Fıjifilm yeni geliştirdiği Super ccd exr ile f31fd ye iso da üstünlük kuracak bir sensör geliştirdiklerini Photokina da duyurdu. Ayrıca sensörün yüksek çözünürlük, %800 e varan dynamic range ve yüksek iso performansı igib 3 farklı modda çalışarak isteneni tam oalrak verebilecek bir yapıya sahip olduğu da duyuruldu. Yetkili comapct pazarının fuji için daha önemli olduğujnu ve yeni teknolojiyi SLR sensörlerine uygulamayacaklarını da duyurdu. Teknik olarak APS-C size sensörlere de teknoloji uyarlanabiliyor.
Gerçekden FUJİ bu yenilikçi sensörle ses getirecek gibi...Çünkü F31fd den görüntü kalitesinin üstün olduğu iddia ediliyor...
cok güzel.ama bence tasarımada özen göstermeliler.
GALİBA FUJİ NATURA F 1.9 BU SENSORE SAHİP OLACAK HAYDİ HAYIRLISI
beyler bu sistemi diğer firmalarda makinelerine uygulayabilirmi?örneğin nikon veya panasonic.yoksa patent meselesinden dolayı sadece fujimi uygulayabilir ben bunun dslr lerdede olmasını isterdim.
quote:
Orjinalden alıntı: fz18
beyler bu sistemi diğer firmalarda makinelerine uygulayabilirmi?örneğin nikon veya panasonic.yoksa patent meselesinden dolayı sadece fujimi uygulayabilir ben bunun dslr lerdede olmasını isterdim.
hayır uygulayamaz.Sadece Fuji uygulayabilir.Sonuçta bunu bulan Fuji... Ancak diğerleri kendi yöntemleri ile buna benzer birşey yapabilirse uygular...
CCD EXR yi bekleyip görelim,belki alırım
canonun cmos sensörü ileri boyutlara taşımasıyla bu sensöre bayağı bi sempatim olmuştu.ama şimdi durum değişti.acaba fuji sadece foto kalitesindemi iyileştirme yapmış oldu yoksa ccd sensörlerin genel sorunu olan ısınma ve cmos sensöre göre yavaş olmasınıda hallettimiş oldu.buda önemli bence.
quote:
Orjinalden alıntı: Hirotaro CCD EXR yi bekleyip görelim,belki alırım
@Hiro sensör alıpda ne yapacaksın? Yeni çıkan modelleri beğenmiyorsunda kendin üretmeye mi karar verdin?
evet ya geçende hayyamda lens bakıyodu birleştirip güzel bi makine icat edecek sanırım.sensör büyük olursa ben şimdiden bi tane sipariş geçeyi.sonra kalmaz falan.
yeni kamera 2009 ilkbahar da satışa cikacakmış.bekleyip gorelim.
hadi hayırlısı.bu sensörü slr like lerde koyarsa fuji ozaman tamam olur.
quote:
Orjinalden alıntı: fz18
Bu soruya da fuji cevap vermiş ve demiş ki sensör sıradan bayer sensör mantığından çok farklı çalışıyor biri eğer kullanmak isterse bizim işlemcimiz bizim sensörümüz ve bizim yazılımımızı kullanması gerekir böyle birşeyin oalcağını tahmin etmiyorum diyor.
hadi bakalım inşallah söyledikleri vaatleri pratiktede gerçekleştirirler de bizim de uzun zamandır hayal ettiğimiz fotoğraf kalitesine ulaşacak sonuçlara imza atabiliriz...
evetya fuji kompaktlarda bence 1 numara.
fujinin müşteri temsilcisi yine iş başında :)
quote:
Orjinalden alıntı: Hirotaro
quote:
Orjinalden alıntı: sugarboy
hadi bakalım inşallah söyledikleri vaatleri pratiktede gerçekleştirirler de bizim de uzun zamandır hayal ettiğimiz fotoğraf kalitesine ulaşacak sonuçlara imza atabiliriz...
Fuji dediyse yapar
fuji buyaparmı yapar.ne güzel olur.
Yeni inceledim daha önce okumuştum ama Verilen bilgilere göre herhalde İnterpolasyon gibi bir şey Fuji nin yaptığı üst üste bindiriyor ama güzel daha teknik yani çözünürlük artsın diye bir şey yapmışa benzemiyorlar. Dynamic Range demişler ama makinenin daha iyi ararlık sunabilmesi için daha fazla örnekleme yapması lazım yani 16 bir falan kayıt yapması lazım neyse ayrıntıları görürüz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme