Şimdi Ara

FreeNAS + Dark Mini Stor + Atom D510 = Muhteşem üçlü! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
4
Favori
9.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: StYrdgn

quote:

Orijinalden alıntı: saygi

Emektar Abit 8d-Max anakart üzerine bir adet de Silicon İmage 3132 Sata PCI-E kartla sekiz adet disk bağlayarak NAS kurdum. Softraid yaptım. Kullandığım sürüm, Freenas .8 RC3 olanı. Ana kartta iki adet gigabit ethernet var. Okuma hızı 50 mb/sn ama yazm ahızı 8-10 mb arası. Bu neden olabilir? Ethernetlerden bir gigabit diğeri 100mbs ile bağlı.

gigabit = 100mb/sn
    100mbs= 10mb/sn
    sonuç doğaldır.

Cevap için teşekkür ederim. Okurken gigabit üzerinden yazarken fastethernet üzerinden yolluyormuş sanırım. Fasteternet kabloyu çıkarıp sadece gigabit lanı bıraktım hız 80 mb/s oldu. Diskler ZFS ile formatlanmış halde. Uzun bi rkopyalama yapıyorum. O bitince İki etherneti de gigabit kablo ile bağlayıp bir de öyle deneyeceğim. İki ayrı kaynaktan NAS üzerine dosya atıyoum ağ üzerinde diskler USB ile bağlı; ikisi 40 mb/s ile aktarılıyor.

• Switch ve ethernet olarak ne kullanıyorsunuz.
    Şuanda önerdiğiniz router varmı acaba?
  • izninizle horrrrt

muratremix öncelikle bu iş üzerine çok emek harcamışsın eline sağlık.

- sormak istedigim FreeNas UFS formatını kullanıyor ama ters bir durumda verileri kurtarmak için diskleri hangi linux türevlerinde açıp içindeki verileri
    kurtarabiliriz. (hangi linux'lar UFS'yi destekliyor )

- birde HDD'leri UFS format nasıl attın :)
  • anlayan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim;

freenas ve openfiler haricinde kullanabileceğimiz bir işletim sistemi var mı acaba ? piyasada birçok nas sistem var (qnap,iconnect,synology) bunların işletim sistemlerini kullanmamız mümkün mü?
  • freeNAS 8 sürümünde boot sorununa takılıyorum , her seferinde kurulumu başa alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

freeNAS 8 sürümünde boot sorununa takılıyorum , her seferinde kurulumu başa alıyor.

nasıl bir yol izliyorsunuz kurum aşamalarında?
    Ben de az önce kurdum, ön tanımlı olarak transmission kurulu gelmiyor, onu kurdum, bu seferde web arayüzünden yönetemiyorum transmission'ı, bence şuan icin hiç uğraşma, yakında 8.0.1 çıkacak, direkt onu denersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lzerk

quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

freeNAS 8 sürümünde boot sorununa takılıyorum , her seferinde kurulumu başa alıyor.

nasıl bir yol izliyorsunuz kurum aşamalarında?
    Ben de az önce kurdum, ön tanımlı olarak transmission kurulu gelmiyor, onu kurdum, bu seferde web arayüzünden yönetemiyorum transmission'ı, bence şuan icin hiç uğraşma, yakında 8.0.1 çıkacak, direkt onu denersiniz.

İlk başta diski seçiyorum kurulum yapıyor , sistemi yeniden başlatınca tekrar kurulum ekranı geliyor ip vs gibi ayarları yapmam için gereken pencere gelmiyor. Sadece bu sürüm değil 7 kurulumuda aynı soruna takıldım , 7gb flash 500gb hardisk denedim ama yinede olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 7 Haziran 2011; 23:24:05 >

• acaba cd'yi bilgisayarın içinde unuttup her seferinde boot mu ediyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lzerk

acaba cd'yi bilgisayarın içinde unuttup her seferinde boot mu ediyor?

