|
ont ısınıyor, içinde heatsink var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |

|
ont ısınıyor, içinde heatsink var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hız düşümü kötü olmuş hocam. Ne kadar düşüyor tam olarak? İç yapısına göre daha büyük heatsink ve doğrudan birkaç havalandırma deliği + fan daha etkili olabilir. |
|
verdiğin detay önemli. demek ki sadece fiziksel bağlantı değil, isp'de oturum açma ve tanımlama düzeyinde bir kontrol var gibi görünüyor. ne yapabilirsin? isp'nin kendi cihazının wan mac'ini kullandığın router'a klonlamayı dene. tanımlama düzeyine gelince, mesela isp'nin kendi cihazına qos tanımlanmış olabilir. yani senin cihaza özel bir profil ayarlanmış olabilir. dolayısıyla isp kendi router'ını görünce ona özel bir ayarı devreye alıyor olabilir. hız düşmesi oluyor dediğin router'ı değil de geçici olarak farklı bir router ile de bunu teyit için deneme yap derim. ayrıca login olurken yani oturum açılımlarına ait logları karşılaştır. sen veya biz anlamasak bile |
|
|
Bende geldim arkadaşlar aranıza. İlk önce VSOL 2082RH ile test ettim online olup hız testi yaptım sonra Deco BE85 SFP+ portuna direk Huawei MA5671A Openwrt yüklü cihaz bağlayıp ayarları yapıp online oldum ondada hız testi yaptım. Santral tarafında ZTE OLT olduğu için hızlar limitli 980i geçemiyorum bufferbloat var mı diye test yaparken anlık 2000leri görüyorum sonra çok hızlı geri düşüyor. FiberOptik-TR veritabanında bilgileri girdim umarım birilerinin işine yarar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGameGuard -- 26 Temmuz 2025; 9:51:54 > |
|
İlgilenen olursa satılıklar ODI DFP-34X-2CY3 XPON ONU STICK SFP + ONTI 2.5g CONVERTER + TTL satılık mevcut. VSOL V2802RH 2.5 GbE XPON ONT Just a moment... https://www.sahibinden.com/ilan/iki...2.5g-converter-plus-usb-ttl-1253196805/detayJust a moment... https://www.sahibinden.com/ilan/iki...sol-v2802rh-2.5gbe-xpon-ont-1259894210/detay |
|
|
|
Hayırlı olsun hocam. Muhtemelen duvar içi, süpürgelik altı vs. yerlerden uygun gördüğün PC, TV vs. yerlere CAT6 (Belki fiber?) çekmek haricinde bir şeye ihtiyacın olmaması lazım. Hali hazırda varsa çok iyi. Bana sorarsanız ekipmanlarda da olabildiğince 10gbe hedeflemeye çalışın, ileriye yönelik olur. Bilgisayar toplanacaksa 10gbe zor ama 2.5gbe dahili anakart da tercih edilebilir harici PCIe adaptör yerine. Benim şu an imkanım ya da zamanında aklıma gelmiş olsa Router-PC arası için fiber çekmeyi denemek isterdim. |
|
Hocam peşin peşin 2.5 gbe ont alayım mı peki? Bir de 2.5 gbe router da bulamadım. Girişi 2.5 gbe olanlar var ama çıkışı olmadıktan sonra yaramaz sanırım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Dediğiniz gibi hocam, sadece 2.5G WAN girişi var, tüm LAN portları 1G ise pek mantıklı olmaz. TP Link'in Deco BE85 modeli var hocam oldukça güzel duruyor sadece fiyat olarak tuzlu. Ben direkt Banana Pi R4 kullanıyorum SFP GPON + 10G SFP RJ45 modül ile ama toplam setup da fiyat olarak BE85'ten aşırı farklı değil açıkçası. WAN haricinde tek 2.5G portu olan seçenekler biraz daha bulunabilir gibi duruyor. Ama bence siz hem PC'ye hem de NAS'a 2.5G+ port vermek istersiniz diye düşünüyorum. Benim düzende bile bu konfigürasyon için ekstra 2.5G switch gerekir. Tüm bunları düşününce BE85 + SFP GPON en mantıklısı gibi duruyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbler -- 2 Ağustos 2025; 21:12:17 > |
|
İlginiz için teşekkürler hocam. Kendi topladığım bir ev sunucum var. Asus 2.5 gbe anakart takılı. Intel i5 işlemcili. 64gb tam ve sistem nvme ssd üzerine kurulu. Acaba bu sisteme pcie bir sfp kart alsam. Oradan gelen fiber interneti de bir openwrt kurulu sanal makinayı router olarak kullanıp anakart üzerindeki ethernetten de 2.5 gbe bir switche çıkış versem verimli olur mu? Bu düzenekte sunucu sıkıntıya girdiği an tüm ağ bağlantısı çökecektir muhtemelen, o nedenle sunucuyu ana internet sağlayıcı gibi kullanmak anlamlı da olmayabilir tabi. Ama herhangi bir ont+routerdan da işlem gücü olarak sağlam olur diye düşünüyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
x86 makineleri Router olarak kullananlar var hocam mümkün, ben yazılım kısmı hakkında bir şey söyleyemeyeceğim kullanmadığımdan ama biraz bakınırsanız bayağı bir şey bulursunuz muhtemelen. Çift SFP'li bir kart bile alabilirsiniz, belki switch ihtiyacını bile ortadan kaldırır bir tane de RJ45 SFP alırsanız. Ya da 1 adet daha 2.5G PCIe Ethernet kartı da alınabilir switch alternatifi olarak. Kaç port istediğinize bağlı biraz. Sunucu sıkıntıya girerse ağ bağlantısı sıkıntıya girer tabi ama bu sunucu dediğiniz arkadaş aktif kullandığınız bir bilgisayar değil de gerçekten sunucu gibi çalışıyorsa hiç sıkıntı olmaz hocam. Ben Banana Pi R4 ile 1TB SSD kullanıyorum Plex sunucusu olarak ayarlı. Router üzerinden direkt SSD'ye indirme yapmak istediğimde işlemci kullanımı %100'lere fırlıyor ve indirme hızı 100-150 Mbps'yi bile geçemiyor. Sizin çözüm çok daha performanslı olur. |
|
|
Eve fiber kablo çekilmemişse zaten kablo çekimi sırasında buna bakmaları gerekiyor. Hatta herhangi bir kayıp varsa ya kablo bir yerde zedelenmiş olabilir ya da konnektör düzgün takılamamış olabilir. O durumda zaten değişim yaparlar diye umuyorum. Evde kablo çekilmiş durumdaysa da arkadaşlara söylerseniz belki kontrol ederler. |
|
FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?(Alıntı) | DonanımHaber Forum » Sayfa 5 https://forum.donanimhaber.com/ftth-altyapida-sfp-gpon-ile-internete-nasil-erisilir-alinti--159986530-5#161054237 |
|
Bugün bağlattım. 27dbm ölçtüler. berbatmış eve çekilmiş hat ama düzeltmek için bir yapamayız dediler. şimdi turk telekomun verdiği ont ve router var ama kendi router'ıma geçmek istiyorum. kullanıc adı ve şifreyi nereden bulabiliyoruz acaba yeni router'a aktarmak için. |
|
|