Şimdi Ara

*** Fujifilm FinePix HS10, HS20 ve HS30 (Yeni Model!) (30x Optik Zoom) - Ana Başlık *** (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.294
Cevap
8
Favori
200.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sony R1 de cmos sensör var sanırım,dslr hissini genelde fuji veriyor,ama sony de bu sefer R1 i diriltip R2 yaparsa da şaşırmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhns

sony R1 de cmos sensör var sanırım,dslr hissini genelde fuji veriyor,ama sony de bu sefer R1 i diriltip R2 yaparsa da şaşırmam

sony dediğin gibi R1'i yeni teknolojiler ve carl zeiss ultra-zoom lensle donatıp R2 adında piyasa sunarsa ortalığı yıkar kesinlikle...diğerleri hikaye olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGate

quote:

Orijinalden alıntı: gkhns

sony R1 de cmos sensör var sanırım,dslr hissini genelde fuji veriyor,ama sony de bu sefer R1 i diriltip R2 yaparsa da şaşırmam

sony dediğin gibi R1'i yeni teknolojiler ve carl zeiss ultra-zoom lensle donatıp R2 adında piyasa sunarsa ortalığı yıkar kesinlikle...diğerleri hikaye olur :)

TheGate R1'de zaten carl zeiss var makinanın üstünlüğü
    r1 koyulan 21.5x14.4 Sensör bir daha aynı hatayı yapacağını
    zannetmiyorum yaparsa dsr satışınada sekte vurur.
    ama ben böyle sensörlü yeni like bekliyorum
    hangi marka olursa farketmez

• quote:

Orijinalden alıntı: netün
    TheGate R1'de zaten carl zeiss var makinanın üstünlüğü
    r1 koyulan 21.5x14.4 Sensör bir daha aynı hatayı yapacağını
    zannetmiyorum yaparsa dsr satışınada sekte vurur.
    ama ben böyle sensörlü yeni like bekliyorum
    hangi marka olursa farketmez

hocam biliyorum.....R1 'de kullanılan 5x zoom lensdi HS10 gibi 30x lens ve Carl Zeiss koyduklarını düşünsene :) kıyamet orda kopar zaten....millet lens için alır o makinayı....zaten R1 'de o nedenle alınmıştı.... :)
    hala eline su dökemedikleri bir lense sahip R1...ayrıca CMOS sensör ve o dönemlerde 10MP ve 3.2 MP/cm².....rüya gibi......zaten devrim gibi bir aletti

bence Alpha'ların önünü kapatmasın diye satışları tepelerde iken üretimi durduruldu....

şu an bile Sony R1 eline su dökecek SLR-Like makina olduğunu sanmıyorum....hatta 1-2 sene daha olmaz gibime geliyor :)

*** Fujifilm FinePix HS10, HS20 ve HS30 (Yeni Model!) (30x Optik Zoom) - Ana Başlık ***

R2 çıksa (ah ahh bir çıksa) kesin müthiş özellikler ile donatılır.....anında R2 'ye yazılırım.....bu sefer kaçmaz :)
    (ama alphalar varken sanmıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 4 Şubat 2010; 0:51:16 >

• bunlar ince hesaplar.. tüketici politikaları.. pazarlama stratejileri.. r1'in üstü olacak cihazı yani r2'yi beklemek faydasız.. ancak diğer markalar yaparsa, sony'de birşeyden değil sadece mecburiyetten cevap olarak r1'in üstü "r2" vb bir model yapar, yapmak zorunda kalır tabi buda milyonda bilmem kaç ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1
    bunlar ince hesaplar.. tüketici politikaları.. pazarlama stratejileri.. r1'in üstü olacak cihazı yani r2'yi beklemek faydasız.. ancak diğer markalar yaparsa, sony'de birşeyden değil sadece mecburiyetten cevap olarak r1'in üstü "r2" vb bir model yapar, yapmak zorunda kalır tabi buda milyonda bilmem kaç ihtimal

konica-minolta'nın digital kamera bölümünü almadan önce yaptı R1'i....sonra alınca Alpha'lar ağır bastı....ürünlerini birbirine vurdurmaz tabiii...
    bende R2 olacağını pek sanmıyorum zaten....

