Şimdi Ara

-Fujifilm S1500fd İso Performansı ve İncelemesi- (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
133
Cevap
3
Favori
19.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç soru hazırladım size.
    Kodak'tan Fuji'ye kesin dönüş yacağım galiba...

Cihazı kapattıktan sonra, bıraktığın ayarlarda bir resim çekmek istediğin zaman cihaz kaç saniyede hazır oluyor ?

kullandığınız piller hangi marka, kaç mAh , ortalama kaç resim çekebiliyorsunuz, kaç saatte şarj olabiliyorlar ?

Odaklanmalar hakkında bilgi verebilir misiniz ?

P,A,S,M modlarında ayarlamalar nasıl oluyor ? Yani P modunda Kodak'taki gibi e.v. ayarlamaları yaparak f ve enstantaneyi cihaz kendisi ayarlıyor mu ? S modunda da e.v. ve enstantane nasıl ayarlanıyor. M modunda ve en önemlisi f ve enstantaneyi nasıl ayarlıyorsun ? Onun haricinde odaklanmaları vs. nasıl kontrol ediyorsun (Makro, flaş tuşu vs. ) ? (MySun sağolsun cevaplamıştı bu soruyu. Kodak haricindeki birçok markada (+/-) tuşuna basarak bu ayarlamalar seçiliyor, tekrar basınca tuşdaki işaretleere göre ayarlamalar yapılıyor. Yine de cevaplarsanız sevinirim. Takıntılı insanım da biraz... )

Teşekkürler cevap için şimdiden.

• sertacaygun,

Cihazı kapatttıkdan sonra hazır olması sadece 1 kaç saniye sürüyo oda objektifin dışarı çıkması sırasında harcadığı süre.

GP 2600 mah kullanıyorum hiç durmadan 300 fotoğraf çekemediğim için tam olarak nekadar gittiğini söyleyemiyicem.

AF oldukça yeterli Özellikle SR AUTO da yüz tanıma özelliğinin yanı sıra sadece makro açıkken 12x de bile çok rahat odaklayabiliyor. çeşitli çerçevelerle odaklanıcak bölümü ayarlıya bilmek gibide bi güzel yanı var. : ) P A S M aynı kodakdaki gibi yani p de ev ayarlanırken f de enstanteyi kendi ayarlıyo bu değişmiyo. s de enstanteyi sen diyaframı makine a da da tamtersi M de hepsini sen ayarlıyorsun.

makine elime geçeli 2,3 gün oluyor şimdilik görüşlerim bunlar keşfettikçe yazarım .
  • Cihazı bir aydır kullanıyorum , ilk 3 gün srauto modunda kullandım , fakat cihaz en güzel ürünlerini manuel ayarlarda veriyor , tavsiyem otomatik modda hemen ayarlarla uğraşmadan çekim yaparım dediğiniz zamanlarda (mesela bir gezide, şehir içinde vs) program modunda kullanmanız. Program modunda , cihaz diyafram ve enstantane değerlerini kendi ayarlıyor ve siz srauto modundan farklı olarak Iso değerini seçip , film rengi olarak Chrome seçebiliyorsunuz.

Çoğu makina auto moddayken iso değerlerini kendi yaptığı için genelde yüksek isolara çıkartıyorlar ve buda fotolara gereksiz noise etkisi veriyor. O yüzden Program modu gündelik ideal.

Cihazı aldığım ilk 3 günün ardından , hiç anlamasamda manuele alarak sürekli çekim yaparak çözdüm cihazı. Manueli bir kez çözdüğünüz zaman bir daha auto modu kullanmak istemeyeceksiniz , aynen vizörden bir kez bakınca lcd kullanmayı sıkıcı bulmak gibi

Bu bir ay içinde cihazda hissettiğim en büyük eksiklik , manual focus oldu. Kimi zaman , çok karanlık ve derinliği olan fotolarda autofocus netleyemediği için manual focus ihtiyacı doğuyor , bunun dışında cihaz gerek kompaktlığı , gerek malzeme kalitesi ve tabii ki görüntü kalitesi ile fiyatına göre muhteşem iş çıkartıyor.

Bu arada AlanyaTuning , forumda bu cihaz S 1500fd olarak geçiyor sanırım ama yurtdışında ve internet üzerinde s1500fd diye bir model yok , s1500 olarak geçiyor sadece. Benim aldığım kutu üzerinde ve cihaz üzerinde de s1500 yazıyor. Sizde de öyle değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poibra -- 20 Ağustos 2009; 0:03:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlanyaTuning

sertacaygun,

Cihazı kapatttıkdan sonra hazır olması sadece 1 kaç saniye sürüyo oda objektifin dışarı çıkması sırasında harcadığı süre.

