükleer santrali vurmuştu. Tohoku merkezli bu büyük deprem sonucu 19,000 insan hayatını kaybederken yaklaşık 160,000 insan da evlerinden ve işlerinden mahrum kalmışlardı.

Nükleer sızıntının ardından 5 yıl geçmesine rağmen Japonya hala tehlikeli radyoaktif suları ve erimiş nükleer atıkları temizlemenin yolunu bulamadı. Son olarak atıkları bölgeden uzaklaştırmak için gönderilen, Japonya'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı robotlar da radyoaktif sızıntılar nedeniyle çalışamaz hale geldiler. İlk kez Ocak ayında bölgeye yerleştirilen robotların üretimi için Tepco(Tokyo Elektrik Güç Şirketi) yıllarını harcamış olsa da maalesef bu düşünce de sonuç veremedi.

Tepco yetkilisi Naohira Masuda bölgedeki radyasyonun çok yüksek olmasından kaynaklı olarak artan sıcaklık seviyesinin robotun kablo sistemini erittiğini açıkladı. Robotlar nükleer kalıntıların yerlerini belirmek ve bölgeden uzaklaştırmak için kullanılabilecek en güvenli yol gibi görünüyor olsalar da son gelişmeler bu yolun da, en azından yakın zaman için, pek verimli olmayacağını gösterdi.

Radyoaktif maddeler Amerika'ya bile ulaşmıştı

Fukuşima'daki nükleer kalıntıların şu an için yalnızca yüzde 10'u belirlenebildi. Geçtiğimiz Aralık ayında santralin Pasifik Okyanusu'na küçük miktarlarda da olsa hala radyoaktif madde bırakmaya devam ettiğinin tespit edilmesi bu işleme devam etmeyi de zorlaştırıyor. Fukuşima'dan yayılan bu radyasyonlar geçtiğimiz Aralık ayında Amerika kıtasına bile ulaşmışlardı.

Santralin etrafına "buz duvarı" örüldü

Santralden yayılan radyasyonlar yer altı sularıyla birlikte Pasifik Okyanusu'na dağılıyorlar. Bu nedenle Tepco, öncelikle radyasyonun okyanusa dağılmasını engellemek istiyor. Reuters'dan eski nükleer mühendis Artic Gunderson da radyasyonun okyanusa dağılmasını sağlayan bu yolun kesilmesiyle çok büyük bir adım atılacağını söylüyor.

Tepco'nun bu probleme karşı en büyük çözüm planıysa santralin etrafına bir "buz duvarı" örmekti. İlk kez 2013 yılında önerilen bu yaklaşım nihayet geçtiğimiz Şubat ayında tamamlandı.Tepco şimdi bu duvarın içerisine su pompalamaya başlayacak.

Tabii ki bu yalnızca zararın etrafını kapatacak. Bölgedeki radyoaktif maddeler uzaklaştırılmadığı sürece Japonya bu problemden daha çok çekecekmiş gibi görünüyor. Santralin içine erişmenin inanılmaz zor olduğunu söyleyen Tepco yetkilisi Naohira Masuda da, önlerindeki en büyük engelin yüksek miktardaki radyasyon olduğunu belirtiyor.

• Birde türkiyeye nükleer santral yapmaya çalışıyorlar, daha maden ocakları bile denetlenmiyorken nükleer santral türkiyenin bitişi olur. Ne varsa yenilenebilir enerjide var. Bu işi japon bile eline yüzüne bulaştırmış.

Ayrıca yap işlet devret mantığı bu santrallerde işe yaramaz. Özel şirket yine ürettiği elektriği parayla satacak. Elektrik kablo ile ülkeler arası bile transfer ediliyorken neden bu santrali ile ülkemizi mahvedelim.Elektriğin milliyeti yerlisi olmaz.Tek fark tehlikenin kucağına oturmaktır.
    Şaka mısınız yahu ? Reaktöre hasar veren şey deprem değil, depremden sonra gelen tsunamiydi. Depremin magnitüdü 9'du hatırlatmak lazım. Tsunamiden korunmanın bir yolunu bilmiyorum ben, varsa buyrun söyleyin. Dalgalar gelip reaktör soğutucularını besleyen dizel jeneratörleri paramparça edene kadar bir sorun yoktu.
  • Birde türkiyeye nükleer santral yapmaya çalışıyorlar, daha maden ocakları bile denetlenmiyorken nükleer santral türkiyenin bitişi olur. Ne varsa yenilenebilir enerjide var. Bu işi japon bile eline yüzüne bulaştırmış.

