Şimdi Ara

Fujifilm-Finepix A170 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
0
Favori
33.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: netün
    cevap
    evet aynı sensöre pikseli fazla koydukları için
    piksel yoğunluğunu sıkıştırmış oluyor.
    onun için keskinlik,detay ve renk doygunluğu azalmış oluyor.
    ve daha çok noise vermesine neden oluyor.
    12 piksele karşılık ccd büyütselerdi
    mesela1,6 yapsalardı pixel density düşerdi
    bu sorun olmazdı.
    onun için fiyata bakmayın a170 daha iyi çeker.

Size katılmak mümkün değil ben anlamam pixel density değerinden fakat öyle bir iddada bulunuyorsunuzki a170 in Sony DSC-W220 den daha kaliteli çektiğini söylüyorsunuz bu gerçekten ilginç bunu bir başlık açarak sormak istiyorum acaba cevaplar nasıl olacak,ayrıca daha öncede sormuştum a220 ve a235 in pixel density değerlerini nereden öğrendiniz ?

--------------------------------------------------------------

quote:

Orijinalden alıntı: netün

quote:

Orijinalden alıntı: kxlylmz

fotoğraf ve bilgilerini esirgemeyen bütün arkadaşlara teşekkürler. sayenizde almadan net bilgi sahibi oldum

minik bir soru, video esnasında zoom yapılabiliyor mu? yapılıyor ise zoom esnasında seste kesilme oluyor mu?

sayın kxlylmz video çekerken zoom yapma imkanı vermiyor.çekmeden önce zoom yapıp çekebiliyorsunuz.
    zaten bazı zoom yapan makinalarda'da ses kesilmesi ve motorun sesini aldığı söyleniyor.

Ayrıca Temel Ayarlar>Sayısal Yakınlaştırma'yı açık konuma getirirseniz makine video modunda zoom yapma imkanı veriyor tabi bu dijital zoom optik değil yinede iş görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hfy44 -- 4 Şubat 2010; 2:36:24 >

• ben bi soru sormak istiyorum
    bu pixel density denen değeri kendimiz hesaplayamazmıyız ?
    bence hesaplanır ama formül ne :)
    tam anlamadığım için soruyorum mesela a170imde f=5.7-17.1mm 1:2.9-5.2 yazıyor bunlar ne manaya geliyor hangi değer ne olursa kaliteli görüntü elde edilir
    teşekkürler
  • Biraz bu pixel density lere baktim. Burda konu olan Fuji A170
    10 MP ve 35 MP/cm². Fakat is 12 MP lik Fuji A220 ve Fuji A235 e gelince pixel density 43 MP/cm² lere cikiyor.

Mesele Bence makinelerin cektigi resim buyukluguyle ve maliyetle ilgili!
    15 MP------4320 x3240 --------------pixel density 50 MP/cm²
    12 MP------4000 x3000 ---------------pixel density 43 MP/cm²
    10 MP------3648 x2736---------------pixel density 35 MP/cm²
    8 MP ------3296 x2472---------------pixel density 32 MP/cm²
    5 MP-------2592 x1944---------------pixel density 21 MP/cm²

Bu yukarda verdigim degerlere gore giris seviyesindeki kompact makinelerde MP ve resim buyuklugu arttikca pixel density degeride buyuyor.

Yani pixel density dusuk tutmak icin baya bir maliyetli ve hacim olarakta buyuk kasa gerekiyor. O zamanda fiyat artiyor. Kamerada cebe girmeyecek kadar buyuyor. Zaten pixel density 25 MP/cm² civarinda 12 MP lik kameranin fiyatida Fuji A170 e gore 2 ye katlaniyor. Ornek: Fujifilm 200exr= 400-500 Lira.

Poster buyuklugundeki bir resmi A4 buyuklugune dusurup bilgisayarda baktigimizda goruntu idare eder zannediyorum. 12MP lik resim 4000x3000 den, 10MP lik resim 3648 x2736 den A4 buyukluge duserse sikistirma neredeyse ayni olmazmi? Goruntu kalitesi uc asagi bes yukari ayni olmazmi?

Bu yukarda verdigim degerler ucuz kompakt kameralarla ilgili!
    DSLR ile ilgisi yok! Onlarin pixel density degerleri baska bir dunya!

