Şimdi Ara

FREELANCER %100 TÜRKÇE YAMA VE ALTYAZI MODU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 🚀 FREELANCER — TAM TÜRKÇE YAMA (%100 Yazı + Altyazı)
    Efsanevi uzay simülasyonu artık ana dilinizde

📖 PROJE HAKKINDA

Efsanevi uzay simülasyonu Freelancer için hazırlanan bu yama, oyunu %100 Türkçe yazı ve özel bir altyazı modu ile birlikte sunuyor. Bildiğiniz üzere oyunun orijinal sürümünde herhangi bir altyazı desteği bulunmuyordu; bu eksikliği gidermek amacıyla oyuna özel bir altyazı modu sıfırdan geliştirildi — gerekli DLL dosyaları baştan derlendi, oyun içi diyaloglar ve hikâye anlatımı tamamen Türkçeleştirildi.

Ana oyun, resmi güncellemeler, altyazı altyapısı ve Türkçe çeviri dosyalarının tamamı kurulumu kolaylaştırmak adına tek bir arşivde toplandı ve klasörler sırasıyla numaralandırıldı.

🛠 KURULUM ADIMLARI

1. Ana Oyunun Kurulumu: "1. Yüklenecek" klasörü içerisindeki Freelancer_Win_EN_Installer.exe dosyasını çalıştırarak oyunu bilgisayarınıza kurun.

2. Resmi Yama Kurulumu: "2. Yüklenecek" klasörü içerisindeki Jason's Freelancer Patch-1-1-22-1573108260.exe dosyasını çalıştırarak oyunu 1.21 sürümüne güncelleyin.

3. Türkçe Altyazı Modunun Eklenmesi: "Ana oyuna Atılacaklar 1" klasörü içindeki Freelancer English Subtitles klasörüne girin. İçeride bulunan DATA, EXE ve SCRIPTS klasörlerini kopyalayıp oyunun bilgisayarınızda kurulu olduğu ana dizine yapıştırın ve dosya değişimi sorulduğunda "Evet" yanıtını verin.

4. Türkçe Çeviri Dosyalarının Entegre Edilmesi: "Ana oyuna Atılacaklar 2" klasörü içindeki DATA ve EXE klasörlerini yine oyunun kurulu olduğu ana dizine kopyalayarak mevcut dosyaların üzerine yazın.

5. Altyazıların Oyuna İşlenmesi (Kritik Adım): Oyunun kurulu olduğu dizindeki EXE klasörüne girin. Burada yeni atmış olduğunuz Converter.exe uygulamasını çalıştırın. Bu işlem, Türkçe altyazı verilerinin oyun motoru tarafından okunabilir hale gelmesini sağlayacaktır. İşlem tamamlandığında pencereyi kapatabilirsiniz.

⚠ ÖNEMLİ TEKNİK NOT (ALT+TAB VE ÇÖKME SORUNU)

Freelancer, 2003 yapımı eski bir DirectX 8 oyun motoru kullanmaktadır. Bu nedenle oyun Tam Ekran (Fullscreen) modundayken Alt+Tab yapılarak masaüstüne dönüldüğünde grafik motoru çökmekte ve oyun kapanmaktadır.

Bu sorunu kökten çözmek ve oyun içi ekran görüntüsü alabilmek için oyunu Pencereli (Windowed) modda çalıştırmanız kesinlikle tavsiye edilir. Pencereli moda alındığında Alt+Tab çökme sorunu tamamen ortadan kalkacaktır.

🖼 OYUN İÇİ EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

📥 İNDİRME BAĞLANTISI

➜ Freelancer Türkçe Yama.zip (Google Drive)

Kod

Yığını:
    https://drive.google.com/file/d/1YWO3Ke0vbIkJPoxvUVa-KogAYf5hLl4L/view?usp=drive_link

💛 DESTEK OLMAK İSTEYENLER

Bu çalışma tamamen gönüllü olarak hazırlanmıştır. Emeğe destek olmak isteyenler için bağış bağlantısı:

AHMET ERŞAN TORUN Bağış Sayfası | ByNoGame Donate

Kod

Yığını:
    https://donate.bynogame.com/karanlikmadde

FREELANCER %100 TÜRKÇE YAMA VE ALTYAZI MODUbynogame donate
    AHMET ERŞAN TORUN Bağış Sayfası | ByNoGame Donate
    https://donate.bynogame.com/karanlikmadde

Keyifli oyunlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formatgm -- 19 Temmuz 2026; 15:15:16 >

• kral büyük oyun için çok güzel bir iş yapmışsınız elinize sağlık ama hd sine kuramadım ben yamayı

Gol attıktan sonra , çok fazla sevinmeyin çocuklar, rakip takıma ayıp olur.-Süleyman SEBA-
  • Technics kullanıcısına yanıt