Ayrıca yap işlet devret mantığı bu santrallerde işe yaramaz. Özel şirket yine ürettiği elektriği parayla satacak. Elektrik kablo ile ülkeler arası bile transfer ediliyorken neden bu santrali ile ülkemizi mahvedelim.Elektriğin milliyeti yerlisi olmaz.Tek fark tehlikenin kucağına oturmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 12 Mart 2016; 18:56:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ama olan yasaları bile uygulamaktan aciz şu hükümetin nükleer santral gibi tehlikeli bir yapıyı kontrol edebileceğini hiç sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 12 Mart 2016; 17:49:03 >
  • Şaka mısınız yahu ? Reaktöre hasar veren şey deprem değil, depremden sonra gelen tsunamiydi. Depremin magnitüdü 9'du hatırlatmak lazım. Tsunamiden korunmanın bir yolunu bilmiyorum ben, varsa buyrun söyleyin. Dalgalar gelip reaktör soğutucularını besleyen dizel jeneratörleri paramparça edene kadar bir sorun yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 12 Mart 2016; 18:00:10 >
  • Türkiyede yapılacak santraller tabikide ülkenin coğrafi koşulları dikkate akınarak en son gelişmiş teknolojiler ile yapılacak yıl olmuş 2016 hala bunu anlamayanlar var. Ayrıca gerekli personel için eğitim çoktan başladı yurtdışındaki üniversitelerde.

• quote:

Nükleer santraldeki radyoaktif madde sızıntıları sonucu 19,000 insan hayatını kaybederken yaklaşık 160,000 insan da evlerinden ve işlerinden mahrum kalmışlardı

19000 kisi sizintidan dolayi degil ,deprem ve sonrasindaki tsunamiden dolayi hayatini kaybetti.uydurmayalim ,haberleri duzgun cevirelim.

Orijinalden alıntı: mk2kill

quote:

Nükleer santraldeki radyoaktif madde sızıntıları sonucu 19,000 insan hayatını kaybederken yaklaşık 160,000 insan da evlerinden ve işlerinden mahrum kalmışlardı
    19000 kisi sizintidan dolayi degil ,deprem ve sonrasindaki tsunamiden dolayi hayatini kaybetti.uydurmayalim ,haberleri duzgun cevirelim.

düzelttim, uyarı için teşekkürler :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lumiafanx920

Birde türkiyeye nükleer santral yapmaya çalışıyorlar, daha maden ocakları bile denetlenmiyorken nükleer santral türkiyenin bitişi olur. Ne varsa yenilenebilir enerjide var. Bu işi japon bile eline yüzüne bulaştırmış.

bak sen şu küçük enişteye

ne hikmetse ermenistan bile eline yüzüne bulaştırmıyorken japonya bulaştırmış vay beeeee bu japonlar hiçmiş

• kaza tsunamiden dolayı gerçekleşti ama burası da türkiye yani. her yıl maden ocaklarında avrupada'da en son 1800'lerde olan kazalar oluyor. ben şahsen türkiye'de bu tür bir işin olmasını güvenli bulmuyorum.

• quote:

Birde türkiyeye nükleer santral yapmaya çalışıyorlar, daha maden ocakları bile denetlenmiyorken nükleer santral türkiyenin bitişi olur. Ne varsa yenilenebilir enerjide var. Bu işi japon bile eline yüzüne bulaştırmış.

Yenilebilir enerji ilemi sanayi kalkınacak. Bane gelişmiş bir ülke göster sadece yenilebilir enerji ile sanayi devi olmuş. Almanya fransa yenilebilir enerji ilemi sanayisindeki enerji açlığını giderebilmiş.

• quote:

Eline yüzüne bulaştırmış derken? 9 şiddetindeki depremden bahsediyoruz burada.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1ses1

quote:

Yenilebilir enerji ilemi sanayi kalkınacak. Bane gelişmiş bir ülke göster sadece yenilebilir enerji ile sanayi devi olmuş. Almanya fransa yenilebilir enerji ilemi sanayisindeki enerji açlığını giderebilmiş.

yenilebilir enerji

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

Şaka mısınız yahu ? Reaktöre hasar veren şey deprem değil, depremden sonra gelen tsunamiydi. Depremin magnitüdü 9'du hatırlatmak lazım. Tsunamiden korunmanın bir yolunu bilmiyorum ben, varsa buyrun söyleyin. Dalgalar gelip reaktör soğutucularını besleyen dizel jeneratörleri paramparça edene kadar bir sorun yoktu.

kardeş yazdığımı düzgün okursan ülkemize en azından bu yozlaşmış hükümet döneminde neden nükleer santral yapılmaması gerektiğini anlattığımı anlarsın.

Biraz araştırma yap lütfen. Maden ocakları ile nükleer santrali nasıl bir tutabiliyorsun. Anlaşma şartlarını; işletme, güvenlik , bakım ve kontrol düzenini incele. Okuduğunda zaten anlayacaksın. Elimizde patlar, beceremeyiz, çevreyi kirletir gibi mantık dışı, bilgi cahilliği fışkıran cümleleri görmekten üstüne insanların böyle yorumlara + vermesinden gına geldi. Hükümet eleştiriliyorsa kesin doğrudur mantığı hakim olmaya başladı bazı kesimden insanlara ki bu insanlar cahilliğe savaş açması gerekenlerdir.
    Nükleer santrali olmayıp ta yenilenebilir enerji kaynağı kullanan ülke yok.Önce enerji ihtiyacını karşılamak için dışa bağımlılıktan kendini kurtar sonra yenilenebilir enerjiye geçersin.
    Şuan ki sistemde yap,işlet,devret mantığı olduğundan uzun vadede getirisi olan bir yatırımı aklı başında hiçbir insan yapmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

kardeş yazdığımı düzgün okursan ülkemize en azından bu yozlaşmış hükümet döneminde neden nükleer santral yapılmaması gerektiğini anlattığımı anlarsın.

Kim yapacak peki.

fıtratında var deyip geçiştirirler
    yani bizde sorun olmaz
    hatta o bölge insanı ilk seçimde onu yapıp ,yakınlarını ve doğayı mahvedenlere oy vererek ödüllendirir

Bazı işler insanları yıpratır,sakat bırakır, öldürür.

Her canlı ölümü tadacaktır , biz ölümü farklı farklı adlandırıyoruz.

Mesela şuanda Dünya Suriye deki savaşı destekliyor ve mülteciler ÖLDÜRÜLÜYOR ama bu işinde fıtratında bu var.

Eğer ki onlar YAHUDİ olsaydı bu iş yine olmaz diyemezdik ! sadece sayısı çok çok çok az olurdu.

• 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Sen türkiyeye yapılacak santralin devlet bütçesi ile mi yapılacağını sanıyorsun. Özel şirket yapıp ürettiğini yine parayla satacak. uyanın artık.

Lütfen şuna da baksınlar ,

TC. DEVLETİ SON 5 yılda kaç sığınmacıya güvenli ortam sağlamış , kaç kişiyi denizden (sınırlarda)kurtarmış ve sağlık hizmeti vermiş.

kaç milyar dolar harcanıp , hangi imkanlar sunulmuş...

Buna karşılık TÜM DÜNYA rakamları nedir!!!!!???

Çoğu avrupa ülkesinin doğum oranı kadar mülteci bebeği ülkemizde daha güvenli bir ortamda gözleri dünyaya açtı.

Ülkemiz kimseyi din/dil/ırk/eğitim seviyesi olarak ayırmadı .... hatta ZİYNET EŞYALARINA el koymadı...

1 kişi ölünce hemen hükümet suçlu politikası çok tutmaz, sadece sağlık hizmeti için yapılan yatırımlara bakmak yeter.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.