Umarim, Benim gibi Fuji A235 alsammi ,almasammi diyen arkadaslarin kafasi iyice karismamistir. LCD ekran 3 inc ve 12 MP olmasi cazip kiliyor! Birde numarasi 235 ya, sanki 170 ten ust model gibi duruyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: TRaMbLeN

quote:

Orijinalden alıntı: genelkurmay89

arkadaşlar benim kafamı kurcalayan şu hb deki ürün paralel ithalatmı (değilmi yoksa ) garantiyle alakalı başımız ağrımazmı sizcede (bizimde kuzen alıcak ufak bi araştırma yapıyorum a170 in foto kalitesi ve fiyatı gayet güzel geldi ama paralel ithatlat mevzuu beni düşündürüyor)

ürün paralel itahalat değil
    fujifilm türkiye distribütör ürünü kutunun üzerinde orjinal hologram falan var

bilgilendirme için teşekkürler büyük ihtimal bugün yarın sipariş geçicez

• Biraz once yeni cikan Fuji kameralara baktim. Yeni 2 degisik kompakt giris seviyesi kamera geliyormus. Ozellikler guzel! Fiyatta 100 ve 110 Dolar olacakmis.
    Eger aceleniz yoksa biraz bekleyin derim. Ben beklemeye karar verdim.
    One cikan ozellikleri:
    İSO 3200 ve HD Yuksek cozunurluk video kaydi. 110 dolarlikta 5x zoom.

http://forum.donanimhaber.com/m_37512253/tm.htm

http://www.photographyblog.com/news/fujifilm_finepix_ax200_and_av100/

Fujifilm-Finepix A170

Fujifilm-Finepix A170

• Makina geldi.Bir kaç resim de benden.Daha acemiyim şimdilik bu kadar.

Fujifilm-Finepix A170
     Fujifilm-Finepix A170
     Fujifilm-Finepix A170

• quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Biraz once yeni cikan Fuji kameralara baktim. Yeni 2 degisik kompakt giris seviyesi kamera geliyormus. Ozellikler guzel! Fiyatta 100 ve 110 Dolar olacakmis.
    Eger aceleniz yoksa biraz bekleyin derim. Ben beklemeye karar verdim.
    One cikan ozellikleri:
    İSO 3200 ve HD Yuksek cozunurluk video kaydi. 110 dolarlikta 5x zoom.

http://forum.donanimhaber.com/m_37512253/tm.htm

http://www.photographyblog.com/news/fujifilm_finepix_ax200_and_av100/

Fujifilm-Finepix A170

Fujifilm-Finepix A170

güzel aletlermiş gerçektende...
    türkiye satış fiyatı 160-180 dolar dahi olsa bile alınabilirmiş gibi geldi, 140-150 dolar olsa havada alınır :P
    güzel özelliklere sahipler

• Biraz once BİZAMERİKADAYİZ diye bir sirketle konustum. Kamera ciksin bir seyler yapariz dediler.GG da satis yapiyorlarmis, İstediginiz modeli gondeririz dediler. MSN benzeri bir sayfadan sorularimi yanitladilar. GG dan kredi kartina taksit yapilabilir. Fakat iste burada garanti konusu nasil olur orasi biraz muamma! Fuji AX200 modeli cazip duruyor. Ama sonradan biraz inceleyince HD Yuksek cozunurlukte saniyede 24 kare oynatiyormus dikkatimi cekti! Oradan kirpmislar! VGA da gene normal 30 kare oynatiyor. Dikkatimi ceken bir diger konuda bu yeni cikan kamera A170 ve A235 ten biraz kalin! Herhalde 5X zoom dolayisiyla. A170 21.9mm fakat AX200 27.8mm kalinliginda. Neyse 1 hafta sonra kamera cikinca incelemeler yayinlanirsa bir karar veririz artik.
    Bunu beklerken HB nin Fuji A235 ve A170 kameralarda biterse kamerasiz kalma ihtimalide var!

http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/a/
    http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/

NOT: A170 ve AX200 modelin kalinlik olculeri duzeltilmistir. Zaten En ve Boy ayni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 7 Şubat 2010; 18:19:25 >

•  Fujifilm-Finepix A170

gece tripod modunda (4'')

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savaskyaa -- 14 Şubat 2010; 21:29:01 >
  • @savaskyaa, orijinalini de upload ederek link olarak verebilir misin zahmet olmazsa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: savaskyaa

Fujifilm-Finepix A170

gece tripod modunda (4'')

