Şimdi Ara

FSB:DRAM oranı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 512*2 totalde 1 gb ddr2 kingston ramim var. cpuz programıyla incelerken bazı arkadaşlarda bu oranın 1:1 olduğunu gördüm bende ise cpu/9 yazıyor bu oran ne amanaya geliyor ve ne işe yarıyor bir açıklama yapılabilirse sevinirim. cpuz değeri bu arada cpuzun html şeklindeki raporunuda vereyim işlemcim anakartım hakkındaki bilgiler orda. cpuz raporu

• Bu oranın 1:1 olması demek işlemciyle ram'in aynı frekansta çalışması demektir yani overclokc'a yatkın ram'larda işlemciyle ram 1:1 aynı frekansta çalıştırılır ve tam olarak performans sağlanır. Bu oranı setup'tan 1:1 yapabilirsin ram'ine güveniyorsan ama overclock'la işim olmaz diyorsan hiç oynama sonra arkamdan sayıp sövülmesini istemem
  • çok sağol teşekkür ederim. ozaman ben size sorayım benim ramler kaldırırmı 1:1 oranını? dual kit kingston 512*2 DDR2 ramler. timingler yukardaki mesajımın içindeki cpuz değerinde mevcut. 4 4 4 12 olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phidias -- 13 Aralık 2006; 13:07:45 >
  • Birşey değil. Kesin olarak bu oranı kaldırırmı kaldırmazmı birşey diyemem yalnız kinstonun birçok modelinin overclocka kesinlikle yatkın olmadığını biliyorum.
  • Bu siteye bir bakhttp://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/kingston-hyperx burada yazıyorki

( Asıl önemli olan ise bu iki ürününde JEDEC desteği olmadan, Kingston gibi oldukça kaliteli bellekler üreten bir firmadan çıkabilmiş olması idi. Zira Kingston, JEDEC standartlarından dışarı çıkmaz ve henüz standardi resmen belirlenmemis bellek teknolojilerini uzaktan izlemeyi tercih ederdi. Bugüne kadar Kingston'un overclock meraklılarını sevinderecek cinsten ürünlere el attığı hiç duyulmamıştır. Tabii ki kaliteli Kingston belleklerle yüksek MHz değerlerine ulaşılabildiği bir gerçek, ama özellikle overclock için üretilmis bir ürünleri simdiye kadar yoktu. Firma, HyperX ile bu gelenegi bozuyor. )

• quote:

Orjinalden alıntı: Tek-nolojik

Bu siteye bir bakhttp://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/kingston-hyperx burada yazıyorki

( Asıl önemli olan ise bu iki ürününde JEDEC desteği olmadan, Kingston gibi oldukça kaliteli bellekler üreten bir firmadan çıkabilmiş olması idi. Zira Kingston, JEDEC standartlarından dışarı çıkmaz ve henüz standardi resmen belirlenmemis bellek teknolojilerini uzaktan izlemeyi tercih ederdi. Bugüne kadar Kingston'un overclock meraklılarını sevinderecek cinsten ürünlere el attığı hiç duyulmamıştır. Tabii ki kaliteli Kingston belleklerle yüksek MHz değerlerine ulaşılabildiği bir gerçek, ama özellikle overclock için üretilmis bir ürünleri simdiye kadar yoktu. Firma, HyperX ile bu gelenegi bozuyor. )

Tarih Aralık 2002.
    Bu forumda Kingston DDR2 533Mhz nin 1000Mhz ye overclock edildiğini hatırlıyorum ama kim yapmıştı onu hatırlayamadım.

FSB:DDR oranı değil de CPU/9 gibi bir şey görmeniz çok normal. Çünkü bellek denetleyicisi AMD'de işlemci içerisinde ve bellek hızlarını anakartan ziyade işlemci belirliyor. İşlemciniz 2200Mhz, buna göre ramler 2200/9 = 244Mhz, efektif olarak 244*2=488Mhz de çalışıyor. Halbuki ramlerinizin normal hızı 266*2=533Mhz. Acı ama gerçek, ramleriniz standart değerlerinin 45mhz altında çalışıyor. İsterseniz biraz overclock yapabilirsiniz, anakartınız (Epox MF570SLI) overclock yapmaya elverişli.

• aslında benim niyetim bu işlemciyi 3 ghz de rahatça çalıştırabilmek. bunun için zalman soğutucu almayı düşünüyorum ancak dediklerinize göre şöylebir sonuç ortaya çıkıyor;
    2200/9 =244 mhz ramin efektif çalışma frekansı,
    ben 3 ghz yaptığım taktirde 3000/9=333 mhz çıkıyor. çarpı 2= 667 mhz oluyor. ozaman benim bu işlemciyi 3000 yapabilmek için 667 mhz ddr2 ram mi almam icab edecek?

birde diyelim sadece rami 266 mhz de çalıştırmak istiyorum bunun için ne gibi bir işlem yapmam gerekir?

herşey için yeniden teşekkürler aydınlandım burda :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yokmu bi bilen?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.