GP 2600 mah kullanıyorum hiç durmadan 300 fotoğraf çekemediğim için tam olarak nekadar gittiğini söyleyemiyicem.

AF oldukça yeterli Özellikle SR AUTO da yüz tanıma özelliğinin yanı sıra sadece makro açıkken 12x de bile çok rahat odaklayabiliyor. çeşitli çerçevelerle odaklanıcak bölümü ayarlıya bilmek gibide bi güzel yanı var. : ) P A S M aynı kodakdaki gibi yani p de ev ayarlanırken f de enstanteyi kendi ayarlıyo bu değişmiyo. s de enstanteyi sen diyaframı makine a da da tamtersi M de hepsini sen ayarlıyorsun.

makine elime geçeli 2,3 gün oluyor şimdilik görüşlerim bunlar keşfettikçe yazarım .

İlk önce güle güle kullan dostum.

TeknoSA'da biraz inceleme fırsatı buldum cihazı. "+/-" tuşlarıyla e.v. (P'de), makinada ona göre f. ve çekim hızı ayarlıyor. M'de yukarı - aşağı tuşu ve sağ - sol tuşu ile f ve çekim süresi ayarlanıyor. Beni merak ettiren Kodak'taki yuvarlak tuş, onu da "+/-" tuşu ile ayarı aktif ya da kapalı hale getiriyormuş. Kolay yani epey.

Cihazı gördüm orada, odaklanmalar cidden iyiymiş. Ama cihaz gereğinden fazla küçük geldi bana :) ...

Tekrar güle güle kullan, kazasız belasız...

• quote:

Orijinalden alıntı: Poibra

Cihazı bir aydır kullanıyorum , ilk 3 gün srauto modunda kullandım , fakat cihaz en güzel ürünlerini manuel ayarlarda veriyor , tavsiyem otomatik modda hemen ayarlarla uğraşmadan çekim yaparım dediğiniz zamanlarda (mesela bir gezide, şehir içinde vs) program modunda kullanmanız. Program modunda , cihaz diyafram ve enstantane değerlerini kendi ayarlıyor ve siz srauto modundan farklı olarak Iso değerini seçip , film rengi olarak Chrome seçebiliyorsunuz.

Çoğu makina auto moddayken iso değerlerini kendi yaptığı için genelde yüksek isolara çıkartıyorlar ve buda fotolara gereksiz noise etkisi veriyor. O yüzden Program modu gündelik ideal.

Cihazı aldığım ilk 3 günün ardından , hiç anlamasamda manuele alarak sürekli çekim yaparak çözdüm cihazı. Manueli bir kez çözdüğünüz zaman bir daha auto modu kullanmak istemeyeceksiniz , aynen vizörden bir kez bakınca lcd kullanmayı sıkıcı bulmak gibi

Bu bir ay içinde cihazda hissettiğim en büyük eksiklik , manual focus oldu. Kimi zaman , çok karanlık ve derinliği olan fotolarda autofocus netleyemediği için manual focus ihtiyacı doğuyor , bunun dışında cihaz gerek kompaktlığı , gerek malzeme kalitesi ve tabii ki görüntü kalitesi ile fiyatına göre muhteşem iş çıkartıyor.

Bu arada AlanyaTuning , forumda bu cihaz S 1500fd olarak geçiyor sanırım ama yurtdışında ve internet üzerinde s1500fd diye bir model yok , s1500 olarak geçiyor sadece. Benim aldığım kutu üzerinde ve cihaz üzerinde de s1500 yazıyor. Sizde de öyle değilmi?

Benim Kodak'ı %96 P modunda kullanıyorum. E.v. ayarlarıyla ayar değişimi daha rahat oluyor. Geri kalan %5'likte de (Çok karanlık ortamlarda, ya da hem flaş patlaması gereken, hem de 1/8 enstantaneyle çekmem gereken yerlerde ise) S modunu kullanıyorum. Fuji'de de bu ayarlar zaten varmış...

Kodak'tan Fuji'ye geçiş yapıp aranıza katılacağım umarım. Bugün arkadaşlarla buluştuğumda Kodak'ta epey resim çektim ve makinama tekrar hayran oldum. Fuji'nin bu modeli ile de aşık olacağım sanırım :)...

• @sertacaygun
    Saolasın en yakın zamanda senide bekliyoruz aramıza ^^
    --
    Şimdilik herşey güzel ama AF'un zaman zaman yetersiz kalması can sıkıyor ,
    gece flaşsız çekimlerde pozlama süresinin yetersizliğinide ister istemez hissediyorum.

