Şimdi Ara

FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın) (52. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.397
Cevap
11
Favori
106.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • windows 8 ile alakalı bir problemdi şimdi 7'ye dönüş yaptım yükleyeceğim birazdan

• Arkadaşlar bu videodaki yer yüzü görüntü kalistesi için hangi eklentiye ihtiyacım var acaba ? nasıl temin edebilirim ? Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Arkadaşlar bu videodaki yer yüzü görüntü kalistesi için hangi eklentiye ihtiyacım var acaba ? nasıl temin edebilirim ? Teşekkürler

ORBX
  • arkadaşlar rudder hakkında bir sorum var. uçak yerdeyken rudder sonuna kadar dönerken havada olduğum zaman rudder çok az dönüyor. ben joystick te rudder i tam döndürmeme rağmen havada iken uçağın dümeni tam dönmüyor.bunun sebebi nedir.

uçağın yerdeki hali.joystick rudder tam sağa döndürülmüş.uçak dümenide tam sağda:

uçağın havadaki hali. joystick rudder tam sağa döndürülmüş ama uçak dümeni hafif sağa dönmüş:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blk -- 15 Eylül 2013; 21:19:58 >

• eğer auto rudder özelliği açıksa bundan kaynaklanıyor olablilir. ayarlar kısmından de-aktive edip deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

eğer auto rudder özelliği açıksa bundan kaynaklanıyor olablilir. ayarlar kısmından de-aktive edip deneyin

"auto rudder" özelliğini kapatınca dümende düzeldi. fakat uçağın kontrolü zorlaştı. uçak pistte düz gitmiyor. sanırım bu küçük uçaklarda oluyor.
    yalnız benim anlamadığım fsx ayarlarında realism i hard a getirmiştim. bu auto rudder özelliği kapalı olması gerekmezmiydi. sonuçta gerçek hayatta auto rudder diye bir olay yok.
    birde realism ayarlarında "enable gyro drift" var. bu ayar ne işe yarıyor. bilgin var mı?
  • enable gyro drift işaretli olduğu zaman motorun dönme momentinin uçağa olan etkisini simulatörde hissedebiliyorusun.
    Misal pist başında cessna 172'yi aç , sadece tam gaz ver, bir süre sonra uçağın pervanenin dönme yönünde pistten çıkmaya başladığını göreceksin.
  • dediğin doğru ama realism ile rudder özelliğini ayrı tutmuşlar. bu arada a2a cessna 172 tavsiye ederim. çok gerçekçidir. default ile uğraşmayın. default tüm uçaklar çöp.
  • ARkadaslar sony vaio bilgisayarima fsx gold edition paketini yukledim..sorunum su,laptopumda intel 4000 dahili ve nvidia 2 gb harici ekran kartim var fakat oyun surekli intel 4000 i kullandigi icin performans dusuklugu yasiyorum..harici ekran kartini secmesini bi turlu saglayamadim..bilgisi olan arkadaslar lutfen cevap yazsın ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

dediğin doğru ama realism ile rudder özelliğini ayrı tutmuşlar. bu arada a2a cessna 172 tavsiye ederim. çok gerçekçidir. default ile uğraşmayın. default tüm uçaklar çöp.

O kadar da çöp deme yahu, yeni öğrenenler için iyidir default uçaklar
    Ama A2A Cessna 172 gerçekten harika, ona laf yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cylon raider

ARkadaslar sony vaio bilgisayarima fsx gold edition paketini yukledim..sorunum su,laptopumda intel 4000 dahili ve nvidia 2 gb harici ekran kartim var fakat oyun surekli intel 4000 i kullandigi icin performans dusuklugu yasiyorum..harici ekran kartini secmesini bi turlu saglayamadim..bilgisi olan arkadaslar lutfen cevap yazsın ..

ayarlar kısmında ekran kartı seçilen kısım var. orası işlemiyor mu=

@cemsultan, haklısın biraz abarttım maule midir nedir o fena değil mesala bi de f/a-18
  • quote:

ARkadaslar sony vaio bilgisayarima fsx gold edition paketini yukledim..sorunum su,laptopumda intel 4000 dahili ve nvidia 2 gb harici ekran kartim var fakat oyun surekli intel 4000 i kullandigi icin performans dusuklugu yasiyorum..harici ekran kartini secmesini bi turlu saglayamadim..bilgisi olan arkadaslar lutfen cevap yazsın ..

