bişey soracağım şimdi bu işlemcilerin üstündeki ısı giderici plakayı saatçi tornavidası tabir ettiğimiz aletle nazik bir şekilde çıkartamazmıyız tamam işlemciler son derece hassas aletler ama çok dikkatli bir şekilde işlemciyi dağıtmadan yaparız sonra da çarpan kilidini açmak için gerekli olan modding i yaparız ve piyasada capon tabir edilen yapıştırıcıyı dikkatli bir şekilde ısı gidericiye sürüp tamamen eski halini bozmayacak şekilde kapatırız bu olay olabilirmi acaba işlemciyi açması kolay modding yapması zor sonra işlemciyi toparlamak çok daha zor ama imkansız değil sonuçta hiçbiri bu kilidi koyan parçayı cımbızla çıkardıkmı olay biter değil mi ? sonra alırız 6300 dayarız sıvı nitrojeni çarpanı 30 falan yaparız 266x30=7980 mhz yani aşağı yukarı 8 ghz bir 6300 ümüz olur çok basit anlattım olayı ama forumda yetenekli gençler mevcut bu kişiler işlemcilerini heba etmeyi göze alırlarsa yapabilirler diye düşünüyorum
hihihi açılırmı işlemci ya :)) haa açılır ama açan arkadaşların nanoteknolojiye sahip aparatları olması lazım.. E Peki Bu ne kadar efektif olur? o modu sadece kendileri kullanabilir, sadece hız rekoru içinde nanoteknolojili aletler alıp (milyon dolarlık) falan filan :D böyle gider bu yazı... ana fikrim anlaşılmışır ama
ne kadar zor olabilir ki nanoteknolojiye gerek yok benim tornacı tanıdığım var cnc ve freeze de var açarız işlemciyi koyarız tornaya tüm işlemi alet yapar :D tamam bu biraz saçma oldu ama toms un sitesinden cpu bölümüne gidin oradan en eski sayfaya gidin orada "plastik ameliyat athlon xp nin çarpan kilidini kırıyoruz" başlıklı bir yazı vardı orada yapabiliyorlarsa biz de yapabiliriz bu çarpan kilidini sağlayan aracın alu nun falan içinde olduğunu sanmıyorum büyük ihtimalle sistemin en son parçalarından biridir aah aah intelden bir tanıdığım olsa sorardım ama imkansız değil sonuçta yapılabilir torna da hazır zaten :D
üstadlar biraz gec oluyor ama bi soru soracağım şimdi benim elimde intel p4 3.0 ghz FSB800 işlemcili ankart var birde AMD sempron 3300 2.0ghz işlemcili anakart var hangisi daha iyi hangisini kullanmalıyım sizce yani hız açısından ben intel diyorum ama yanlışmı yapıyorum amd dahamı hızlıdır sizce...
Bir sorum olacak üstadlar: İşlemcideki FSB hızıyla, RAM deki hız aynı olmalımıdır?. Farklı olursa işlemler yavaş olanınkine göre mi işler.? Örneğin; Core™2 Duo T6400 (2M Cache, 2.00 GHz, 800 MHz FSB) ve 2gb DDR2 667 Mhz olan sistemde FSB hızları neyi belirler..?
FSB ( Front Side Bus ) Nedir ? Chip setteki kuzey köprüsüyle CPU arasındaki veri yoluna FSB denir. FSB, CPU ve anakart mimarisine bağlı olarak değişebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: omer.gurkan
Bir sorum olacak üstadlar: İşlemcideki FSB hızıyla, RAM deki hız aynı olmalımıdır?. Farklı olursa işlemler yavaş olanınkine göre mi işler.? Örneğin; Core™2 Duo T6400 (2M Cache, 2.00 GHz, 800 MHz FSB) ve 2gb DDR2 667 Mhz olan sistemde FSB hızları neyi belirler..?
Herkes bişeyden bahsetmiş ama benimde ve herkesin merak ettiği esas soruyu cevaplamamışlar ram ve işlemci arasında bir uyumsuzluk oluşurmu
quote:
Orijinalden alıntı: sybercomp
quote:
Orijinalden alıntı: omer.gurkan
Herkes bişeyden bahsetmiş ama benimde ve herkesin merak ettiği esas soruyu cevaplamamışlar ram ve işlemci arasında bir uyumsuzluk oluşurmu
ileitşim sağlıklı olması için işlemci ve ram arasındaki mhz lerin uyumlu olması lazım aksi halde sein verdiğin örnekteki gibi olursa düşük olana göre yani ram 667 olana göre çalışmaya başlar işlemcin de
quote:
önkısım veriyolu taşıma hızı (sanırım kuzey köprüsü cpunun ön tarafı oluyor diye böyle söylediler), cpu nun kuzey köprüsü ile iletişim temel hızını ifade eder* conroe işlemcilerde 266 mhz athlonlarda 200mhz vs dir diğer tüm bileşenler doğrudan veya dolaylı bu hıza bağlıdır çünkü güney köprüsü de kuzey köprüsüne bağlıdır** ide pci gibi bileşenler de güney köprüsüne bağlıdır. o yüzden fsb hızının değiştirilmesi tüm sistemi etkileyebiliyor ve oc zor oluyordu ki nforce 3 ve viak8t800 e kadar bu chipsetler eşzamansız hız artırımına olanak sağladıklarından fsb hızını artırdığımızda, agp, pci, pci-e vs hızları sabit kalabildi ve oc keyifli olmaya başladı..
______not: *bu hız hipertransport gibi özel teknolojiler sayesinde 3-4- veya 5 katı şeklinde sistem bandgenişliğini artıracak şekilde tasarlanıyorlar, örneğin amd de 200*5 1000mhz hipertransport olarak ifade edilir ** memory ile iletişim de buna dahildir. ayrık durum amd 64 lerden itibaren memory controller cpu içine dahil edildiğinden intelin aksine amd lerde memory kuzey köprüsü tarafından değil doğrudan cpu trafından kontrol ediliyor. başka bir fark ise memory fsb hızı ile asynchronous ayarlanamıyor fakat bölenli çalışabiliyor(oc de momory limitine takılmamak için)
Biraz geç cevap veriyorum özür dilerim... Chipset(anakartta trafiği kontrol eden donanım)lerin bir kuzey birde güney köprüsü bulunur.Yani cpu'nun Chipsetin kuzey köprüsü ile yaptığı iletişim hızı İYİ GÜNLER
kısaca söyleyecek olursak FSB ; işlemci ile anakartın saniyedeki mesajlaşma hızı...
fsb anakartla bağlanma hızıdır eğer ram ve ekran kartı nın fsb hızları birbiriyle aynı deilse tam performans alamassın.
çarpan katsayısı işlemcimizin ne kadar overclock yapabiliriz bilgsisini söyler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme