Şimdi Ara

Fujifilm FinePix S5700-S5800 Kullananlar Derneği !!! (65 ÜYE) (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.598
Cevap
15
Favori
391.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Mixenon

quote:

Orjinalden alıntı: mefs

çözdüm diyen arkadaşlar var. şuraya güzel bi türkçe ile yazıp anlatsalarda ben yapayım . ben olurum cengaveriniz hadi. :)

Ben birazdan anlatıcam nasıl yükleneceğini...

Valla çok iyi olur ben anladım gibi ama bazı yerlerde takıldım.
  • benimki de endonezya üretimi ve seri no.su 7TJ ile başlıyo ama bende ışık sorunu var

nası iş anlamadım bunu yaa..
  • ben yaptım 1.02 şuan
  • 1_İlk olarak şunları ::TIKLAYIP İNDİRİN::

2-Makinanızı usb kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın (FinePixViewer kurulu ise otomatik açılacak onu kapatın)

3-Bilgisayara indirdiğimiz "FPUpdate" açıp çalıştır diyoruz ve "FPUPDATE" seçiyoruz "OK" diyoruz. işlem bitince makinayı kapatıp usb kablosunu çıkartın.

4-dısp/back tuşuna basılı tutup makinanın açma düğmesine basın.

çıkıcak ama (1.00 --> 1.02) ya da (1.01 --> 1.02) yazacak şu anki versiyona bağlı olarak "OK" deyin.

Bu ekran çıkacak yine "OK" deyin 10 sn kadar bi süre içinde yeni versiyon yüklenmiştir

Makinayı kapatıp açın, kırmızı ışık sönüyor artık hehe :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photomaniac -- 24 Kasım 2007; 22:30:28 >

• KIRMIZI IŞIK SORUNU ORTADAN KALMIŞTIR
  • Bu arada Türkçe dil seçeneği var yine, no problem
  • bende yaptım güncellemeyi ışık sönüyor
  • bu arada bu duyuruyu yaparak bizi bilgilendiren samiche ve duyuruyu yalın bi dille anlatarak bize aktaran samet arkadaşıma teşşekür ederim. sağolun varolun
  • quote:

bu arada bu duyuruyu yaparak bizi bilgilendiren samiche ve duyuruyu yalın bi dille anlatarak bize aktaran samet arkadaşıma teşşekür ederim. sağolun varolun

Rica ederim abi, paylaşmak için buradayız. samiche arkadaşımız bu konuda bahsetmeseydi kırmızı ışık sönmeyecekti

• Bende sayfayı yenilemeden türkçe çevirisini yapmıştım yukarıda arkadaşlar anlatmış. 2 tane anlatım oldu...

Gerekli dosyalar... FujiFilm Global Download Site

1. HAZIRLIK

a. Digital kamerayı hazırlama FinePix S700/S5700 (1.02 versiyondan önceki versiyon yüklü olanlar için)
    b. Mediayı hazırlama.
    * Firmware upgrade yapmak için ilk önce hafıza kartına format atmamız gerekiyor. Resimlerinizi bilgisayara yedekleyip hafıza kartına format atıyoruz.
    c. Güç kaynağını hazırlama.
    Mümkünse, (AC-5VX). güç adaptörü kullanın. Eğer adaptörünüz yoksa, yeni pil kullanın veya pillerinizi full şarj edin...

2. FİRMWARE versiyon kontrol etme.

Makinenizin firmware versiyonunu öğrenmek için, makinenizi açmadan önce [DISP/BACK] tuşuna basılı tutarak makinanızı açın...

Firmware versiyonunu kontrol ettikten sonra [MENU/OK] tuşuna basıp, makinayı kapatabilirsiniz...

