Şimdi Ara

Freeware programlar vb. nereden para kazanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok merak etmişimdir hep, internette bir sürü freeware hizmet veren zımbırtı var. (Laf arasında sorayım, sinema filmi yapan şirketler nasıl para kazanıyor? Filmleri belli bir fiyata satışa mı çıkarıyor? Yoksa her izleyen için komisyon mu alıyor? Filmlerin gişe rekorları kırması filmi yapan şirketlerin ne işine yarıyor?) Mesela msn, microsoft'a ne gibi bir yarar sağlar? Mesela imageshack.us nereden para kazanır? Reklamlardan diyeceksiniz sanıyorum ama o reklâmlara kim tıklıyor ki acaba? Bir de en çok merak ettiğim şey, browserların nereden para kazandığı? O kadar mücadelesi var browserların kendi arasında. Bu mücadele onlara ne kazandırıyor?

• babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi??
     Freeware programlar vb. nereden para kazanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |cypo| -- 27 Ekim 2011; 3:47:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: |cypo|

babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi??

Ne saçmalıyorsun ya hey Allahım. Böyle bir tane sivri zekâlı çıkıyor konunun içine ediyor. Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendiymiş.
  • Reklamlardan tabiki
  • bunlar kurulurken senin gezdiğin tıkladığın siteleri şirkete gönderen yazılım yüklüyorlar, bunun ne önemi var dersen bu bilgiler sitelere verilen reklam miktarını ve ödenen ücreti belirliyor (bu hepsi için değil bir kısmı için geçerli) bazısı free diyor bazı fonksiyonları kısıyor satın al diyor, bir kısmı bazı arama motorlarını kuruyor çaktırmadan (ask.com vs gibi), bir kısmı daha üst fonksiyonları olan programlar için olta atıyor, bir kısmı önceden ücretli iken artık talep olmayan programlarını ücretsiz yapıyor, bir kısmı reklam almak için ücretsiz ve popüler programlar yapıyor...
  • Misal CCleaner, adamlar beleş ama çok güzel program yapmışlar, aynı şekilde aynı şirketin çok güzel programları var, hakkaten nası para kazanıyo bunlar ?
  • freeware program sunan sitelerin çoğunda donate bölümü vardır. Hatta birçoğuna sent bile bağışlayabilirsiniz ve adınız donate listesinde görünür. Bunun dışında bazıları software yanında shareware program da geliştirir ve satar, mesela Gom player da freewaredir ama gom encoder sharewaredir. Ki gomplayer'ın gom encoder'dan daha fazla talep gördüğüne emin olabilirsiniz; bu yüzdendir ki tutmayan programı bedavaya sunma fikrine katılmıyorum. Wikipedi de aynı şekilde bağışlarla kalkınan bir sitedir hiçbir software sunmamasına karşın milyonlarca dolar elde edebilmektedirler. Bunun yanında reklam gelirleri de büyük programlar için büyük ölçüde gelir sağlamaktadır. Şimdi gom'un sitesine bakıyorum mesela en altta norton anti-virüs programının reklamını yapmakta. windows msnden ne kazanıyor dersen yine reklam derim. Hem hotmail.com içinde hem de msn programının sol barında onlarca şatafatlı reklam var. arama motorları için de benzer şeyler geçerli. google a para ödeyip google reklamlamlarda sitenizin görünmesini sağlayabilir, arananlarda en yukarıda görünmesini sağlayabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üstteki arkadaş yeterli cevabı vermiş gibi,donate&Reklam olayını çok hafife almışsın,özellikle eğer kullanıcın çoksa reklam işinde baya iyi para var.Donate ise klasik türk düşüncesi ile kim para verir la hayrına tarzı bir mantık değil,İsmini tam hatırlamıyorum ama geçenlerde bir firma 1 ayda 14.000 küsür $ donate geldiğini ve bu paraları gönderenlere teşekkür amaçlı programın bir üst versiyonunu yayınlamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 27 Ekim 2011; 5:16:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

Misal CCleaner, adamlar beleş ama çok güzel program yapmışlar, aynı şekilde aynı şirketin çok güzel programları var, hakkaten nası para kazanıyo bunlar ?

Heh, CCleaner da var. Pro versiyonu da yok hani, pro versiyonundan para kazanma gibi bir şansları yok.
  • Bu sitede bedava ama sağ taraftaki reklamlara baksana
  • quote:

Orijinalden alıntı: m3tyu

Bu sitede bedava ama sağ taraftaki reklamlara baksana

Canım siteler tabii ki bedava olacak. Onların reklamlardan para kazandığını biliyoruz. Ben tıklıyorum arada, katkısı olsun diye. Bazı sitelerde özellikle tıklamamız için yalvarıyorlar. Burada öyle bir şey yok neyse ki. Acaba kimi sitelerde tıklanan reklâm başına mı para alıyorlar ne yapıyorlar.
  • bağış adı altında fuhuş yaparak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

quote:

