Şimdi Ara

Freesync Ve LFC Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.
    Uzun zaman FSYNC destekli bir monitör alma niyetindeyim. Ancak aklıma takılan bir kısım var LFC - Low Framerate Compensation -. Bildiğiniz gibi fysnc çalışma aralığı monitörün desteklediği kadar, örneğin 48-75 hz aralığında çalışan bir monitör de fps değerleri olarak 48-75 dışına çıkarsanız fsync devredışı kalıyor. Üst sınırı geçtikten sonra fps değerini vsync ya da crimson arayüzünden Frame Rate Target ile sınırlayarak FSYNC den faydalanabiliriz peki ya fps olarak aşağıda kalırsak ne yapacaz? İşte bu sefer LFC devreye giriyor(muş) ve görüntü halen senkronlu olarak gelmeye devam ediyor.
    Ancak şöyle bir durum var piyasada ki her FSYNC destekli modelde LFC desteği yok.
    LFC desteği olan monitör fiyatları 850-1.000 TL civarında (amazon), LFC desteği olmayan modeller ise 450-500 TL den başlıyor. Yani arada kabaca 400 TL gibi bir fiayat farkı var. Tabi hz aralığı ve malzeme kalitesi de yüksek ama ben onlarla çok ilgilenmiyorum.

    Sorum, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara bir danışmak. LFC desteği sizce çok elzem bir şey mi? Biliyorum internette çeşitli incelemeler vs bulabilirim ama hiç bir şey 1. elden kullanıp deneyimlemiş birinin yorumu kadar açık olamaz diye düşündüm ve burada sizlere sorayım dedim.

    https://www.amd.com/


    https://www.youtube.com/watch?v=jDyRUTB1_Go

    Videonun sahibi arkadaşın dediğine göre test sırasında LFC yokmuş.







  • Kullanmadım ama o şekilde hileli yöntemler gerçek hayatta pek işe yaramaz. Zaten akıcı bir oyun için 60 fps altına düşmemek lazım.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 24 Aralık 2023; 14:2:3 >
  • İşte onu hileli yapıyor. Mesela 24 fps alıyorsan aynı kareden 2 kere gösterip 48 fps alıyormuşsun izlenimi veriyor monitöre. Kırılmaları ortadan kaldırır ama aynı kareden 2 kere görmen yabancıların tabiriyle shuttering etkisi yapabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.