Fritzbox 6490 Docsis 3.0 Modem (2. sayfa)
-
-
Teşekkürler.
AVM dediğiniz burada işaretlediğim üretici firma oluyor galiba.
Bu durumda aslında bu alanda Internatinal olanı aldırmam gerekirdi diye anlıyorum.
Bu arada "modemi bağladığınızda senkranizasyon oluşmuyor" demişsiniz. Ben mac adresi tanımlatmak için aradığımda cihaz fişe takılıydı ama kablonet hattına bağlı değildi :D
Acaba bundan dolayı mı MAC'i göremedim dedi. Eğer böyle ise çok gülerim ama :D:D:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsanbeyhan -- 22 Eylül 2025; 13:53:24 >_____________________________ -
Bence AVM versiyon da çalışması gerekirdi ama enteresan geldi.
Hocam kablonun ucuna taktığınız cihazın MAC ini görmesi için cihazın bir şekilde haberleşmesi gerekir. Aynı frekanstan ya da her neyse ondan konuşamıyorlarsa göremez MAC i
Cihazın sıfırı yoktur sanırım ikinci el mi aldırmıştınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 22 Eylül 2025; 15:40:35 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet 2. el aldım 25 €'ya.
Yalnız dediğim gibi, ben KabloNet müşteri hizmetlerini arayıp MAC adresini verirken cihaz kablonet hattına bağlı değildi. Açıkçası bağlamam gerektiğini düşünemedim. Akşam tekrar arayacağım. Umarım bağlayınca MAC'i görür ve tanımlayabilir. Size de haber veririm sonucu.
Desteğiniz için teşekkür ediyorum.
_____________________________ -
Selamlar
Anca bugün vakit bulabildim. Cihazı kabloya bağladıktan sonra KabloTV'yi aradığımda MAC'i gördüler ve aktif ettiler. Fritxbox 6490 ile interneti kullanmaya başladım. Cihazın panelindeki özellikler/ayarlar neler onları anlamaya çalışıyorum.
Desteğiniz için teşekkürler.
Tekrar selamlar
Epson L386 printerı ağa bağlamayı beceremedim. eski modemde WPS aktif etme butonu vardı. basınca Printer ağa bağlanıyordu ama yeni modemde böyle bir buton da özellik de göremedim. Şu an ağ yazıcılarını ara dedğimde bilgisayar göremiyor yazıcıyı.
Bu modeme WIFI Printerı nasıl bağlayabilirm acaba? tşk.
Hayırlı olsun öncelikle modemi güle güle kullanın
WLAN tuşu aynı zamanda WPS tuşudur. Basıp çekerseniz Wifi kapanır tekrar basarsanız açılır.
Wlan tuşuna basıp ledler yanıp sönünceye kadar basılı tutarsanız wps aktif olur
Önceki kamufle olmuş WPS butonunu farketmemişim. Yazıcı da oldu. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım internette. Desteğiniz için teşekkür ediyorum.
Sırada bu modem ile çocuklar için belirli sitelere girişi nasıl bloke edebileceğim var. netmasterda bu iş çok kötüydü.
Bunda çok iyi ayarlar var. Günde toplam kaç saat hangi saat aralıklarında girebileceklerini ayarlayabilirisniz
Site bazlı yasak konabiliyor ama hangi birine koyacaksınız.
Wifi yi de belirli saatlerde açıp kapatabilir. Haftanın her günününe program yapılır
İlk olarak Settings de saat silimini +3 yapın sonra bu ayarları yaparsınız yoksa saatler tutmaz
sosyal medya sitelerini kısıtlamayı düşünüyorum öncelikle. belki kelime bazlı kısıt varsa orasını da kullanabilirim.
timezone ayarını o şekilde yaptım.

Kablonet kullanıcısıyım eğer mümkünse bu modemi o fiyata nereden aldıniz paylaşırsanız sevinirim. Online olarak bu modemi sadece Ebay Almanya'da bulabildim. Türkiye'ya gonderim yapan birkaç kişiden perakende ikinci el olanı en düşük 54 Euro + 30 Euro gönderim ücreti. Ayrıca vergiside AB (Avrupa Birliği) ülkelerinden gelen ürünler için %30, diğer ülkelerden gelen ürünler için %60.
Teşekkürler..
ebay.de sitesi üzerinden 2. el olarak Almanya'dan bir arkadaşa aldırdım, 25 €.
Merhaba,
Deneme için bu siteleri blok listesine ekledimi bağlandığım cihaz da standard profilde ve standart profile blok filtresini uygula seçiyorum ama hala bu siteleri açıyor. Neyi yanlış yapıyorum acaba..

kısmını yazmayın listeye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 7 Ekim 2025; 21:40:35 >
bu şekilde yaptım, hala bu sitelere gireibliyorum :(

-
Selamlar. Evet standart profile blok ekledim. şu an kullandığım bilgisayar bu profilde.
modemi restart da ettim ama yine giriyorum o sitelere:(

Gerçekten ilginç. Benim modem 7590 ama sonuçta farketmemesi gerekir.
Yazılımız 7.57 dir sanırım ama o da farketmez bence. VPN den falan giriyor olmayasınız : )
evet 7.57 bende de. VPN de kullanmıyorum. Ama ben bir yerde yanlış yaptığımı düşünüyorum, bakalım çözebilecekmiyim :)

cihazı komple block dediğimde blokluyor cihazı ama filter hala çalışmıyor.
Bu modem ile instragram.com sitesi block liste filtresinde varsa örneğin cep telefonundaki instagram uygulaması da bloklanıyor mu?

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt

Hızlı