--

alıştıkça düzelir umarım. iidir ya ben memnunum keretadan : ))

sertac, sana son bi not

alıcaksan

-Fujifilm S1500fd İso Performansı ve İncelemesi-

alıcaksın

• Sonunda Fırsat bulup bir kaç şey çekebildim zaman buldukça çekicem .

• AlanyaTuning ; Sanırım makinayı makro odaklı kullanacaksın, yanlış mıyım ?

Bir de, şu en alttaki resimin odak noktası keşke karşıdaki teper olsaydı :). Elinde öyle bir resim varsa ve gönderirsen memnun olurum...

Bu arada arkadaşlar, elimizden geldiğince resimleri link veya önizlemeli olarak versek :) ? Kotalıları da düşünelim, her sayfa açılışında ( en azından her PC açılışından sonra) aynı resimleri tekrar - tekrar yüklemesinler...

Ekleme : Son resim ve ondan önceki resim inanılmaz profesyonelce çekim olmuş... Tebrikler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacaygun -- 21 Ağustos 2009; 14:36:58 >
  • Şu PhotoFiltre ne güzel programmış yahu , çok basit ve işlevsel buldum kendilerini

Bu sıralar aklımda elimdeki s1500'ü s6500fd ile değiştirmek gibi bir fikir dolanıyor , ah be autofocus :/
  • @ Poibra,

s6500fd'yi bende düşündüm ama dediğim gibi şimdilik bi sorun yaşamıorum yetersiz ışık olmadığı sürece AF benim için yeterli.Sırf bunun için eski püskü bi makine almak istemiorum.
    --

Makinanın dili olsaydı karanlık ortamlara asla girmek istemediğini mümkün olduğu her an anlatmaya çalışırdı. az ışıklandırılmış ortamlar AF'un en az başarılı olduğu ortamlar ama yapabiliceğimiz bişey yok ya ışığı yeterli hale getiricez yada makineyı çantaya koyup işimize bakıcaz.

--
    @ sertacaygun
    hayır makro için kullanmıyorum sadece dikkatimi çekti ve çektim manzara fotoğraflarıda çektikçe koyucam henüz çekemedim işden güçten vakit kalmıyor.

* ) Denerim : )) MF olmayınca bi saat dağı odaklayıp objektifi tekrar çekiceğin yere getir falan uğraşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J'aime le gâteau -- 21 Ağustos 2009; 15:10:26 >
  • Poibra ; Dediğin program Softpedia incelemesinden 5 yıldız almış...

AlanyaTuning; Benim Fuji A920, Kodak DX6490,(Diğer elime geçenlerden) Sony Cybershot'ın, Olympus 7x kompak makinanın vs. vs. hepsinin sorunu otomatik odaklanmada başarısız olmasıydı. Sadece bu makinaya has değil sanırsam...
  • @Poibra,

PhotoFiltreyi yıllardır kullanırım kullanışlı ve kolay bi program Cs2 nin gerekmediği durumlarda çok iyi iş görüyo ama kapasiteside belli yani. * -

@ sertacaygun , AF başarısız değil sadece ışık yetersiz olduğunda hatta karanlık ortamlarda başarısız yoksa gerçekten benzerlerine göre oldukça başarılı.

Bir kaç panaroma çalışmam.

• Canlanın biraz : ))
  •  -Fujifilm S1500fd İso Performansı ve İncelemesi-
  • Hangi Mod'da bu ?
  • Pek hatırlamıyorum ama program modu sanıyorum , Photofiltre ile kontrast ve renklerle biraz oynadım.
  •  -Fujifilm S1500fd İso Performansı ve İncelemesi-

İkiside manual mod'da çekildi. Sadece PhotoFiltre programıyla kontrast ve renklerle biraz oynadım. Exif bilgileri duruyor olması lazım bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poibra -- 23 Ağustos 2009; 23:17:16 >

• oke saol, tek kullanan biziz heralde yokmu başka ?
  • Yok var
    Bu konu sayesinde geçen hafta S1500 aldım. Tam kompakt bir makine alacakken. Buradaki herkese yorumları için teşekkürler. Kısa süre sonra fotoğraf eklemeyi umuyorum. Daha makineyi tam olarak inceleyip, kurcalamadım. İlk izlenimim gayet olumlu ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mengish -- 23 Ağustos 2009; 23:57:29 >
  • s1500 ilk makinam. Acemiyim, manuel bilgim olmadığından Program modda takılıyorum şimdilik. Fotoğrafların orjinal hallerini ekledim, makinayı alacak olan arkadaşlara yardımcı olması açısından. Photoshop kullanmadım ve renklerde değişiklik yapmadım, sadece resize ve birinde crop var. Photoshop ile daha da güzel olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebrar21 -- 24 Ağustos 2009; 2:13:49 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.