Birde A170e gece çekimi yok derler
  • arkadaşlar a170in tv kablosu ve tvden izleme özelliiği var mı?kutudan çıkmadı kablo.bu kabloyu nerden alabilirim.istanbulda yaşıyorum.
  • fotoğraf makinalarından hiç anlamam a235 aldım fujifilm video kaydederken 3x optik zoom olması lazımdı yok dijital zoom var ki oda rezil oluyor görüntü asıl merak ettiğim arkadaşlar bu makinalarda gece video çekerken flash devreye girmiyormu,deneyeyim dedim sokakta zifiri karanlıkekranda her yer flash ne ... yarıyor orda anlamadım
  • fotoğrafın orjinali burada http://rapidshare.com/files/351043048/DSCF1414.JPG.html ( ****) yere rapid share bitişik şekilde yazın indirin.

gece tripod modu 4'' enstantenede güzel foto cekiyor.ama makineyi bir yere sabitlemeniz lazım.Ayrıca flaş kullanmanıza gerek yok.
  • şurda soru sordum hatta yeni konu açtım kimseden tık yok bu forumda konu açıpta cevap alamadağım tek bölüm burasıdır,yazık vallahi ne diyeyim şimdi bir soru daha soracağım 2700mha gp şarjlı piller gitmiyor fazla 5-10 dk'da bitiyor buna cevap verebilecek olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

şurda soru sordum hatta yeni konu açtım kimseden tık yok bu forumda konu açıpta cevap alamadağım tek bölüm burasıdır,yazık vallahi ne diyeyim şimdi bir soru daha soracağım 2700mha gp şarjlı piller gitmiyor fazla 5-10 dk'da bitiyor buna cevap verebilecek olan varmı

merhaba

2700 mha lık şarjlı pillerinin makineyi kurtarması lazım.Belki şarjlı pillerinde bir sorun olabilir veya şarj makinan tam şarj etmiyo olabilir.Bunları iyice araştırın.2700 lük gp ve varta gibi pillerle rahat 250-300 çekim yapabilmeniz lazım.
    Ayrıca videoda zoom olayında 450tl lik sony makinanın bile zoom yaptığını görmedim.Aynı zamanda video da flaşın kullanıldığı makine de görmedim henüz.

Birde pillerin tam dolu olmalı.Pil olayı farklı biraz.ben a170 te 2650 lik duracell kullanıyorum.pillerde sürekli içinde duruyor. Bir sorun yaşamadım.Bazen mausede kullandığım şarjlı pilleri denediğimde çalıştırmayabiliyor.Bu pillerde 1400mah varta,2100 mah lık uniross.Belki tam dolu olmadığındandır.Belki boşta fazla beklettiğimdendir.
    Ben de tam bilemiyorum.Onun için bu gibi nedenlerden yola cıkıp araştırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savaskyaa -- 16 Şubat 2010; 0:01:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

şurda soru sordum hatta yeni konu açtım kimseden tık yok bu forumda konu açıpta cevap alamadağım tek bölüm burasıdır,yazık vallahi ne diyeyim şimdi bir soru daha soracağım 2700mha gp şarjlı piller gitmiyor fazla 5-10 dk'da bitiyor buna cevap verebilecek olan varmı

tam dolu 2 adet gp 2700 mah lık pil ile, ard arda silerek 6 kere video çektim...
    pilleri denemek için meraklandım böyle bir yol şeçtim
    27 dakika x 6 sefer = 160 dk falan kayıt yaptı.

bu değer iyi mi ?
    yada kendineden pilli makineler ne kadar süre video çekebiliyor? böylece bir kyas yapılabilir , bilmiyorum sonuçta...
  • sağol savaskyaa öğrenmiş oldum sayende bu bilgileri ,sadece pil ömrü ile ilgili sorun kalıyor geriye bir tuhaflık var ama ne piller sıfır 2.şarjımdı şimdi 3. olacak ancak takıyorsun mesela 2dk geçmeden 2kademe oluyor bir süre sonra tek kademe ve öyle bekliyor ,makinayı kapatıyorum bazen açmıyor,makinada pilleri bitirdim tekrar taktım şarja standart şarja hızlı yapmıyorum bu sefer bakalım ne olacak
  • Netün hoca niye uzaklaştırıldı ya. Çok yardımcı olan biriydi hayret
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.