Şimdi Ara

Fuji s9600 ve Canon40D hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bende Fujifilm S9600 modeli var.Yaklaşık bir sene oldu alalı.şimdi yeni bir makine almak istiyorum.artık ihtiyaç oldu yani :)

Aklımdaki modeller Canon 40D ve 7D. Tabii maddi açıdan baktığımda 7D bana biraz kalıyor. :) ( bu 40D ile 50D arasıdaki fark nedir?50D yi cazip kılan bir özelliği varmı? )

Benim sorum elimdeki makineyi satıp,üzerine ekleyip yeni bir Canon 40D almak istiyorum.

Ne kadar bir paraya satılabilir fuji s9600? Bu hayyamda ortalama fiyatlar nasıl 40D için?
    Yurtdışından bi ihtimal ile getirttirebilirim.mesela bu ebay ve amazon gibi siteler hakkında ne diyorsunuz?

şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfsercan -- 7 Aralık 2009; 15:16:56 >

• Para yetiyorsa 7D, yoksa kesinlikle 40D. 50 bekleneni veremeyen bir body. canonun sırf body çıkartmak için çıkarttığı bir model diğer sorularının cevabını bilmiyorum
  • belki biraz beklersem 7D için para bulabilirim fakat biraz düşününce paranın hepsine body'ye vermek pekde cazip gelmedi bana.40D'yi alıp lens almak istiyorum aslında.
    Zaten bende 40D istiyorum merak etmiştim onun için sordum.Cevap için teşekkürler Cromartie :)
  • bir arkadaşım da alacaktı ancak hayyamda bulamadığını söyledi sıfır 40dyi.
    garantili mağazalarda bulunuyor ama spotu bulabilir misin bilmiyorum Türkiye için. lens yatırımı gayet iyi düşünce zatel slr-likedan bir şeyler öğrenmişsindir elbette o yüzden zorlanmayacaksın da
  • @mstfsercan,
    Elinizdeki makinenin dış görünüşü yani temiz kullanılıp kullanılmaması çekim sayısına göre bir fiyat oluşuyor Örneğin bir akrabama GG' de 475 TL' ye aldık, adeta hiç kullanılmamış gibiydi. Ama Makina için 650-750 TL isteyende var. Mesela 2 ay öncesine kadar bir arkadaş:
    http://forum.donanimhaber.com/m_32279166/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#32279166
    575 TL' ye satmaya çalışıyordu, ne oldu bilmiyorum.
    Bir diğer arkadaşımız yanlış hatırlamıyorsam 600 veya 625 TL gibi bir fiyata sattı. Sonuçta bu işler birazda arz talep meselesi. Bazılarımız 600 TL' ye dSLR varken, like makineye bu para verilir mi? der, bilmezki aldığı 600 TL' lik makinaya macro çekmek için alacağı ek lens 500-1500 TL arası vs. vs.
    Canon 40D ve 7D meselesine gelince. Elbette imkanlarınız sadece gövdeye şu an spot piyasada 2900-3000 TL verebilecek gücünüz varsa hiç tereddüt etmeyin 7D. Ama 40D mi 50 D' mi sorusuna verilecek cevap, Elbette 40D. 50 D bana göre hiç çıkartılmaması gereken bir üründü. Bende 40D kullanıcısıyım. Elbette süper, yere göğe sığrılacak bir makine değil ama hele hele şu an özellikle spot piyasada oluşan fiyatlara göre gözü kapatıp alınacak bir kaç makineden biridir.
    http://urun.gittigidiyor.com/CANON-40D-orjinal-yedek-pil_W0QQidZZ22517481
    http://urun.gittigidiyor.com/CANON-40D-BODY-18-55-IS-KIT_W0QQidZZ15496056
    http://urun.gittigidiyor.com/CANON-EOS-40D-BODY-DSLR-FOTOGRAF-MAKINESI_W0QQidZZ22453666

quote:

Orijinalden alıntı: mstfsercan

Arkadaşlar benim bir soru olacaktı;
    Bende Fujifilm S9600 modeli var.Yaklaşık bir sene oldu alalı.şimdi yeni bir makine almak istiyorum.artık ihtiyaç oldu yani :)

Aklımdaki modeller Canon 40D ve 7D. Tabii maddi açıdan baktığımda 7D bana biraz kalıyor. :) ( bu 40D ile 50D arasıdaki fark nedir?50D yi cazip kılan bir özelliği varmı? )

Benim sorum elimdeki makineyi satıp,üzerine ekleyip yeni bir Canon 40D almak istiyorum.

Ne kadar bir paraya satılabilir fuji s9600? Bu hayyamda ortalama fiyatlar nasıl 40D için?
    Yurtdışından bi ihtimal ile getirttirebilirim.mesela bu ebay ve amazon gibi siteler hakkında ne diyorsunuz?

şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 7 Aralık 2009; 16:24:00 >

• ya şimdi benim fazla tecrübem olmadığından,ikinci el olmamasından yanayım.temiz ikinci el olsa neden olmasın derim ama işte temiz mi değil mi onun anlayamam.

@bipekkan çok teşekkürler.benim aklımdaki fiyatla aynı.bende 550 gibi bir fiyata satmayı düşünüyordum.

haklısın Cromartie,fuji'den epey şey öğrendim ama insan öğrendikçe yeni şeyler denemek istiyor :D onun içinde yeni ekipmanlar lazım.
  • @mstfsercan,
    Evet linkler 2. elmiş, dikkat etmemişim. Sadece ilk linkteki satanı biliyorum. Çok temiz 2. eldi. SATMIŞ.
    quote:

Orijinalden alıntı: mstfsercan

ya şimdi benim fazla tecrübem olmadığından,ikinci el olmamasından yanayım.temiz ikinci el olsa neden olmasın derim ama işte temiz mi değil mi onun anlayamam.

@bipekkan çok teşekkürler.benim aklımdaki fiyatla aynı.bende 550 gibi bir fiyata satmayı düşünüyordum.

haklısın Cromartie,fuji'den epey şey öğrendim ama insan öğrendikçe yeni şeyler denemek istiyor :D onun içinde yeni ekipmanlar lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.