Canım siteler tabii ki bedava olacak. Onların reklamlardan para kazandığını biliyoruz. Ben tıklıyorum arada, katkısı olsun diye. Bazı sitelerde özellikle tıklamamız için yalvarıyorlar. Burada öyle bir şey yok neyse ki. Acaba kimi sitelerde tıklanan reklâm başına mı para alıyorlar ne yapıyorlar.

google Adword nasıl bir mantıkla çalışıyor bilirmisin? Eski işyerimde Adwords yönetiyordum akşama kadar ona tıklansın buna tıklansın diye borsacı gibi kafa patlatıp duruyordum Havuz firmasıydı ve şöyle anlatayım havuz kelimesini yaz çıkan ilk sıradaki sitenin reklamına tıkla o adamlardan 1 tl gitti :) günlük 300 TL gibi bir bütçe ayırıyorduk bu işe senin o tıkladığın reklamlarda bu şekilde tık başına para alıyor mesela şu sağdaki reklamlardan birine tıkla dh'ye birkaç kuruş para gelsin bu mantık

• quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

freeware program sunan sitelerin çoğunda donate bölümü vardır. Hatta birçoğuna sent bile bağışlayabilirsiniz ve adınız donate listesinde görünür. Bunun dışında bazıları software yanında shareware program da geliştirir ve satar, mesela Gom player da freewaredir ama gom encoder sharewaredir. Ki gomplayer'ın gom encoder'dan daha fazla talep gördüğüne emin olabilirsiniz; bu yüzdendir ki tutmayan programı bedavaya sunma fikrine katılmıyorum. Wikipedi de aynı şekilde bağışlarla kalkınan bir sitedir hiçbir software sunmamasına karşın milyonlarca dolar elde edebilmektedirler. Bunun yanında reklam gelirleri de büyük programlar için büyük ölçüde gelir sağlamaktadır. Şimdi gom'un sitesine bakıyorum mesela en altta norton anti-virüs programının reklamını yapmakta. windows msnden ne kazanıyor dersen yine reklam derim. Hem hotmail.com içinde hem de msn programının sol barında onlarca şatafatlı reklam var. arama motorları için de benzer şeyler geçerli. google a para ödeyip google reklamlamlarda sitenizin görünmesini sağlayabilir, arananlarda en yukarıda görünmesini sağlayabilirsiniz.

En yukarıda görünme muhabbeti seo değil miydi?

• quote:

quote:

quote:

google Adword nasıl bir mantıkla çalışıyor bilirmisin? Eski işyerimde Adwords yönetiyordum akşama kadar ona tıklansın buna tıklansın diye borsacı gibi kafa patlatıp duruyordum Havuz firmasıydı ve şöyle anlatayım havuz kelimesini yaz çıkan ilk sıradaki sitenin reklamına tıkla o adamlardan 1 tl gitti :) günlük 300 TL gibi bir bütçe ayırıyorduk bu işe senin o tıkladığın reklamlarda bu şekilde tık başına para alıyor mesela şu sağdaki reklamlardan birine tıkla dh'ye birkaç kuruş para gelsin bu mantık

Ama DH'de reklâmlara tıklayın diye yalvarmıyorlar. Ben sanıyorum ki DH sabit bir fiyat alıyor reklâmlardan.

• quote:

quote:

Misal CCleaner, adamlar beleş ama çok güzel program yapmışlar, aynı şekilde aynı şirketin çok güzel programları var, hakkaten nası para kazanıyo bunlar ?

Heh, CCleaner da var. Pro versiyonu da yok hani, pro versiyonundan para kazanma gibi bir şansları yok.

CCleaner'ın profesyonal kullanıcılar için CCleaner Network Edition, CCleaner Network Professional, CCleaner Business Edition, Deflagger Business Edition, Recuva Business Edition, Speccy Business Edition gibi satın alınan sürümleri mevcut.
  • Sinema filmlerinde bilet ücretinin %70'i yapımcı firmaya gider, %30'u sinema salonuna kalır. Bu yüzden içeride mısır ve kola çok pahalı, anca kurtarıyor.
  • quote:

quote:

quote:

CCleaner'ın profesyonal kullanıcılar için CCleaner Network Edition, CCleaner Network Professional, CCleaner Business Edition, Deflagger Business Edition, Recuva Business Edition, Speccy Business Edition gibi satın alınan sürümleri mevcut.

Ben bakmıştım CCleaner Pro diye bulamamıştım. İsimleri farklıydı herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

Sinema filmlerinde bilet ücretinin %70'i yapımcı firmaya gider, %30'u sinema salonuna kalır. Bu yüzden içeride mısır ve kola çok pahalı, anca kurtarıyor.

Satılan biletlerin parasını nasıl alıyor firma? Sonuçta adamlar yabancı, irtibatı kim sağlıyor? Satılan biletlerin takibi nasıl yapılıyor? %70 mi oha.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben bakmıştım CCleaner Pro diye bulamamıştım. İsimleri farklıydı herhalde.

@Haplo hocamın verdiği bilgiler doğrudur da hani ne bileyim pek bi ek programa ihtiyaç duymayan program yapmışlar. Gene de pro'ları kullanan vardır. Örneğin Winrar da ücretli ama gelin görün ki..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.