Şimdi Ara

Frekans ve Saf Çekirdek Hızları hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Benim bir yazı yazmam gerekli bir nevi ödev gibi birşey. Bu yüzden birşey danışmak istiyorum sizlere.

    6 yıldır AMD kullanıcısıyım ve PC'yi oyun oynamak için kullanırım. Şu anda da FX8150 kullanıyorum. Oyunlar için AMD tercih edilmesi gerektiğini önereceğim yazacağım yazıda. Ancak bunun için bir dayanak bulmam gerekli. Bir bilgisayar öğretmenine sordum bana şöyle cevap verdi: "İntel saf çekirdek hızı baz alındığında daha iyidir. Ancak oyunlarda saf çekirdek hızı yerine frekans hızı daha ön plana çıktığından ve AMD işlemcilerde Frekans hızı daha yüksek olduğundan oyunlar için, fiyatını da göz önüne alırsak AMD daha elverişlidir. Ancak gelişmiş ofis programları, video render gibi işlemlerde saf çekirdek hızı gerekli olduğundan İntel işlemci tercih edilebilir" gibi bir şeyler söyledi. Sizce bunun doğruluğu nedir? Oyunlarda frekans hızı diyebileceğimiz GHZ daha mı ön plandadır? Bu durum yanlışsa boşuna yazmayayım yazımda.

    Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.







  • hocan hakli ama ne biliyim yeni nesil konsollarda 8 cekirdekli islemciler bulundugunu bu nedenler ileride oyunlarin coklu cekirdek destekleyecegini ve amd fx6 ve fx8 serisinin one gececegi gibi bi yazi yazabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Kutup_Ayısı_

    hocan hakli ama ne biliyim yeni nesil konsollarda 8 cekirdekli islemciler bulundugunu bu nedenler ileride oyunlarin coklu cekirdek destekleyecegini ve amd fx6 ve fx8 serisinin one gececegi gibi bi yazi yazabilirsin



    Cevabın için teşekkür ederim, yani oyunlar için saf çekirdek performansı yerine işlemci frekansının daha önemli olduğunu doğrulaman bile benim için yeterli cevap sayılır. Tekrar teşekkür ediyorum cevabın için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hydrogenx -- 2 Temmuz 2013; 18:25:44 >
  • Sana açıklayacak iki kavram buldum; Amdahl Ölçeklemesi ve Moore Kuralı. İngilizce wikipedia sayfasından okursan, Moore Kuralını bir öğretmenin anlattığı ve bilginin kayıpsız ne kadar uzağa aktarılabildiği gibi benzetimlerle anlatılıyor. Amdahl ise bir işi imece usulü yapan birden çok işlemcinin yürüttükleri programın ne kadar paralel yazılmış olabileceği ve dolayısıyla çekirdek sayısındaki artışla ne kadar gerçekten hızlandırılabileceği kuramı. Çok çekirdek olsa da lök gibi kod varsa birbirlerini beklemeleri bir avantaj sağlamaz.
    Extremetech.com sitesinden okuduğum makaleyi paylaşıyorum ama bu iki ismi aratarak da çok şeyler bulabilirsin.
    http://www.extremetech.com/computing/116561-the-death-of-cpu-scaling-from-one-core-to-many-and-why-were-still-stuck




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.