3. Firmware update dosyasını indirmek.

4. Firmware upgrade prosedürü.

a. Firmware upgrade ve transfer programını indirin...
    İşletim sisteminize uygun firmware upgrade transfer programını indirin.
    •Windows PC kullanıcıları için

Firmware upgrade
    File name FPUPDATE.DAT
    File size 3,045,840 bytes

Firmware update transfer program for Windows 98SE/Me/2000/XP users
    File name FPUpdata.exe
    File size 147,456 bytes

Firmware update transfer program for Windows Vista users
    File name FPUpdataV.exe
    File size 159,744 bytes

* Bunlardan uygun olanı pc nize indirin. İndirdikten sonra dosya boyutlarını kontrol edin eğer tutmuyorsa boyutlar tekrar indirin.

b."FPUPDATE.DAT" dosyasının hafıza kartına kopyalanması.
    (Data nın kopyalanması ile hafıza kartında klasör oluşturulur)
    Update dosyasını kopyalamadan önce, cd-rom dan makinanın driverını yüklemeyi unutmayın.
    Firmware update yaparken her zaman ac adaptör kullanın.
    *Eğer, adaptörünüz yoksa yeni 2-AA type alkaline pil yada full-şarjlı 2-AA type Ni-MH pil kullanın.

•Windows PC users/Macintosh kullanıcıları için
    1. Mouse hariç, usb portlarını kullanan tüm cihazları çıkartın.
    2. Kamerayı pc ye bağlayın.
    * FinePix S700/S5700 Kullanma klavuzu (sayfa135) daha fazla bilgi için
    Bağlantı kurduğunuz da "FinePix Viewer" otomatik olarak çalışabilir. Onu kapatın.

3. Çift tıklayarak "FPUPDATETRF" dosyasını tıklayıp çalıştırın, browse dan .dat (upgrade dosyasını seçin)
    Çıkan pencerede [OK] a tıklayın.

4. Çıkan pencerede [Exit] a tıklayın.

5. Bağlantıyı kesin ve kamerayı bilgisayardan çıkartın.

6. Kamerayı kapatın.
    Firmware update yapmak için, firmware dosyasının kameraya kopyalama işlemi tamamlandı.

c. Hafıza kartından firmware update
    Hafıza kartına yüklediğimiz update dosyasını çağırma.

1. [BACK] buttonuna basılı tutarak makinayı açın.

* OK a basıyoruz.

* 2. [left button] a basıp "OK". seçiyoruz.
    (Ekran resmi örnektir 1.00 dan 1.01 e yükseltme için)
    [OK] buttonuna basın.

[OK] a basın.

* Firware update i başlatmak için [OK] a basın.

* Firmware update 10sn kadar sürecektir...

* Bu ekranı görüyorsanız firmware update başarı ile tamamlanmıştır... Kamerayı kapatın.

*** Not: Bu işlemlerden sonra hafıza kartını kullanmak için tekrar format atmayı unutmatın !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 24 Kasım 2007; 18:17:27 >

• yardımcı olabildiysem ne mutlu
  • Mixenon, sen epey uğraşmışsın eline sağlık valla. Ben kısayoldan anlattım hemen Kırmızı ışık sorununu yaşayanlar için çok iyi oldu. Emeğine sağlık, ilgin için teşekkürler...
  • mixenon emeğine sağlık valla biz hafıza kartına felan kopyalamadık.direk masaüstünden yaptık oldu. ben bişey merak ettim. sayfayı birebir çevirmişsin . ingilizceyle aramız baya iyi mi yoksa herhangi bir programmı kullandın. program kullanıyosan onu da paylaşalım :D
  • quote:

mixenon emeğine sağlık valla biz hafıza kartına felan kopyalamadık.direk masaüstünden yaptık oldu. ben bişey merak ettim. sayfayı birebir çevirmişsin . ingilizceyle aramız baya iyi mi yoksa herhangi bir programmı kullandın. program kullanıyosan onu da paylaşalım :D

Yok bir program kullanmadım, orta derece ingilizcem var tabi okurken orta derece konuşma ve anlama açısından az... Orada zaten ileri bir ingilizce bilgisi gerekmiyor...
  • yehuuuu başarıyla güncelledim
  • quote:

Orjinalden alıntı: fps5700

benim özellikle odzi ye bi sorum olacak yanlış bilmiyorsam 6500 kullanıyor. Yada başka bilen arkadaşlar varsana lütfen cevaplasınlar. Zoom u düğme yardımı ile ayarlamak yada objektifin üstünden objektifi çevirerek ayarlamak arasındaki fark nedir? + ları - leri nelerdir.

@fps5700 kusura bakma topiğe çok fazla giremiyorum...sorunu yeni gördüm...evet s6500 kullanıyorum...manuel zoom un artıları da eksileri de bence göreceli...bence ilk artısı verdiği zevk...ikinci artısı ise motorlu zoom a nazaran istediğin çarpanı daha rahat ayarlaman...bir diğer artısı da ciddi oranda pil tasarrufu...

bu arada 5700 ünü değiştirmek isteyenlere s6500 ü şiddetle tavsiye ederim...eğer slr ye geçmeyecekseniz kesinlikle bu sınıfta karar s6500 dür...ben de bi kaç giriş sınıfı dslr ile 6500 arasında epey bi düşündüm...çünkü dslr almakla iş bitmiyo...bi kere daha pahalı (tabi D40 alcaksanız iş değişir )...ikincisi lens problemi...bugün ortalama bi dslr + 2 adet lens için kafadan 2000 ytl yi gözden çıkarmak lazım ki bu fiyat yurt dışı garantisizdir...ben şahsen en çok pentax k100d super e takıldım...ve en az 6 ay kit lensiyle kullanmayı göze almıştım ama vazgeçtim...bu işe gerçek anlamda para ve zaman ayırabilecek arkadaşlara dslr öneririm...ve söylediğim makina gayet güzel...ama diğer arkadaşlara slr-like sınıfında kesinlikle s6500 öneririm...ben çok memnunum...geniş açısı,ISO performansı,gövde yapısı ve şu an fotozeynep teki fiyatı ile tavsiyemdir...yurt dışı fiyata göre daha avantajlı

saygılar...

• Emeği geçen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Kırmızı ışık sorunu bitmiştir... İş te derçek topic anlayışı faydalı paylaşım budur yaa Seviyorum bu topiği

quote:

Orjinalden alıntı: canakar

yehuuuu başarıyla güncelledim
  • merhaba samet mesajını aldım öncelikle fujinin sitesinde yazanları okudum kendim denedim sorun güncelleme rahat sekilde yapılıyor. diğer arkdasların da yapması icin turkcesini yazıp buraya atyordum ki tam yazanlar olmus detaylıca:)
    bosuna ugrasmamıs oldum:)
    herkese kolay gelsn
  • est.odzi nedemek. detaylı açıklaman için çok sağol. Canon Eos 350D de karar kıldım beklemedeyim. Hayırlısı ilgine çok teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: odzi

quote:

Orjinalden alıntı: fps5700

benim özellikle odzi ye bi sorum olacak yanlış bilmiyorsam 6500 kullanıyor. Yada başka bilen arkadaşlar varsana lütfen cevaplasınlar. Zoom u düğme yardımı ile ayarlamak yada objektifin üstünden objektifi çevirerek ayarlamak arasındaki fark nedir? + ları - leri nelerdir.

@fps5700 kusura bakma topiğe çok fazla giremiyorum...sorunu yeni gördüm...evet s6500 kullanıyorum...manuel zoom un artıları da eksileri de bence göreceli...bence ilk artısı verdiği zevk...ikinci artısı ise motorlu zoom a nazaran istediğin çarpanı daha rahat ayarlaman...bir diğer artısı da ciddi oranda pil tasarrufu...

bu arada 5700 ünü değiştirmek isteyenlere s6500 ü şiddetle tavsiye ederim...eğer slr ye geçmeyecekseniz kesinlikle bu sınıfta karar s6500 dür...ben de bi kaç giriş sınıfı dslr ile 6500 arasında epey bi düşündüm...çünkü dslr almakla iş bitmiyo...bi kere daha pahalı (tabi D40 alcaksanız iş değişir )...ikincisi lens problemi...bugün ortalama bi dslr + 2 adet lens için kafadan 2000 ytl yi gözden çıkarmak lazım ki bu fiyat yurt dışı garantisizdir...ben şahsen en çok pentax k100d super e takıldım...ve en az 6 ay kit lensiyle kullanmayı göze almıştım ama vazgeçtim...bu işe gerçek anlamda para ve zaman ayırabilecek arkadaşlara dslr öneririm...ve söylediğim makina gayet güzel...ama diğer arkadaşlara slr-like sınıfında kesinlikle s6500 öneririm...ben çok memnunum...geniş açısı,ISO performansı,gövde yapısı ve şu an fotozeynep teki fiyatı ile tavsiyemdir...yurt dışı fiyata göre daha avantajlı

saygılar...

• aranızda bende version 1.02 olmaktan gurur duyarım :)
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.