Fuji HS10 gece çekimlerinde ve yüksek ISO'da iyi performans göstersin, detayları kaybetmesin, NR yüzünden resmi (flu) soldurmasın, keskin hatlar ve doğal renkler versin yeter...daha doğrusu "kaliteli fotoğraf" çeksin yeter....bunu başarıp başaramayacağını merakla bekleyenlerden biri olacağım......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 4 Şubat 2010; 2:18:33 >

• bu halkalı zoom ne oluyor arkadaşlar?
    Umarım HD video çekerken durdurup devam etme ve hd video yaparken zoom olayıda vardır ve zoom yaparken öndeki dalga fazla ses çıkarmıyordur. foto kalitesi beni tatmin eder fakat MAKRO olayı ile ilgili bir bilgi bulamadım 0 cm 1 cm nekadar uzaklıkta MAKRO ile ilgili bilgisi olan varmı bu makine kaç cm den çekiyor?
  • Macro çekimi 9 cm ile 80 cm arasında fakat super macro özelliği ile 1 cmden de macro çekim yapabiliyorsunuz...
  • bu cmos beni umutlandırıyor ama bekleyip fotolarını görelim.
    Fujifilm FinePix HS10 fotoğraf makinesinin BSI-CMOS sensörü yenilikçi tasarımı ile her bir pikselin ışık toplama yeteneğini arttırarak elde edilen genel ışık miktarını % 200 yükseltiyor ve böylece az ışıklı ortamlardaki çekimlerin çok daha sorunsuz ve kolay gerçekleştirilmesini sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLADE66

bu halkalı zoom ne oluyor arkadaşlar?
    Umarım HD video çekerken durdurup devam etme ve hd video yaparken zoom olayıda vardır ve zoom yaparken öndeki dalga fazla ses çıkarmıyordur. foto kalitesi beni tatmin eder fakat MAKRO olayı ile ilgili bir bilgi bulamadım 0 cm 1 cm nekadar uzaklıkta MAKRO ile ilgili bilgisi olan varmı bu makine kaç cm den çekiyor?

halkalı zoom dediği tıpkı slr lenslerinde olduğu gibi elinle zoom yapıyorsun işte..lensin gövdesini cevirdikçe zoom yapılıyor..yine diyafram ayarıda öyle..manuel modda tabi.. zoom yaparken ses cıkmaz..çünkü herhangi bir motor yok..elinle yapıyorsun zoomu.. s200 deki gibi..video esnasında zoom yapacaksan tek dikkat etmen gereken zoomu hızlıca yapmamak..yoksa zoom esnasında bulanıklık olusuyor.. zaten diğer tüm modellerde olusuyor bu yüzden kayıtta zoom işlevini yavaş yapıyor bütün makinalar..

sisteinde yazdığına göre super macro esnasında 1 cm den odaklanabiliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 4 Şubat 2010; 12:40:22 >

• popeye85
    sugarboy

teşekkürler arkadaşlar iyi haberler verdiniz :) bu makine ilgim giderek artıyorumarım yurt dışı fiyatı 750 tl yi geçmez
  • shutter 1/4 sn- 1/1200sn böle ise bu makina ne işe yarayacak ki ?
  • quote:

bu cmos beni umutlandırıyor ama bekleyip fotolarını görelim.
    Fujifilm FinePix HS10 fotoğraf makinesinin BSI-CMOS sensörü yenilikçi tasarımı ile her bir pikselin ışık toplama yeteneğini arttırarak elde edilen genel ışık miktarını % 200 yükseltiyor ve böylece az ışıklı ortamlardaki çekimlerin çok daha sorunsuz ve kolay gerçekleştirilmesini sağlıyor.

valla sonynin cmos sensörü içinde ilk çıktığında çok şey söyledindi.. öyle ki "artık flaşa gerek kalmayacak" bile denildi komik tabi ama neylersiniz.. bakalım fuji napacak.. ciddi anlamda ben de merak ediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: trooper27

shutter 1/4 sn- 1/1200sn böle ise bu makina ne işe yarayacak ki ?

kardeş o dediğin şey ne oluyor çekim hızı ile mi ilgili benim gibi konuyu tam bilmeyen kişiler için birazdaha detaylı anlatırmısın? çok kötü bir eksi (-) durummu
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLADE66

quote:

Orijinalden alıntı: trooper27

shutter 1/4 sn- 1/1200sn böle ise bu makina ne işe yarayacak ki ?

kardeş o dediğin şey ne oluyor çekim hızı ile mi ilgili benim gibi konuyu tam bilmeyen kişiler için birazdaha detaylı anlatırmısın? çok kötü bir eksi (-) durummu

gece çekimlerinde makinayı sabitleyip çekilen Min shutter hızı bekleme süresi
    4 sn tutulması sensörün çok hassas olduğunu gösteriyor.
    tembel ccd lerde 30,60sn kadar çıkıyor.onlardada gece normal çekimlerde istenilen
    perfonmans alınmıyor bu fuji like merak ediliyor çıksa'da görsek

• quote:

quote:

valla sonynin cmos sensörü içinde ilk çıktığında çok şey söyledindi.. öyle ki "artık flaşa gerek kalmayacak" bile denildi komik tabi ama neylersiniz.. bakalım fuji napacak.. ciddi anlamda ben de merak ediyorum..

photo_canon1
    hx1'de dikkat ettinmi?
    Min shutter 30 sec fujide 4sn koymuşlar bu cmos hassas olduğu izlenimini veriyor
    hx1'den ısoda iyi olacakmış gibi geliyor ne dersin?

• Arkadaşlar,
    neredeyse 3 saattir bu makina ve özellikle sensörünü araştırıyorum ve ilginç bir sonuca vardım. Bu makina, Video kameradan bozma bir fotograf makinesi. yani temel mantık Video kamera ağırlıklı. Sensör ya Toshiba' nın yada Sony' nin. Şu anda bu 2 firma' nın dışında buna kalkışan yok. Sensör aslında 14.6 Mpx yoğunluğunda ve çok farklı bir mantık geliştirilmiş sensörde. Ama dikkatimi çeken noktaları yazayım. Temel olarak öncelik video' da , hem de çok hızlı bir işlemci ile birlikte geliyor ve saniyede 5 kareye kadar çekim yapabiliyor.. Aynı sensör, fotograf için kullanıldığında en hızlı çekim hızı, 30x zoomda dahi 1/4000sn gibi bir değere ulaşıyor. Ancak en düşük Hız 4 sn ile sınırlı. İşte makina bu noktada resmen çuvallıyor. Yine belliki, Bu kadar az güç harcamasına rağmen Hot Pixel belası. Bazılarımız şunu diyebilirler. Bu kadar sensör hassasiyeti olan makinada düşük hıza ne gerek var. İyide !, eğer sensörüne bu kadar çok güveniyorsan, benim ne yapıp, yapmayacağıma firma olarak sen ne karışıyorsun. Dersinki, benim sensörüm için 4 sn pozlama için yeterli Ama sen istiyorsan, Koydum BULP kipini, ister içinden saniye say yada konometre tut, gerisini sen ayarla . Di mi?
    Bunun dışında 2. takıldığım daha doğrusu bir bilgi bulamadığım konu objektif yapısı. Böylesine mantık dışı tek bir aralıkta ki bence resmen DRAMATİK bir aralık ve yaklaştırma..... 30X ?. Çok açık ki bu objektifle sensörün 10 mp' lik bölümü en uyumlu olabildiği bir aralık. Buna itirazımız yokta, 24 mm de ters ışıkta oluşması çokta muhtemel mor saçaklanmalar ve renk dağılmaları ne alemde? Max zooma doğru yaklaştıkça AF ne alemde? Neden adamlar bu aralık için 3 lü bir IS' yi düşünmek zorunda kalmışlar. Acaba bu makine Nikon' un P100' ne veya P100, Fuji' nin bu makinesine bir cevap mı?
    Bunlar soru işaretleri. Bunun dışında ben makineyi Genel Hatlarıyla çok beğendim. Sensör ölçüsü hep karşı çıktığım dramatik ölçülerde, ancak BSI CMOS dedikleri oldukça farklı bir yöntem kullanılmış ve bu yöntemin algılanan ışık yoğunluğunun %200 arttığı iddia ediliyor geleneksel sensörlere göre ve bu gerçekse büyük bir ilerleme. Tepe Flaşının varlığı, Her yöne olmasa bile 90 derece hareketli LCD 230.000 değilde en azından 400000 pix olsaydı, iyi olurdu. RAW- RAW+JPEG ve JPEG çekebilmesi, Özellikle manuel zoom ile netleme ve bunun paralelinde 4xAA pil kullanılması (En az 600-700 fotograf demek) ve ağırlık ile ölçüleri bana Fuji' nin S9xxx serisinin kasasının kullanıldığı hissini verdi ki bu makinada eğer bir de D90 gibi üstünde 2. bir kısayol LCD' side olsaydı ve elbette üzerindeki objektifte iyi iş çıkartıyorsa bazı giriş seviye dSLR' lerini resmen sollardı ama sollayamayacağı da çok açık. En önemli neden, tahminimce bu makinanın fiyatı kesinlikle 800-1200 $ aralığında olacaktır. Tabi ben bunu S100FS' nin şu andaki fiyatına bakarak söylüyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar şu an bir APS-C sensörün Noise performansını yakalayamayacakları çok açık ve NET. Üstelik, şu aralar 600 $ civarında sıfır dSLR' ler satılırken. Ne derlerlerse desinler aksi ispatlandıkmadıkça, dSLR; dSLR' dir....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet1980

