Şimdi Ara

FujiFilm S1800 Almaya Değer mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    • 12 megapiksel çözünürlük
    • 18x optik zum lens (28mm - 504mm)
    • Tek tuşla YouTube'a video yükleme
    • 3 inç LCD ekran
    • Elektronik vizör
    • Sensör kaydırmalı mekanik görüntü sabitleme sistemi
    • 720p HD kalitesinde video kayıt
    • 4 adet AA tip pil ile çalışabilme

özellikleri bu.Fiyatı 400 TL.Sizce yeni başlayan birisine ideal mi ?

• Öncelikle bas-çek makine gibi kullanmayacaksanız bence fiyatına göre çok iyi ürün. Manuel modda çok iyi işler çıkarabilirsiniz. Ancak makine otomatik modda saçmalıyor.
  • Bu cihaz çok daha ucuza bulunabilir, benimde severek kullandığım bir makineydi zamanında, tavsiye ederim.
  • Bence daha ucuz bişey bakın 2. el olabilir mesela çünkü bir süre sonra bu sizi kesmiycek ve dslr almak istiyeceksiniz. Bunu satarken zararınız az olsun
  • biraz maddi sıkıntı var. Bu makinenin hem fiyatı uygun hem manuel ayarı olduğundan hoşuma gitti.
  • ürünü kullanıyorum ben tavsiye etmem açıkcası.Tuş yerleşimi oldukça kötü,fotoğraf çekerken yanlış bir fonksiyona basmanız muhtemel.Resim kalitesi orta seviye.Muhakkak fotoğraf düzenleme programı bilmeniz gerekiyor ki çektiğiniz resimleri bakılası hale getirebilesiniz.
  • bende bu makinanın s1500 modeli vardı,memnun kalmadım.bunun yerine 2. el dslr bile ondan 10 kat kaliteli iş yapar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bextu

bende bu makinanın s1500 modeli vardı,memnun kalmadım.bunun yerine 2. el dslr bile ondan 10 kat kaliteli iş yapar

ilk çıkan dslr bile olsa bu makineyi 6 ya katlar
    bi kere iso performansı berbat
    iso 100 de bile kumlanma var
    netleme yavaş
    hele oda içinde, az ışıkta netleme yıllar alıyor
    gün ışığında ise bi nebze ama gene tatmin edici değil
    otomatik mod isoyu 800e basıyo, foto kalitesini düşürüyo, adeta çamur
    ben s1500 aldım büyük hevesle, büyük bi hevesle de sattım :) aldığım fiyata hemde :)
    300 foto anca çekiyodum en kaliteli şarjlı pille...
    yani al bi dslr ikinci el
    rahat edersin
    zooma falan kanma sakın

• 400 TL'ye bu makina sıfır alınabilir, veya ikinci el eski bir dslr alınabilir. başlangıç seviyesinde ne kullandığınızın pek bir önemi yok açıkçası. hobiniz devam ederse makinayı zaten değiştireceğiniz için, bu makine sadece öğrenme amaçlı olacak.

ben bu makinanın iki model üstü olan (ancak bariz farklar içermeyen) s1700 modelini 9 ay kullandım. söylendiği üzere netleme hızı düşük, 400 isoda kumlanmalar vardı (100-200 iso'da bariz kumlanma pek görmedim, hakkını vermem lazım). ancak yine hakkını vermem lazım, s1700 modelinin pil ömrü çok iyi. 4 adet AA pille çalışıyor. sürekli flaşlı çekimde pili her makina yer ama, sürekli neden flaşlı çekim yapasınız tabi.

bir de makro ve süper makro modları tam anlamıyla HA-Rİ-KA. özellikle de süper makro modu. ben bu makine yüzünden makroya merak sardım :) makro modlarında harika bir detay, kalite ve alan derinliği performansı var. burada da netleme çok yavaş ama o kareleri almak için beklemeye değer.

zoom olayına pek kanmayın. onu ancak ufak ufak, kadrajınızı ayarlarken kullanırsınız. hobi olarak fotoğraf çeken fotoğrafçılar "Tele" dediğimiz lenslerden özel olarak almadıkları sürece zoom olayıyla pek ilgilenmezler.

video kaydında fps ve çözünürlük yüksektir, ancak yetersiz ışıkta noise çok olur. 5800'ın mp4 videoları bu makinanın videolarından daha iyi. ayrıca hobi olarak fotoğrafa başlayacak birinin alacağı makinada video özelliği araması pek makbul değildir. (:

s1500 bu serinin eski modellerinden, artık 2xxx 'li modeller var. ben uygun fiyatlı bulursnız onlardan tavsiye ederim. ya da en azından bir s1800.

yanlız F değerlerine ince ayar yapılamıyor malesef. ya 3.1, ya da 6.4 olarak kullanabiliyorsunuz. Nikon ve Canon'un SLR-Like makinelerinde bu ayar MAKARA İLE 0.1-0.2 aralıklarında yapılabilirken Fujide böyle bir aptallık var.

--

sonuç olarak uzun vadeyi düşünüyorsanız ben öğrenmek için tavsiye ederim, ancak 400 TL'ye eski, düşük model bir DSLR alıp kullanmak da öğrenmek açısından oldukça mantıklı. ikinci el olayını bir araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 8 Nisan 2011; 13:34:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.