Bilgisayarın ayarlarından, muhtemelen nvidia ayarlarından olması lazım, sadece nvidia kartı kullanması için bir ayar vardı yanlış hatırlamıyorsam. İyice öğrenince yazarım yine.
    Ama her ne kadar çalışmıyor gibi görünse de FSX ya da başka bir oyun açılınca otomatik devreye giriyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsultan

enable gyro drift işaretli olduğu zaman motorun dönme momentinin uçağa olan etkisini simulatörde hissedebiliyorusun.
    Misal pist başında cessna 172'yi aç , sadece tam gaz ver, bir süre sonra uçağın pervanenin dönme yönünde pistten çıkmaya başladığını göreceksin.

bu dediğin olay auto rudder kapalıyken zaten oluyor. ayrıca gyro drift i açtığım zaman bir fark göremedim. auto rudder açık gyro drift enable olduğu zamanda uçak yine pistte dümdüz gidiyor. gyro drift in farkını anlayamadım. gyro drift gerçekçilik açısından önemli mi? aktif etmeye değer mi veya gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blk -- 16 Eylül 2013; 14:40:24 >
  • quote:

dediğin doğru ama realism ile rudder özelliğini ayrı tutmuşlar. bu arada a2a cessna 172 tavsiye ederim. çok gerçekçidir. default ile uğraşmayın. default tüm uçaklar çöp.

bahsettiğin uçağı kullanmadım. default olanını kullandım. ne gibi farkları var. default uçakta da hemen hemen her şey çalışıyor. birçok şeyi orada öğrendim. auto pilot, navigasyon, vor ile uçuş ,ils ile iniş gibi aklıma gelenler bunlar. hatta öğrendiklerim ile pmdg 737,747 gibi ,ifly 737,camtain sim 777 uçaklarını manuel olarak kaldırıp indirebiliyorum. şimdilik sabiha gökçen-atatürk arası eğitim amaçlı uçuyorum. tabi bu büyük uçakların temel uçuş kuralları dışında herşeyi farklı.
  • Eger oyunun ayarlar kismindan bahsediyorsaniz sadece intel 4000 secenegi sekmesi cikiyo nvidia cikmiyor.bilgisayarin ekran karti secme menusu var orda ise bilgisayar otomatik secer veya siz secin diyor.ben nvidia sec diye uygulamama ragmen olmuyor..yani harici ekran karti bosuna duruyomus gibi oldu anlamadim.:((

• Evet bilgisayarin ekran karti ayarlarinda ekran kartini bilgisayar secer veya sen belirle diyor..ben nvidia kullan diye isaretlememe ragmen oyundaki menude intel 4000 grafik karti seceneginden baska secenek yok..isin icinden cikamadim valla bosu bosuna harici ekran karti olan laptopa para vermis gibi oldum..:(((

• bu simülasyonla ilgili bir sorun mu? yani diğer oyunlarda aynı durum oluyor mu?
  • quote:

Evet bilgisayarin ekran karti ayarlarinda ekran kartini bilgisayar secer veya sen belirle diyor..ben nvidia kullan diye isaretlememe ragmen oyundaki menude intel 4000 grafik karti seceneginden baska secenek yok..isin icinden cikamadim valla bosu bosuna harici ekran karti olan laptopa para vermis gibi oldum..:(((

Bios ayarlarından falan İntel ekran kartı devre dışı bırakılamıyor mu acaba ?
  • Nvidianin en ince ayarlarina kadar buldum hatta fsx icin herzaman harici ekran kartini kullan dedim oyunu actim yine ayni terane..sirf su oyunu adam gibi oynamak icin aldim su aleti ise bak..:(((

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.