Şimdi Ara

NASA’nın teknolojisi, deprem enkazı altında sıkışıp kalan kalp atışlarını tespit etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA’nın teknolojisi, deprem enkazı altında sıkışıp kalan kalp atışlarını tespit etti
    Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin etkileri sürerken bölge halkının yaraları sarılmaya devam ediyor. Büyük bir yıkıma neden olan ve binlerce binanın yıkıldığı deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinde son teknoloji ürünler de kullanıldı. Bunlardan bir tanesi de NASA’nın FINDER ekipmanı.



    FINDER, mikrodalgalar kullanıyor



    NASA'nın afet yardım ekipleri, depremden en çok etkilenen Türkiye'de, vücudun temel yaşam fonksiyonlarından kaynaklanan en küçük hareketlerini tespit etmek için "FINDER" ekipmanı kullandı. FINDER, kalp atışlarını ve solunumlarını uzaktan tespit ederek enkaz altında veya çığda hayatta kalanları bulmak için mikrodalga radar sensörleri kullanıyor.



    Ayrıca Bkz.Deprem bölgesine ne kadar mobil baz istasyonu kuruldu?



    NASA’nın FINDER ekipmanının geçtiğimiz hafta sonu Türkiye’ye gönderildiği ifade ediliyor. Bununla birlikte 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremden bu yana ölü sayısı 38 bini geçmiş durumda.



    NASA’nın teknolojisi, deprem enkazı altında sıkışıp kalan kalp atışlarını tespit etti
    Öte yandan FINDER, ilk olarak 2010 yılında Haiti'de meydana gelen korkunç depremin ardından, NASA'nın California'daki Jet Propulsion Laboratuvarı'ndan bir ekip, tarafından geliştirildi. NASA Başkanı Bill Nelson “NASA'nın kalbi ve aklı, Türkiye ve Suriye'deki depremlerden etkilenenlerle birlikte. NASA, gökyüzündeki gözümüzdür ve uzman ekiplerimiz, dünya gözlem filomuzdan yerdeki ilk müdahale ekiplerine değerli bilgiler sağlamak için çok çalışıyor.” dedi. Ek olarak cihazın ilk olarak 2015 yılındaki Nepal depreminin ardından gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarında kullanıldığını da belirtelim.









  • Mars ne me lazım diyenlere duyrulur.
  • Bu cihazı hatay da Çinli arama kurtarma ekiplerin de aktif olarak kullandık, değerinin 750-800bin TL olduğunu söylemişti
  • Tüm ekiplerin sahip olması gerek bir cihaz.

  • afet ülkesiyiz = isini yapmayan adamlar bizim ülkede cok
  • Bu cihazların daha fazla olması dileğiyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.