Şimdi Ara

FreeNAS + Dark Mini Stor + Atom D510 = Muhteşem üçlü! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
4
Favori
9.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu rack çok pahalı olur gibi geldi bana. Bende 5.25" boyutunda HDD soğutucu var scyte marka. Onun içine 3.5" sata disk takılıyor. Bu şekilde 4 disk bağlamak mümkün kasaya (tabi ek PCI sata kartı bağlaman lazım anakarta yoksa D510 da sadece 2 sata var)
  • Evet parçalar geldi kurulum bitti hepsiburada'dan yaptığım siparşi iptal edip başka bir siteden aldım 45 TL daha avantajlı oldu kasa gerçekten hem küçük hem kullanışlı ve sessiz uzun bir süre sıkıntım kalmadı şimdilik 2 adet WD Caviar Black 2TB taktım dediğim rack'ıda aldım iki hdd daha takabilirim Freenas yükledim usbye kurulum o kadarda kolay değilmiş tabi öğrenene kadar netteki türkçe kaynaklardada bu konudan hiç bahsedilmiyordu buna ayrıca değinmek hatta bir kılavuz hazırlamak lazım muratremix kardeşimiz bu konuda benden daha bilgilidir hocam top sende artık FreeNas gerçekten çok basit ve kullanışlı ilk etapta ajaxplorer ve PyLoad download manager yükledim ama PyLoad web arayüzüne bir türlü giremedim nerde hata yapıyorsam bilemiyorum oda olmazsa sadece torrentle yetinememki murat hocam bir al atıver bu işe http linkleri nasıl indirmeliyim gigabit switch ile dosya aktarımlarında 60 ile 90 mb arasında bir hız sözkonusu bu kadarını beklemiyordum gerçekten güzel bir iş oldu

FreeNAS + Dark Mini Stor + Atom D510 = Muhteşem üçlü!

kopyalama hızı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 11 Kasım 2010; 0:10:21 >

• güzel inceleme
  • Ürün güzel olmuş, sanırım Popcorn sitesindeki 5.25" dönüştürücüden sipariş etmişsin, bileşenler ne kadara mal oldu tek tek bi döküm yapabilir misin?
  • HDD'ler ve rack'la birlikte 1200 TL yukarda tek tek döküm var zaten

quote:

Orijinalden alıntı: okean

Ürün güzel olmuş, sanırım Popcorn sitesindeki 5.25" dönüştürücüden sipariş etmişsin, bileşenler ne kadara mal oldu tek tek bi döküm yapabilir misin?
  • Selam Arkadaşlar,
    freenas kuran arkadaşlar usb den harici disk bağlayıp paylaştırdı mı? Böylece kasa vs.. derdi olmaz kanaatindeyim.
    bende eski bir notebook a freenas kurup usb den bir sürü disk bağlamayı düşünüyorum.
    ne dersiniz?
    saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killer Loop

Selam Arkadaşlar,
    freenas kuran arkadaşlar usb den harici disk bağlayıp paylaştırdı mı? Böylece kasa vs.. derdi olmaz kanaatindeyim.
    bende eski bir notebook a freenas kurup usb den bir sürü disk bağlamayı düşünüyorum.
    ne dersiniz?
    saygılar..

Yapabilirsiniz tabikide. Ancak USB nin hızı çok iyi olmaz. Birde NTFS kullanmayın, diskleri formatlayın freenas altından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

quote:

Orijinalden alıntı: Killer Loop

Selam Arkadaşlar,
    ne dersiniz?
    saygılar..

Yapabilirsiniz tabikide. Ancak USB nin hızı çok iyi olmaz. Birde NTFS kullanmayın, diskleri formatlayın freenas altından.

teşekkürler..
    denedim oldu . ama her restartta usb diskleri yine paylaşıma açmak gerekiyor. bunun bi çözümü yok mu?
    hızı denemdim. ne kadar kötü olabilir ki?