Evet, Onu ben denemedim maalesef HD sürümde çalışmadığını. O yüzden Jason's Pach 21 var orada onda çalışıyor. onda çalışıyorsa sorun yok. bu arada alt yazı kısmının da ki notu da es geçme "Converter.exe" yi çalıştırman lazım. bunu bir kere yapman yeterli sonrasında alt yazı gelir.

selamlar. hd versiyonuna aynen anlattığınız şekilde kurunca sorunsuzca açıldı. hd versiyonunu tavsiye ederim size de günümüz cihazlarıyla daha uyumlu oluyor.

yalnız ben oyunun alt yazı seçeneğini bulup açamadım optionstan nasıl etkinleşecek ? bende kapalı geliyor

Gol attıktan sonra , çok fazla sevinmeyin çocuklar, rakip takıma ayıp olur.-Süleyman SEBA-
  • Çok iyi oyundu bu . En başta hem oyunu hem tamamtı nasıl yükleyeceğimiz oyunu nereden alacagımızı vs anlatan video yada rehber var mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Çok sevindim. Ama oyunun orjinalinde alt yazı seçeneği yok zaten. O yüzden alt yazı modu ile attım dosyaya. Hd mod da alt yazı çalışıyor mu bilemiyorum denemedim. Ama alt yazi modunu "Exe" dosyasının içine attıktan sonra 1 defaya mahsus Exe dosyasının içinde "Converter.exe" yi çalıştırmak lazım. Onu yaptığında da oyunda hala alt yazı gözükmüyor ise eğer demek ki maalesef HD sürümde çalışmıyor. O yüzden dosyaların içinde Jason's pach 21 var onu kurmanız lazım. Eğer sorunun devam ederse "Converter.exe" Çalıştırdığın halde bile. O zaman her şeyi sil ve baştan klasörde ki gibi sıra ile yap düzelir. Keyifli oyunlar dilerim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    İnanır mısın ama çektim videosunu ama üşengeçliğimden dolayı yuklemedim. Ama çok basit dosya sırasını takip et yeter. Sonrası kolay en son Exe dosyasinin içinde "Converter.exe" yi bir seferlik çalıştır yeter. Videoyu da muhtemelen atarım bir ara. Buraya da haber ederim zaten.

oyun abandonware olmuş. yani legal olarak yüklenebiliyor artık. arkadaş ta sağolsun onu bile eklemiş dosyalarına. Efsane oyun için çok güzel bir çalışma olmuş yıllar sonra. Bu oyunu hala bilenleri görmek bile harika

• formatgm kullanıcısına yanıt

dostum jason patchi yüklediğim an sapıtıyor oyun 1.

2. si de düz versiyonda da hd de de bende sadece menuler türkçe oluyor altyazı açılmıyor convert yaptgm halde

• ozan-gios-koseoglu kullanıcısına yanıt
    Oyunun satışı yok. Haklari bittiği için free indirip oynayabiliyorsun.

Ben 2 cihazda test ettim. Kurulum ve diğerleri için kendi bilgisayarıma baştan kurup yükledim ama. Başka deneyen var mı bilemiyorum. Normalde sorunsuz alt yazının çalışıyor olması lazım. Istersen tüm dosyaları bir sil. En baştan temiz kurulum yap. Bir de öyle dene. Bazen sistem fazla mod yüzünden çalışmıyor olabilir. Bu arada oyunda ALT-TAB sorunu var. DirectX 8 motorunu kullanıyor oyun. Bir de DirectX 8 kurulu yapmayı deneyebilirsin. ALT-TAB sorunu içinde oyunu pencere modun da çalıştırmak gerek. Onun içinde oyunun masaüstü kısa yoluna SAĞ tıklayıp ÖZELLIKLER dedikten sonra YOL kısmının sonuna -windowed yazman yeterli olur. Bir dene dediklerimi. Olursa buradan sorunu da yazarsın bana. Olmazsa da sorunun kaynağını belki Yapay zeka yardımı ile de bulabilirsin.

arkadaşn paylaştığı dosyada var oyun dosyası onu kullanırsanız sorunsuz kurar. ne hatası veriyor ekran ekleyin

• Technics kullanıcısına yanıt

bu hata veriyor hocam

• FREELANCER %100 TÜRKÇE YAMA VE ALTYAZI MODU

3. Türkçe Altyazı Modunun Eklenmesi: "Ana oyuna Atılacaklar 1" klasörü içindeki Freelancer English Subtitles klasörüne girin. İçeride bulunan DATA, EXE ve SCRIPTS 

3. dosya yok sadece DATA ve EXE dosyası var

camera.ini dosyasına yazamıyormuş. salt okunur muhtemel dosyalar. sağ tıklayıp salt okunurluklarını kaldırabilirsiniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.