Selamlar, Yaklaşık 4-5 sene önce aldığım laptopımla ilgili bir problemim var. 1 ay önce pc ye msnden bir virüs girmişti, birtürlü temizleyememiştim. Daha sonra kaspersky yükledim virüsü sildi ama başka virüsler orataya çıktı. Neyse ben internette gezinirken bi virüsle ilgili temizleme dokümanı bulmuştum. Registry den bazı şeyleri değiştirtiyodu onları yaptım pc düzeldi ama registry den değiştirilen şeyleri tekrar eski haline getirirken services.exe de yanlışlık yaptım ya da sildim registry den. Olan o zaman oldu. Laptop ın açılışına şifre komuştum. Şu anda windows yükleniyor sonra şifre sorma ekranı geliyor, şifreyi yazıyorum oturum açılıyor diyor desktop gelmeden hemen ayarlarınız kaydediliyor diyor ve şifre sorma ekrarnına geri geliyor. sanırım bu services.exe ile ilgili problemden oluyor.
Ayrı laptıopa daha önceden kendi içinde gelen orjinal xp cd si ile format atabilmiştim. Şu anda o cd yi bulamıyorum. Başka bir windows cd si takıp ondan boot etmeyi deniyorum ama etmiyor. Biosada giremiyorum. Startup da "system bios shadowed" diyor. Sanırım biosu gizlemişler girilmesin diye. Daha önceden biosa girip girmediğimi hatırlamıyorum. Zaten cd romuda eskidiği için çok nazlı okuyor cdleri.
Teknik servisiyle görüştüm sorun tespiti için 80 ytl istiyolar sanırım oraya işim kalırsa 200 ytl gibi bi fiyat çıkartıcaklar. Açılışta f8 le gelen seçeneklerden hepsi ile açmayı denedim olmuyor. Komut istemiyle açmayı denedim dos a girmek için onada girmiyor. Tıkandım kaldım.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler şimdiden.
Servise o kadar para bayılmak istemiyorsanız eliniz de yatkınsa laptopu açıp bios pilini çıkarıp rom'un sıfırlanmasını deneyebilirsiniz, bilmiyorum ama dizüstülerde de bios pili olsa gerek.
elim yatkın zaten daha öncede ekran kartı fanını deflarca çıkartıp temizledim. Bios pilini çıkartmayı denicem başka bir önerisi olan varsa sevinirim.
arkadaşlar aklına başka bişey gelen yokmu o kadar para vermekten kurtarıcaksınız beni
F1, F2 gibi bazı tuşlarla gizlenmiş BIOS'lara girilebiliyor. Bi deneyin isterseniz. Bazı anakartlar Insert tuşuna basılı tutularak açıldığında BIOS'u bir seferliğine resetlenmiş olarak da açabiliyor. Bunu da denemekte yarar var.