Şimdi Ara

-Fujifilm S1500fd İso Performansı ve İncelemesi- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
3
Favori
19.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fotograflara Flicker üzerinden link verilince exif bilgileri nedense kayboluyor. Fotograflar bana küçültme dışında ellenmemiş geldi. Netlik keskinlik eğer ellenmediyse fazlasıyla tatmin edici renklerin doydunluğu hariç Belki verilen ayarlardan kaynaklanıyor olabilir, çok tatmin edici, kenar ve köşelerde dikkate alınacak bir detay kaybı yok varil distorsiyonu dışında O da geniş açıda normal. Bence beklenilenin çok üstünde bir makina.....
  • @caves,
    FZ 28 dahil hiçbirinde manuel fokus yoktur ve manuel fokus halkası olan makinalar (Like kategorisinde) çok sınırlı. Eğer manuel fokus istiyorsanız SIFIR makina seçeneğiniz sadece Fuji S9100/S9500 ile sınırlı.... Panasonic FZ 50 de manuel fokusludur ama sensörü nedeniyle öneremem. Veya 2. elde Fuji S6000FD/S6500FD alacaksanız. Bende motorlu zoom makinaları hiç sevmem ama çeşitli nedenlerden imalatçıların işine geliyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: caves

s1500'de manuel focus yok... ben de yeni öğrendim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@netün,
    Fotograflara Flicker üzerinden link verilince exif bilgileri nedense kayboluyor. Fotograflar bana küçültme dışında ellenmemiş geldi. Netlik keskinlik eğer ellenmediyse fazlasıyla tatmin edici renklerin doydunluğu hariç Belki verilen ayarlardan kaynaklanıyor olabilir, çok tatmin edici, kenar ve köşelerde dikkate alınacak bir detay kaybı yok varil distorsiyonu dışında O da geniş açıda normal. Bence beklenilenin çok üstünde bir makina.....

bipekkan
    yok ben oynanmış anlamında sormadım.ıso ayarı ve diğer ayarlar anlamında.bilgi açısından.

Orjinalden alıntı: bipekkan

@netün,

fotoğraflar aynen çekildiği gibi konuldu

exif bilgilerini gireceğim

Manuel focustan kasıt A540ta olduğu gibi sadece tuş takımıyla odak noktasını ileri geri hareket ettirmek..
    maalesef S1500fd de bu özellik mevcut değil

"Manuel focustan kasıt A540ta olduğu gibi sadece tuş takımıyla odak noktasını ileri geri hareket ettirmek..
    maalesef S1500fd de bu özellik mevcut değil "

Evet söylemek istediğm buydu, yoksa netlik halkası değil.. FZ28'de hatta s5800'de bile var bu özellik
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batistuta

Bu fiyattan sanıyorum rakibi yok, ucuz bir dslr bakıyorum, tercih ibresi bu makineye döndü

dslr like demek istedin herhalde

Orjinalden alıntı: bencemil

quote:

Orjinalden alıntı: Batistuta

Bu fiyattan sanıyorum rakibi yok, ucuz bir dslr bakıyorum, tercih ibresi bu makineye döndü

dslr like demek istedin herhalde

Evet :) dslr-like olacak

şuan vizelerle meşgulüm ve uzun süredir foruma giremiyorum

fotoğraf makinası kardeşime ait

fotoğraf makinasından kardeşimin çektiği Konya gezisi fotolarını ve kendimin evde çektiği iso kıyaslama fotolarını sizin ve üyelerin faydalanması için koydum

sadece sizin güvensizliğinize özel olarak memlekete gider gitmez bütün fotoğrafları doğal olarak yükleyeceğim ve size özel pm atacağım

tşk

umarım tatmin olmuşsunuzudur

edit: exif bilgileri fotoğrafların altına eklenmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10_ur -- 21 Mayıs 2009; 3:33:33 >