30x zooma 1/1.6 lık bir sensör koymak o kadar kolay değil.

öyle diyorsunu7zda 30x zoom koymak çok mu kolay? sensör küçükte olsa.. milimetrik hesaplamalar gerektirir objektifin içindeki merceklerin yapısında ki hatasız ve kusursuz bir görüntü sunabilsin.. gerçi artık bilgisayar programları ile yapılıyor ancak gene de hata kaçınılmaz olabiliyor.. zira oldukça hassas.. demem o ki.. isteseler babalar gibi 1/1.6" sensöre 30x zooma sahip makinaya yerleştirebilirler.. ar-ge'lerin işi bu zaten.. olmazı oldurmak.. kim derdi ki hd video çıkıcak cam gibi görüntü olucak diye.. yada 30xa sahip dürbün, teleskop pardon objektif olucak diye

Ar-gelerin işi bu ama işin birde maliyet boyutu var. Ar-Ge' de ve üretimde 5 performans veren bir ürün 5 lira iken 8 performans veren bir ürün 8 lira olmaz. Üründeki performans (özellikler demek daha doğru belkide) iyileştirildikçe biraz daha iyisini yapmak için eklemeniz gereken maliyet çok çok daha fazla yükselir. Bunu hesaba katmak gerekir. Firma 5 performanslık ürünü 5 liraya satıp kar sağlarken 10 performanslık ürünü 15 liraya sattığında kar elde edememesi muhtemel olacak. Onun için iyi optiğe sahip 300mm 5.6 lar 600-700 dolar iken, 300mm f4 ler (kendi kullandığım marka için söylüyorum ama diğerlerinde de böyle bu durum) 1300 dolar ve 300mm 2.8 ler 3500 dolar oluveriyor bir anda.

Ha belki de hesaba katıldı ve üretildi, ancak önce 1/2.3 lük sensör, sonra da 1/1.6 lığı satmak ve daima kazanmanın hesabını yapacaklardır. Bunu da bilemeyiz.

• Bu arada ben araştırıp ve mesajı yazarken yeni mesajlar gelmiş.
    Kağıt üstünde de olsa bu makinayı HX-1 ile karşılaştırmayın. Bu makinenin objektifinin neler yapabildiğini bilemesekte görünen o ki en az 2' e katlıyor bu makine HX-1' i. menüsünde olsun fiziki yapısında olsun ne ararsanız var. Yok - Yok ! Şahsen Objektifi en az S6000FD kadar iyi iş çıkartıyorsa ve fiyat 600-700 $ aralığında olursa ki bana göre en azından şimdilik HAYAL, bizim S6000FD' yi elden çıkartır, 2. makine olarak alırım.
  • quote:

quote:

quote:

photo_canon1
    hx1'de dikkat ettinmi?
    Min shutter 30 sec fujide 4sn koymuşlar bu cmos hassas olduğu izlenimini veriyor
    hx1'den ısoda iyi olacakmış gibi geliyor ne dersin?

@netün hocam yorum yapamıyorum malesef.. ancak hx1'den iyi bir iso performansı olacağını pek zannetmiyorum.. ya eşdeğere yakın yada daha düşük bir performans.. tabi bu düşüncelerimi görmeden söylüyorum.. bakalım.. fuji haydi artık yahu çıkarda görelim makinanın hünerlerini..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.