Şimdi Ara

Freestyle Futbol Öğrenmeye Başladım [VIDEOLU] +Tipim Nasil evillol.gif

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
5
Favori
2.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle kendimden bahsedeyim. Adım Dağhan, yaklaşık 15 gün sonra 18 yaşıma basacağım Yaz tatiliyle beraber kendime hobi arıyordum ki Freestyle futbol öğrenmeye karar verdim. İnternetten izlediğim birkaç videodan sonra oradaki hareketlerin biraz fazla üst düzey olduğunu fark ettikten sonra temel hareketleri yapmayla işe başladım. Topu ayakta tutarken bir tur ayak çevirme, veya top sektirirken bunu yapma gibi. Bunları aranızda yapan kişi sayısı fazla olabilir, ancak bir hevesle başladığım ilk günden bunları yapabildiğimi fark edince içimdeki sevinçle beraber, arkadaşımın telefondan çektiği videoları paylaşmak istedim. Telefonu düz tuttuğu için video kalitesi berbat ötesi ama çekerken aklımıza gelmedi, bir daha da bir araya gelmediğimiz için bu haliyle kaldı. Henüz çok amatör olduğum için fazla bir şey beklemeyin ancak umarım beğenirsiniz, iyi seyirler

İlerleyen zamanlarda öğrendiklerimi adam akıllı çekip yükleyeceğim. Başlamak isteyen olursa konu altına yazdıkları her türlü soruya cevap vermeye çalışacağım. İyi forumlar

İyi kötü her türlü yorumunuzu, yapıcı eleştirilerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selami Şahin 1.6 ie -- 21 Haziran 2014; 17:32:37 >

• Gayet iyisin devam et bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2018 Yamaha XSR700
  • Önünde baya uzun bir yol var pes etme devam et derim .

Capslii beyler tipim nasıl
    13 yıl önce açıldı
    Vücudum ve Tipim Nasıl (SS'li)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Buna freestyle denmez bunları yapmak çok basit.Ben hiç çalışmadığım halde bu hareketleri yapabiliyorum azıcık top hakimiyeti olan çoğu kişi de yapar.Zaten biraz zor yapmışsın daha rahat yakalarsın yaptıkça.Bunu eleştirmek için söylemiyorum daha yeni başladım diyorsun çünkü , demek istediğim şu anda yorumlayacak bişey yok çünkü bunlar çok basit hareketler.Bunlara bakarak aa freestyle a yeteneğin var denilemez.Ben şu anda bu yaptıklarını çok rahat yapıyorum + ilaveten bir kaç hareket daha fakat freestyle yapabilmek için çok çalışmam gerekir o yüzden hiç uğraşmıyorum.Eğer üstüne düşeceksen devam et yoksa öyle ara sıra deneyeyim dersen zor baya çalışmak lazım geliştirmek için.

Orijinalden alıntı: nelli...

Ben de başlamak istiyorum başlagınç için baya iyisin
    İzlediğin videoların linkini pm den atarmısın?

Hocam öncelikle şunu söyleyeyim, Freestyle toplar normal toplardan biraz farklı. Bulunduğunuz şehirde Decathlon varsa, orada 25 liraya satılıyor. Videoda kullandığım top ondan. Normal toplardan farkı, normal toplardan daha ağır olması, ve buna rağmen yerçekimine diğer toplara karşı daha fazla karşı koyması. Yani havaya attığınızda biraz daha yavaş düşüyor, bu da size zaman kazandırıyor. Diğer farkı ise otomobil lastiğine benzer dış yüzeyi sayesinde topun kaymaması. Bu sayede topu rahat kavrayabiliyorsunuz.

Videolara gelince, öyle çok spesifik videolar izlemedim. Sean Garnier diye bir adam var. Dünya Freestyle şampiyonu bu eleman. Hatta geçtiğimiz sene, yetenek sizsiniz'e de katıldı. Neymar'a yaptığı bir hareketten bahsetmişti falan. O adamın videolarını seyrettim. Tabi adam dünya şampiyonu olduğu için inanılmaz şeyler yapıyor. En beğendiğim iki videosunun linkleri:

Bu videoda Neymar'la karşılıklı hareketler yapıyorlar

http://www.youtube.com/watch?v=J6a73Onaicg

Bu videoda ise yine Sean Garnier, yaşlı adam kılığına girerek sokakta top oynayanların arasına giriyor. Bayılıyorum bu videoya

http://www.youtube.com/watch?v=BDS8Cdu-QdY

• quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

Buna freestyle denmez bunları yapmak çok basit.Ben hiç çalışmadığım halde bu hareketleri yapabiliyorum azıcık top hakimiyeti olan çoğu kişi de yapar.Zaten biraz zor yapmışsın daha rahat yakalarsın yaptıkça.Bunu eleştirmek için söylemiyorum daha yeni başladım diyorsun çünkü , demek istediğim şu anda yorumlayacak bişey yok çünkü bunlar çok basit hareketler.Bunlara bakarak aa freestyle a yeteneğin var denilemez.Ben şu anda bu yaptıklarını çok rahat yapıyorum + ilaveten bir kaç hareket daha fakat freestyle yapabilmek için çok çalışmam gerekir o yüzden hiç uğraşmıyorum.Eğer üstüne düşeceksen devam et yoksa öyle ara sıra deneyeyim dersen zor baya çalışmak lazım geliştirmek için.

Sonuna kadar haklısınız. Zaten konu başlığında da belirttim. Sadece siz yazdıklarıma bir parantez daha açmışsınız. Yine de teşekkürler yorumunuz için

• Kesinlikle başlangıç için iyi devam etmelisin yarıda bırakma hobi olarak yap
    I'm the man in the box, buried in my sh*t.
    Won't you come and save me?
    Save me.

R.I.P Darrell " Dimebag " Lance Abbott
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryrustein

Kesinlikle başlangıç için iyi devam etmelisin yarıda bırakma hobi olarak yap

sag olun hocam

Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.