Orjinalden alıntı: 10_ur

Netün

şuan vizelerle meşgulüm ve uzun süredir foruma giremiyorum

fotoğraf makinası kardeşime ait

fotoğraf makinasından kardeşimin çektiği Konya gezisi fotolarını ve kendimin evde çektiği iso kıyaslama fotolarını sizin ve üyelerin faydalanması için koydum

sadece sizin güvensizliğinize özel olarak memlekete gider gitmez bütün fotoğrafları doğal olarak yükleyeceğim ve size özel pm atacağım

tşk

umarım tatmin olmuşsunuzudur

edit: exif bilgileri fotoğrafların altına eklenmiştir

10_ur
    exif bilgileri benim için önemli değil ben inanıyorum
    s1500 fiyatına göre iyi br makina yeni srl-like makina alacak arkadaşlara sizin fotolardan ekliyorum
    exif bilgileri olmadığından bu makinayamı ait olup olmadığından tereddüt ediyorlar o açıdan.

eklediğim yer
    http://forum.donanimhaber.com/m_31760459/mpage_2/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 21 Mayıs 2009; 9:41:59 >

• anlıyorum-kolay gelsin
  • teknosa'ya s1000 gelmiş, 599 tl...

-Fujifilm S1500fd İso Performansı ve İncelemesi-
    http://www.flickr.com/photos/35274270@N08/3505406614/meta/

dynamic range performansı;
     -Fujifilm S1500fd İso Performansı ve İncelemesi-
    http://www.flickr.com/photos/35274270@N08/3505393732/meta/

• Bu makinaya filtre, parasoley gibi aksesuar takılabiliyor mu?

Geçen sene Canon sx100is kullandım bir sene boyunca ve gerçekten muazzam bir makinaydı martta makinayı sattım, kısa bir süre Kodak 8612is denemem oldu ama o makinadan canondan aldığım performansın yarısını bile alamadım direk elden çıkarttım renk kodeksi,keskinlik,detay vs..berbattı...Aslında Canonu satma amacım giriş seviyesi bir dslr almaktı fakat ben genelde gökyüzü fotoğrafçılığı ile amatör olarak ilgileniyorum ay fotoğrafları,bulut ve manzara çekiyorum aynı zamanda da macro...Dslr alabilirim fakat 18-55 pek işimi görmez objektiflere kafadan 2000 ytl de veremem bu aralar o yüzden ibre yine like makinalara döndü..

Sorum şu; Canon sx100is'de geniş açıda veya telede hiçbir şekilde barrel distorsion veya pichusion distorsion oluşmuyordu aynı zamanda zıt renklerin birleştiği noktalarda genelde fuji makinaların kronik sorunu olan purple-fringing'lere pek rastlamadım yani lens performansından keskinlik dışında memnundum.. S1500'de bu problemler var mı? Netteki birkaç incelemesinde bazı samplelarda bu sorunlardan bahsetmişler ne derece doğru makinayı kullanıyosun sen biraz bilgi verirmisin olumlu isen bu makinayı da GG'den alabilirim fiyaty gayet uygun..

Yoksa iki makina arasındayım bunlar; Panasonic FZ28 (Fotolardaki keskinlik muhteşem) veya eski makinamın yeni versiyonu olan SX110IS..

Saygılar,
    atalayalper

• ebrar pm

atalayalper
    açıkçası makina benim değil; kardeşimin
    dolayısı ile çok derinlere inip detaylı incelemeye gitmedim
    mor saçaklanmalar ve renk sapmaları için fotoları ps ya da benzeri tarzda fotolarda işleyerek ya da gece uzun pozlama çekimlerde keskin ışık kaynaklarının kenarlarında bakarak bulabilirdim
    ama dediğim gibi sadece genel bir incelemeye tabî tuttum
    nette sanırım incelemeler mevcuttur
    geniş açıda ne kadar barrel disturaction verdiği ya da genelde ne kadar mor saçaklanma verdiği, tahminimce sayısal testlerde, grafiklere dökülmüştür..
    şu andan sonra makinayı elime alıp uzun bir süre zarfında detaylıca fotoğrafları incelemem lazım, ama maalesef bu biraz zor gibi gözüküyor
    mesela geçen gün makinanın zoom performansı için çekimler yapmıştım ama bilgisayara atmadan kardeşim silmiş
    ama yine de makinayı elime aldıkça (ki az bir fırsatım oluyor) inceleme fırsatım oldukça değerlendireceğim
    sağlıcakla kal

• bu makine fotozeynepte s1000 diyemi geçiyor 549tl olan ?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.