• Kurmuş olduğum sistemde üç tane ntfs ve bir tane ufs formatında olmak üzere dört disk var, sistem gigabit switch bağlı olmasına rağmen ufs ile 38mb/s ve ntfs ile 20mb/s üzerini göremedim. Hızı arttırmak için ne yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BUR@K- -- 10 Aralık 2010; 22:15:45 >
  • Hızı düşüren 1.ci etken CPU hızı, 2.ci etken bağlantı türü (USB / SATA vs)
    usb den disk bağlıyorsanız çok yüksek hız beklemeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

Hızı düşüren 1.ci etken CPU hızı, 2.ci etken bağlantı türü (USB / SATA vs)
    usb den disk bağlıyorsanız çok yüksek hız beklemeyin.

İşlemci X2 4000 2.1GHz ve diskler satadan bağlı sadece yazılımın kurulu olduğu disk 2.5" ide-usb dönüştürücüyle bağlı. Ntfs formatlı disklerden fazla bir şey beklemiyordum ama ufs formatlı olan morlimi bozdu biraz özellikle Newfel'in yakaldığı hızı gördükten sonra.
  • Bu durumda gigabit bağlantınızda (ethernet, switch, kablosuz router) sorun olabilir.
    ben 60-70mb/s görüyorum UFS ile (Atom d510 işlemci)
  • selamlar,

kurulu olan freenas sistemlerin versiyonları kaç acabA ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 7 serisi kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: blckhm

selamlar,

kurulu olan freenas sistemlerin versiyonları kaç acabA ?

0.7.2 Sabanda sürümünü kullanıyorum, 8 sürümün betası çıkmış.
  • hocam öncelikle tebrik ediyorum çok güzel bir konuya değinmişsiniz. benim öğrenmek istediğim freenas kurduktan sonra, iki tane içi dolu hdd im var(nfts) satadan direk bağladıktan sonra paylaşımda görebilirmiyim. yani hiç format atmadan direk add den ekleyip kullanıma açabilirmiyim yoksa formatlamadan disk ekleyemem mi? bu konu önemli yardımcı olursanız sevinirim ona göre bende böyle birşey kurucam.
  • Ntfs kullanirsiniz ama saglikli olmaz. Veri kaybi olabiliyor yazma ve silme islemlerinde. En guzeli diskleri ufs olarak formatlamak.
  • Merhaba geçtiğimiz yaz atıl durumdaki 64bit s939 AMD işlemcili bilgisayarahttp://www.pclabs.com.tr/2009/07/20/freenas-ile-ucretsiz-bir-aga-bagli-sunucu-kurun/ buradaki rehberde anlatılanları uygulayarak 2 tane 120gb lik disk ile deneme amaçlı bir kurulum yapmıştım. Üzerinden uzun zaman geçtiği için hangi dosya sistemini kullandığımı hatırlamıyorum. Bilgisayarı ayarları bittikten sonra depo gibi olan çok küçük bir odaya koydum ve sonrasında içerisi çeşitli eşyalarla doldurulduğu için fiziksel olarak erişmek çok zor. Bilgisyara sadece gündüz kullanıldığı için akşam giderken web arayüzünden bağlanarak kapatıyorum sabah geldiğimde de kapı girişindeki prize bağlı olan fişi çıkarıp tekrar takıyorum ve açılıyor. bir kere freenası kurduktan sonra ağdaki tüm bilgisayarlardan web arayüzü ile ihtiyacım olan tüm ayarlara ulaşabilmek çok kullanışlı.

• Emektar Abit 8d-Max anakart üzerine bir adet de Silicon İmage 3132 Sata PCI-E kartla sekiz adet disk bağlayarak NAS kurdum. Softraid yaptım. Kullandığım sürüm, Freenas .8 RC3 olanı. Ana kartta iki adet gigabit ethernet var. Okuma hızı 50 mb/sn ama yazm ahızı 8-10 mb arası. Bu neden olabilir? Ethernetlerden bir gigabit diğeri 100mbs ile bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saygi

Emektar Abit 8d-Max anakart üzerine bir adet de Silicon İmage 3132 Sata PCI-E kartla sekiz adet disk bağlayarak NAS kurdum. Softraid yaptım. Kullandığım sürüm, Freenas .8 RC3 olanı. Ana kartta iki adet gigabit ethernet var. Okuma hızı 50 mb/sn ama yazm ahızı 8-10 mb arası. Bu neden olabilir? Ethernetlerden bir gigabit diğeri 100mbs ile bağlı.

gigabit = 100mb/sn
    100mbs= 10mb/sn
    sonuç doğaldır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.