Şimdi Ara

Fsp Hyper 700W mı yoksa Corsair 650W mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şuan kullanmakta oldugum psu high power 750w 80+ , yük altındayken garip sesler çıkarmaya başladı ses ara ara saniyelik kesiliyo sonra geri geliyor. Yani oyun oynarken belirli zamanlarda(sürekli değil yani) psu böyle sanki aşırı çalışıyormuş gibi elektrik hissediyorum ve fanından cızırtı geliyo saliselik gidiyo cızırtı sonra geri geliyo. O yüzden psuyu değiştireyim diyorum. 2 sene garatisi vardı biter bitmez bozuldu yani anlıcağınız.. :(

hatanın videosu

Corsair 650w 80+
    www.vatanbilgisayar.com
    CORSAIR VS SERİSİ (2018 VERSİYON) 650W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/corsair-vs-serisi-650w-80plus-white-guc-kaynagi.html

Fsp 700w 80+
    inventus
    FSP Hyper K 700 700W 80+ EU Güç kaynağı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9072

arasında kaldım. yardımcı olursanız sevinirim

edit: RX 590 nitro+ ekran kartı ile beraber kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flakel -- 25 Ocak 2020; 13:29:41 >

• Duyduğun ses fan sesi mi yoksa bobin sesi mi önce ondan emin olmak lazım,
    oyun oynarken yükte fan tam devirde çalıştığı icin ve 2 senelik bir parça olduğunu düşünürsek toz vs etkileri olabilir, ek olarak olması doğal değil ama bobin zırlaması/cizitisi olabilir,

Ses fan sesi ise ve yükte oluşuyorsa fan bakımı yapılır düzelir, bobin zırlaması ses can sıkıcı etkiden başka pek bir hasara yol açmaz,

Nasıl tarif edeceğimi bilemedim ama PSU cayır cuyur ses geliyorsa ve herhangi bir koku duyuyorsanız değiştirin diğer iki sorun için Yeni PSU için para harcamazdim,

Fan iç göbeğinde arıza yok ise ve ses fandan geliyorsa, biraz hava yada 1 damla yağ ile ses çözülür, bobin zırıltısı sadece ses olarak rahatsız eder, diğer yazdığım gibi bir sorun ise Yeni PSU al derim,

PSU tavsiyesi biraz sıkıntılı, kişi ya aldığını öneriyor yada alıp sorun yaşadığını kötülüyor.

Google PSU Tier list yazarak almak istediğin PSU seç derin,

5 sene kadar highpower absolute 850w kullandım bozuldu çöpe attım, 7 sene kadar seasonic 750w bronze kullandım sattığım kişi halen kullanıyor 3 sene oldu satali ve 10 sene falan oldu hâlâ yaşıyor :), şu an highpower 850w Gold kullanıyorum 2 buçuk senelik alet bir sıkıntı Yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Üründe coil whine sorunu boy göstermiş başlı başına bir sorun değildir o tiz ses rahatsız edecek düzeyde değilse ürünü değiştirmeyin önerilen psular kullandığınız üründen daha zayıftır ve benzer sorunları bu ürünlerde de yaşama olasılığınız yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE LoSt -- 25 Ocak 2020; 13:30:33 >
  • Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ederim video yüklüyorum şimdi hatayla ilgili birazdan atacağım

• arkadaşlar gördügünüz gibi psu sanki aşırı yüklü çalışıyor motor gibi ve arada saliselik olarak duruyor sonra yine motor gibi devam ediyor. coil whine oldugunu sanmıyorum.

birde masaüstünde olmuyor. oyuna girdiğimde yük altındayken oluyo sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flakel -- 25 Ocak 2020; 13:30:50 >

• Flakel kullanıcısına yanıt
    Arada gelen kuş sesini saymazsak fan sesi

• Flakel kullanıcısına yanıt
    Isıya duyarlı fanın motoru bozulmuş olabilir fan değişimine gidebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    850w psu yeterli mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yapabilirseniz psu yu sokun icini acip fanini ve devresini tozdan arindirin fankanatciklarinida temizledikren sonra sisen kondansatorleri saglamlariyla degistirin sivi gres ile fani yaglayin sonrada psunun kasasini kapattiktan sonra bosta calistirip voltaj olcumu yapin vermesi gereken voltajlari verip veremedigine bakin hersey tamamsa kasaya takip kullanmaya devam edin

• corsair 650w'yi aldım. Tamire götürdümde fazla fiyat çıkardılar.
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Hocam elektronikle aram yok maalesef yenisini aldım o yüzden. Yinede açıklamanız için çok teşekkür ederim.
  • Gule gule kullabin hayirli olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.