Sorun çözüldü hocam , biraz komik olacak ama dvd çıkarmamız gereken eboot öncesi çıkarmadığım için kurulum başa alıyormuş , ilginiz için teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar siz diski tanıtıp paylaşıma açarken acaba diski formatladınızmı yoksa ntfs kullanabiliyormusunuz.Ben bu işlemi denemelik flash üzerinde denedim fakat diski ufs ye formatlardı.Ntfs formatında kullanmanın bir yolu yok mu?
  • Diski eklerken "unformated" seçeneğini seçiyorsun, sonra diski bağlarken "File System" kısmını NTFS seçiyorsun
  • #eferik
    bunca uğraşının yerine gösterdiğin bu HP Proliant MicroServer yatermi diyorsun?
    Arkadaşlar sizce bu hazır sistem elimizdeki biriken hdd leri kaldırmak için yeterlimidir?
    mesela bu ürün HP 633724-421 MIKRO AMD N36L 1.3GHz 1GB 250GB 550TL. alınırmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonnoz -- 27 Ekim 2011; 17:24:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydonnoz

#eferik
    bunca uğraşının yerine gösterdiğin bu HP Proliant MicroServer yatermi diyorsun?
    Arkadaşlar sizce bu hazır sistem elimizdeki biriken hdd leri kaldırmak için yeterlimidir?
    mesela bu ürün HP 633724-421 MIKRO AMD N36L 1.3GHz 1GB 250GB 550TL. alınırmı?

Tabiki alınır, amaç sadece evde paylaşımsa yeterli bence ilerisi için birşey diyemem
    benim 8TB doldu şimdi yine kasa arayışındayım ama memlekette bir tane desen server
    kasa yok onun için al uğraşıp kafa yormaya değmez benim bir yıl önceki maliyet ortada
    tabi bu aralar hdd fiyatları biraz tuzlu

ama yinede şu kasalardan birini bulsam alırım

ARRAY R2 MINI ITX NAS CASE W/ 300W SFX PSU

FreeNAS + Dark Mini Stor + Atom D510 = Muhteşem üçlü!

Chenbro ES34069

Lian Li PC-Q08

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 21 Kasım 2011; 1:18:59 >

• http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811219021

Böyle bir şey almak lazım ömürlük

Bence fiyatıda çok degil sonuçta içi boş kasa metal parçası degil.Tabi bulabilene

http://www.teknobiyotik.com/silverstone-lascala-lc10-atx-anakart-destekli-cift-sessiz-fanli-htpc-kasa.html

Bunu kullanıyorum ben 9 hdd alıyor.Anfi ile filanda tam uyuyor dune oldugundan gerek olmuyor ma htpc de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 1 Kasım 2011; 20:54:02 >

• Bu gidişle heralde evde bir odayı bilgi işlem yaparız
  • @newfel modem olrak ne kullanıyorsun benim modemin portlar doldu gigabit bir modemle switch alıp tüm kablolaları cat6 yapıyıyım diyorum.Gerçi pek gigabit modem göremedim.
  • gigabit modem yok ama gigabit swich alabilirsin, hem daha ucuza gelir. zaten gigabit modem bulsan bile kullana bileceğin max internet hızı 8mbit~1MB/sn, onun için değiştirmene gerek yok (internetten dolayı bir limite takılmazsın), modemden gigabit swich'e bağlantı yaparsın, interneti swich ile dağıtırsın. bende şuan gigabit swich var ve iki bilgisayar arasında 100-110MB/sn ile veri alışverişi yapıyoruz
    cat6 olması çok önemli kendi yaptığım kablolarla (cat5e'di) birtürlü 1Gb/sn ile bir türlü bağlanmadı (belki bendeki kablolarda kalitesiz olabilir) hazır cat6 kablo aldıkdan sonra bağlandı 1Gb/sn hız ile
    kullandığın nas'daki diskler eskiyse, gigabit swich ile bile 40MB/sn'yi gecebilmeyi bekleme
  • http://www.buday.com.tr/draytek-vigor-2830vn-plus-dual-wan-vpn-voip-security-router-modem.html var var ,ama fiyat

En mantıklısı dediginiz gibi veri aktarımı yapılacak olan bileşenleri direk switch üzerinden muhattap etmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: £mre

http://www.buday.com.tr/draytek-vigor-2830vn-plus-dual-wan-vpn-voip-security-router-modem.html var var ,ama fiyat

En mantıklısı dediginiz gibi veri aktarımı yapılacak olan bileşenleri direk switch üzerinden muhattap etmek

Tplink 5 port switch ile hızlar çok iyi değildi biraz daha kaliteli bir cihaz memnun edebilir, Linksys WAG320N ve cat6 kablo aracıyla ntfs formatlı disklerle 50mb okuma 30mb yazma hızını görmüştüm. Yeni sürümü deneyen var mı?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.